Sejuani, a dzsungel újdonsült királynője

Sejuani, a dzsungel újdonsült királynője

A hősök a meta helyzetén belül bármikor a trónra ülhetnek, vagy le is csúszhatnak, látszólag mindenféle ok nélkül. Megnéztük mi is történt pontosan Sejuani esetében.

Sejuani szinte minden profi szintű játékban vagy kiválasztásra, vagy kitiltásra kerül. Azonban okkal, hiszen túlzott erejének köszönhetően túlságosan veszélyes megkockáztatni azt, hogy ha nem hozzuk el, akkor meghagyjuk az ellenfél számára. A népszerűsége nem volt valami hatalmas a 7.17-es frissítés érkezéséig, ahol 54%-os mutatót generált a kitiltásával, vagy kiválasztásával kapcsolatban a profik mérkőzésein a Stage.gg statisztikái alapján.

Sejuani akkor került átdolgozásra mikor Zac és Maokai, a Midseason Update alatt, közel 6 hónappal ezelőtt –és szinte azóta– jelenlegi tündöklő állapotában van. Egyetlen egyszer kapott egy gyengítést, de az is az átdolgozott verzió megjelenése után érkezett.

Megjött Evelynn hősbemutató videója!

A rettegett, átdolgozott, újdonsült és egyben várva várt Evelynn elindult az Idézők Szurdoka felé, hogy áldozatokat gyűjtsön. Készülj fel ellene, tekintsd meg a hősbemutató videót, amiben megismerheted képességeit!

A tényszerű igazság, hogy Sejuanit sok kicsi apró változtatás fokozatos áramlása, illetve a metában folyamatos változásként zajló más hősök változtatása emelte trónra. A 7.17-es frissítés hozta el számára a kirobbanó sikert, ahol az ultiját sikerült végre tökéletesre csiszolni. 

Amikor a Midseason Update érkezett, Sejuaninak szinte köze nem volt a metahoz. Minden más tank hasznosabb volt nála, és a játékosok is reménykedtek abban, hogy a frissítés során végre kap egy kis figyelmet. A figyelmet meg is kapta Sejuani, azonban túlzottan is, mivel azonnali gyengítés kellett neki, mert túlságosan erős lett. Az azt követő gyengítés pár nappal később azonnali hotfixként került be a játékba.

A 7.15-ös frissítés során, amikor Zacet a földdel egyenlő szintbe nerfelték, és kisebb gyengítések érkeztek Jarvan, Gragas és Cho'Gath számára is, a játékosok akkor kezdtek el új hőst keresni maguknak. Sejuani pedig csak ott állt, és várt, erősen és magabiztosan mint egy tömegközlekedési eszköz, utasok nélkül. Itt indult meg Sejuani népszerűségi rátája a champion.gg statisztikái alapján, és egészen megállás nélkül zakatolt előre, mint a kora hajnali IC a nyugatiba beérve, ahol pedig a játék legjátszottabb junglere lett.

A 7.15-ös frissítés során a profi játékosok mérkőzései során a kiválasztási és kitiltási arány 26% volt, a 7.18 során pedig 89%. Sejuaninak nem volt szüksége már további erősítésre, hiszen a Riot megszeretgette az összes tankot idén nyáron, főleg a Cinderhulk változtatásra gondolva a 7.13-as frissítésben.

A nyári változtatásoknak köszönhetően Sejuaninak elég volt néhány tárgy, mint például: Cinderhulk, Warmog, Locket of the Iron Solari, és mondjuk még egy Gargoyle Stoneplate. Ez mára már többségben igaz a többi tankra is, nem csak Sejuanira, de jelenleg rajta a legalkalmazkodóbb és legmeghatározóbb ez a build.

Az elmúlt 5 hónap során, míg a tankokat próbálta a Riot itt-ott gyengíteni, Sejuani csak továbbra is csendben ült a kis trónján a maga jelenlegi erejével, hiszen egy ujjal nem értek hozzá, nem gyengítették, így történt, hogy erősebb lett a többieknél.

Sejuani a jelenlegi formájában tökéletes arra, hogy a hyper carry ADC-ket megvédje, mint például: Tristana, Twitch, Kog'Maw és Jinx.

Várhatóan Sejuani még néhány frissítésen keresztül érintetlen marad, erejében legalábbis biztosan, vagy ha gyengítik is valamennyire, nem igazán fogja érinteni jelenlegi hatását egy mérkőzésben.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!