ropz -

ropz -"Használj ki minden lehetőséget, mert sosem lehet tudni, hogy mi lesz belőle!"

A mousesports fiatal sztárja, Robin "ropz" Kool mesél karrieréről és életéről.

A mouz hosszú idő után összeállt azzá, ami most: egy stabil top 20-as csapat, ami bárhol képes meglepetést okozni, ahogyan azt láthattuk az ESG Tour Mykonos-on is, ahol ők emelhették a magasba a kupát. Ezt többek között a két sztárjátékosnak, oskarnak és a fiatal ropz-nak köszönhetik. Utóbbival készült most egy igen érdekes interjú, ahol mesélt kicsit magáról, a nehézségekről és az örömekről. Ebből a kérdezz, felelek-ből szemléztünk most.

Hogyan ismerkedtél meg a CS-vel? Mióta játszol?

Első osztályos voltam még, amikor először belefutottam. Egy rokonom mutatta meg az internet és a CS 1.6 világát, mely azóta is kedves nekem. Kb. 10 éve játszom, de ebben rengeteg hosszabb szünet is volt.

Honnan tudtad, hogy érdemes profi karriert építened a CS:GO-ra?

Őszintén, még most sem tudom, hogy ez mennyire volt tudatos, valahogy megtörtént. A játék inkább egy hobbi volt, mivel én egy nagyon versengő típusú ember vagyok. Olyan jó akartam lenni, mint azok a srácok, akiket néztem a versenyeken, idővel pedig sikerült. De persze volt benne egy jó nagy adag szerencse is; az, ahogy nekem sikerült ideérni nem történik meg mindenkivel.

Forrás: HLTV

Kimaradtál valamiből a CS:GO miatt?

Nem. Továbbra is középiskolába járok, bár elég sokat hiányzom a versenyek miatt. De azért azzal is foglalkozom, amennyit csak tudok.

Van olyan profi játékos, aki inspirált téged?

N0thing volt a legnagyobb hatással rám. Még 3 évvel ezelőtt találtam rá a fragmovie-kra általa. Sokkal fiatalabb voltam, mint ő, amikor bekerült ezekbe a válogatásokba és olyan jó akartam lenni, mint ő abban a korszakában.

Egy eléggé kis faluból, Jõgevaból származól; a helyiek felismernek az utcán? A barátaid és a családod szurkol neked?

A legtöbb barátom követi, hogy mi történik velem, és páran még szurkolni is szoktak. Jõgeva tényleg nagyon kicsi, épp ezért mindenki ismer mindenkit.

Okozott valamilyen nehézséget, hogy a szüleid megértsék amit csinálsz? A családod mennyire fogadja el, hogy ez a munkád?

A legtöbb szülőnek manapság véleménye sincs ezekről a dolgokról, így pedig könnyebb nemet mondaniuk inkább. Ha sikerül felnőttként beszélni velük, és elmagyarázni mi is ez –mivel ők sosem találkoztak vele korábban–, akkor nyert ügyed van. Amikor nyertem pár ezer eurót a FACEIT-en, akkor a szüleim örültek neki, de a világ körüli utazás a csapattal, a szerződéskötések stb... az már sokkal bonyolultabb volt, és nem is voltak rá igazán felkészülve. Szerencsére, amikor a Liquid megpróbált leszerződtetni, akkor a tulajoknak sikerült elmagyarázniuk mindent a szüleimnek, és megértették.

Forrás: HLTV

Amikor egy feltörekvő játékos voltál csak az FPL-en, akkor több játékos –köztük profik is– csalónak tartott. Hogyan sikerült ezt leküzdeni?

Előre tudtam, hogy ez lesz. Próbáltam kimagyarázni magam, de megértettem, hogy néhányan elítéltek és ezen nem akartak változtatni, hiába magyaráztam nekik bármit is. Idegesítő volt, de túléltem és megoldódott magától.

Mi a legnagyobb kihívás most a számodra?

Megtartani a jó jegyeimet a suliban. Kiváló tanuló vagyok, és sok tanulmányi versenyen is részt veszek.

Mit szeretnél elérni a karrieredben?

Minden játékos a legjobb akar lenni. Egy Major győzelem nagyon jó lenne. De összességében: szeretném minél több embernek megmutatni a CS:GO-t, ami remélhetőleg még sokáig velünk marad. Néha letöltök egy 1.6-os pályát és nosztalgiázok egyet, hogy az mekkora e-sport játék volt annak idején.

Mit mondanál azoknak, akik még csak álmodoznak a profi e-sport karrierről és fiatalok?

Használj ki minden lehetőséget, mert sosem lehet tudni, hogy mi lesz belőle! Ha valójában mégis csak is a szerencsén múlik; még akkor is próbáld meg.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!