Újabb ban rekord született szeptemberben!

Újabb ban rekord született szeptemberben!

A történelem során először lenyomták a game bannok a VAC-ot!

Úgy tűnik, idén nyáron beindultak a kitiltások, ugyanis soha nem látott méretű VAC hullámok érik egymást, és a game bannok is egyre durvább számokat produkálnak a Steam statisztikák szerint.

Augusztusban megint rekordot döntött a VAC kitiltások tekintetében!

Több, mint 350 ezer ember kapott eltiltást egy hónap alatt! Az egy nap alatt kitiltott játékosok száma rekordot döntött!

Szeptemberben ismét rekord dőlt, hiszen sikerült az előző havi, 366 940-es eredményt felülmúlni: 408 634 az új csúcs! Ez leginkább a game bannoknak köszönhető, mely a történelem során először beelőzte a VAC-ot. Az alábbi képen is látható, hogy a zöld grafikon (game ban) augusztus végén - szeptember elején a kék fölé emelkedett, majd ott is hagyta elég durván: a 122 314 VAC banhoz képest 234%-kal több volt a game bannok száma, vagyis 286 320.

A legtöbb kitiltás 24 óra alatt szeptember 13-án történt, ekkor 21 293 csalótól/rendetlenkedőtől szabadultunk meg. A grafikonokon láthatjátok, hogy az előző havi trendekkel, vagyis a "kiemelt" napokkal szemben most alig volt eltérés két nap vagy időszak között, folyamatosan 10-20 ezer között volt a napi kitiltások száma 30 napon át.

Az eltiltásokkal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy ezek továbbra sem csak a CS:GO-ra vonatkozó statisztikák, hiszen a VAC-ot több, mint 500 Steamen található játék használja. Azonban a bannok nagy részét továbbra is a Counter-Strike produkálja, melyben az utóbbi időkben nagyon elharapódzott a csalók száma, ezt pedig tökéletesen mutatják a statisztikák is, hiszen egyre több felhasználótól kell nem túl könnyes búcsút vennünk hónapról hónapra.

A kitiltások tehát szépen pörögnek még mindig, erre panaszunk aligha lehet. Már csak azt kellene valahogy orvosolni, hogy egy csaló helyére ne jöjjön másik kettő, és akkor maradéktalanul örülhetünk majd az ilyen híreknek. Addig viszont kissé fanyar az öröm, sajnos.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!