Végre megint egy érdekes Tavern Brawl tért vissza: 3+1 pakli a Spellbook Duelhez

Végre megint egy érdekes Tavern Brawl tért vissza: 3+1 pakli a Spellbook Duelhez

Arra már nem is számít az ember, hogy új brawl érkezik, de most legalább egy olyat sikerült visszahozni, ami érdekes.

Tavaly januárban ez a brawl nagy kedvencem volt. Emlékszem, hogy pár estét eltöltöttem azzal, hogy minél poénosabb összeállításokat találjak a "vékonyított" pakli kihíváshoz. Éppen ezért nagyon örültem neki, hogy visszatért. Ha már valami újdonságot nem húzott elő a Blizzard a zsebéből, akkor legalább egy olyan kihívást kaptunk vissza, amit megéri újra játszani. De ennyi felvezető után lássuk, mi is lapult tegnap este gomb mögött.

Spellbook Duel

Ez megint egy pakliépítős bunyó, de persze egy pici csavar van a dologban, ami most annyit tesz, hogy a pakliba nem 30 csak 10 lapot lehet pakolni, és minden kártyából maximum csak egyet. Ez mondjuk eddig nem túl jó, hiszen nagyon gyorsan elfogyna a lapkészlet, ha a bulira nem más szabályok vonatkoznának, a laphúzásban van egy pici különbség. Itt és most nem a megszokott értelemben kapjuk a lapokat, hanem a játék feldob három random kártyát az általunk összepakolt deckből, és azt kapjuk kézbe; ez gyakorlatilag egy sima Discover mechanika. Viszont a választott lap nem tűnik el a maradék közül, a következő körben is feljöhet. Ez pedig annyit jelent, hogy soha nem fogy el az utánpótlás. Ha olyan mechanikát játszol, ami kártyát húz, akkor a lapjaid közül kapsz egy Peruse-t, aminek a kijátszása után a kör eleji mechanika ismétlődik meg. De lássunk pár érdekességet, amit nem árt tudni, mielőtt az akció sűrűjébe vetnétek magatokat:

  • A buli Wild formátumban zajlik.
  • Ha visszakevertek három Jade Idolt, akkor a pakli mérete hárommal nő, akármeddig. Ezzel növelitek az esélyeteket, hogy a kis lap mosolyogjon rátok a kör elején.
  • A Trackingel csak óvatosan, ha kijátsszátok, akkor a pakliból véglegesen eltűnik két lap.
  • A Fel Reaver is egy veszély forrás, az is kiégeti a kártyákat a deckből.
  • Reno Jackson gyakorlatilag minden pakliban működik, kivéve ha valamilyen módon duplikáltok valamit (Jade Idol) vagy az ellenfél vet be valamilyen praktikát (Beneath the Grounds).

Mindezek után általánosan annyi tanácsot tudok adni, hogy olyan kasztot használjatok, amiben van laphúzás –teszem azt Battle Rage vagy Arcane Intellect–. Ha pedig mindenképpen a sikerre akartok menni, akkor vagy legyen olyan paklitok, ami baromi gyorsan nagy dolgokat pakol a pástra, vagy olyan, ami pár kör után végtelen értéket rejt. Íme 3+1 pakli, amivel nekünk sikerült simán győzni.

Flamewaker+Sorc Apprentice Mage (ez nagyon egyszerű volt)

Turn 1 Edwin (ezzel kicsit szenvedős volt)

Patron Warrior (végre megint Patron Warrior és az érzelmek feltörtek)

Gnomferatu Mill (ez volt a legviccesebb)

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!