Hirdetés

A mai napon két Urgotot is láthattunk a VB-n, hála a GAM-nek!

A Gigabyte Marines eddig is megmutatta, hogy nem félnek újdonságokkal próbálkozni. A mai napon például már Urgotot is elhozták kétszer; mi lehet még a tarsolyukban?

Hirdetés

Folyamatosan meglepetéseket hoz a Gigabyte Marines játéka, ami néha bejön, néha nem. Korábban már láthattunk tőlük igazi káoszt, ahol Lucian topra ment, Tristana midre, a Galio meg botra a supporttal együtt, illetve hoztak már Nocturne dzsungelt is. Nos a mai napon sem álltak le a meglepetésekkel, rögtön az első meccsükön egy Urgot toppal leptek meg minket az Immortals-zal szemben. Ők sem számítottak rá, ez meg is látszott, hiszen nem tudtak felkészülni rá rendesen.

A koreai edzők szerint a TSM a legjobb nyugati csapat

damilosK | 17/10/12 00:59 3 LCK csapat edzőjével, SSG Edgarral, LZ Hiraival és SKT cCartellel készített interjút a Cybersport oldal még a vb előtt pár nappal, ahol az aktuális erőviszonyokról, valamint a nyugati csapatokról beszélgettek. Az első kérdés a Longzhu edzőjéhez, Hiraihoz szól. Hogy érzed magad, miután most először jutottatok ki a VB-re?

Alig pár hónappal ezelőtt kapott reworköt az egykor tankosnak mondható "ADC", aki előtte nem igazán találta a helyét a profik között. Bár a rework jól sikerült solo queue szempontjából, a profiknál így sem igazán láttuk egészen eddig. Az Immortals ellen kompozícióba viszont tökéletesen beleillett, főleg egy Shennel szemben, aki nem igazán tudta őt büntetni. Eddig azt hittük, hogy az UOL az igazi offmeta csapat, elvégre ők is okoznak meglepetéseket, de a GAM ezt egy teljesen új szintre emelte, ráadásul a VB-n, ahol minden egyes mérkőzés számít. 

A csapatra visszatérve, tényleg beleillett, elvégre volt egy Ashe és Syndra, akik biztosították a megfelelő kezdeményezést, így Urgotnak is volt ideje berongyolni. Sőt; még egy Shadow Formos Kayn is befért, akinek így nem kellett a tankosságon gondolkoznia, azt Urgot megoldotta. Szegény Flame pedig azt se tudta mi történik körülötte, hiába voltak többen.

Ami a Juggernaut karaktereket illeti, szívósságban elmaradnak a tankoktól, de azért nem kell őket félteni. Erre Urgot is képes, azzal a plusszal, hogy ő még sebzést is kioszt, ráadásul nem keveset. Képes egy-egy célpontot akár egymaga kivégezni, hiszen az ultiját is pontosan erre tervezték. Ha nem is jutnak ki a csoportokból, egy dolog biztos, hogy stílusosan fognak távozni, és már most rengeteg rajongót szereztek maguknak. Archie minden bizonnyal nagyon jól érezhette magát ezen a meccsen, miközben rommá verték az Immortals-t.

Ugyanezt a taktikát megpróbálták az imént a Fnatic ellen is, itt azonban már nem jött be. A probléma a kompozícióval volt, hiszen midre Corkit hoztak, botra pedig Xayah-t. Dzsungelben Levi megint Kaynezett, de ekkora hátrányból nem sokat ért vele. Egyszerűen hiányzott a kezdeményezés a vietnamiaktól, a Fnatic pedig nem adott esélyt arra, hogy kószáló magányos tagokat levadásszanak, holott ez lett volna az egyetlen lehetőségük. 

Érdekesen alakul egyébként a B csoport, hiszen, ha a most következő mérkőzésen az LZ nyer az IMT ellen, akkor az LZ-n kívül mindenki 2-4-ben lesz a csoporton belül. Ez természetesen helyosztó mérkőzéseket jelenthet, így most mind a GAM, mind a Fnatic azért imádkozik, hogy az LZ hozza a tőle elvárhatót, és kapjanak még egy esélyt a bizonyításra.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?