A THR-t és a WiLD-ot hívták meg a 20.000€ összdíjazású Balkan League-re!

A THR-t és a WiLD-ot hívták meg a 20.000€ összdíjazású Balkan League-re!

Egy ideje csend volt a Balkan League körül, pedig anno nagy hírrel érkezett, hiszen a versenyeken összesen 120.000 €-t szórnak szét.

Még pár hónappal ezelőtt írtunk a Balkan League-ről mi is, egészen pontosan július elején, viszont a LoL vonalon azóta nem nagyon volt történés, először a CS:GO versenyek indultak be. Szerencsére a várakozásnak vége, és LoL téren is megindulhatnak lassan a megmérettetések, ahova országunkból két csapatot is meghívtak: a tavalyi MEB győztes THR-t, illetve az ezüstérmes WiLD-ot. 

120.000€-os díjazású bajnokságot kap Európa balkáni régiója

Nem rég felütötte a fejét egy nagyszabású, kimondottan Közép- és Délkelet-Európára koncentráló bajnokság, az Esports Balkan League, aminek a területébe Magyarország is belekerült.

Ez azért is nagy szó, mert ilyen díjazású verseny nincs minden hónapban, sőt Magyarországon még sosem volt ekkora verseny. A 20.000€ –nagyjából 6 millió forintnak–, összdíjazás mögött még a Magyar Elit Bajnokság is elmarad a maga 2 milliójával. Éppen ezért nagy szó, hogy meghívást kaptak hazánk legjobbjai. Természetesen mindkét csapat megosztotta az örömhírt a Facebook oldalán. Kezdjük a WilD-dal, mivel ott kevesebb a történés, nem úgy, mint a THR háza táján.

A THR ennél azért egy kicsit bőbeszédűbb volt és egy kicsit "spoilerezett" is. Az a korábbi MEB-bel kapcsolatos podcasten is elhangzott, hogy jelenleg vannak gondok a csapaton belül, hiszen nem mindenki tud egyenlően időt szánni a játékra különböző okok miatt, de a MEB szabályok értelmében most már nem cserélhetnek. Ezt az infót összerakva a posztban kiírtakkal –miszerint a héten bejelentik a Balkan League-re nevezett lineup-ot– arra lehet következtetni, hogy valamiféle változás is várható akár a csapaton belül.

Kíváncsian várjuk egyrészt a versenyt, ami október 30-án, 18:00-kor indul és természetesen a THR bejelentését, bármi is legyen az. Ami a mezőny további részét illeti, kemény lesz a mezőny: itt lesz többek közt a Greek Regenesis, vagy a ROG Elite csapata, no meg a Nexus is, akiket nem szabad lebecsülni. A G.Play-t is meghívták elsőként a versenyre, de a szervezőgárda szerint nem feleltek meg a jelentkezési feltételeknek, ezért ők végül kimaradtak.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!