Hirdetés

Virtus.throw és NiP magic -hogy jutottunk idáig?

Az év elején Major második hely a VP-től és egy nagyon szenvedő NiP, most mindkét gárdának a feje tetején a világ.

Hirdetés

Az év elején és tavasszal a Virtus.pro majdnem megnyerte az ELAGUE Major-ét, és kiválóan játszottak. Míg a NiP 16-5-re kapott ki a Space Soilders csapatától. Eltelt fél év a NiP 16-0-ázza a BiG-et, a VP pedig másodjára kap ki az AGO-tól. Ennyit változhat fél év alatt a profik teljesítménye és játéka.

Először kezdjünk a NiP meccsével, amit a Hellcase Cup elődöntőjében játszottak (–vagyis csak az egyik fél játszott, a másik pedig nézte...-)

Train

Nem kezdte rosszul a mérkőzést a NiP: elhozták az első 15 kört, majd a másik oldalon a pisztolyt is. Érdekesség, hogy f0rest egyszer halt meg az egész mérkőzésen, így egy szolid 20-as K/D-vel zárta a meccset: a végeredmény 16-0.

Cache

Itt már szorosabb volt a meccs (mondjuk nem volt nehéz dolga a BiG-nek szorosabbá tenni az előzőnél -a szerk.), a pisztoly kört elhozta a német alakulat, de a NiP ezt nem vette jó néven, és azonnal megnyerték a force kört. Ezután már ők vezettek: 3-2-nél volt a legszorosabb a meccs, onnantól a NiP megint átgázolt ellenfelén. A félidőben még csak 11-4-re mentek, a meccset viszont 16-5-re nyerték GeT_RiGhT-ék.

Most pedig jöjjön egy olyan mérkőzés, amit már nem tudtam úgy élvezni.

Virtus.pro-AGO

Nem az AGO-t szeretném alábecsülni ezzel, hanem a Virtust korbácsolni azért, mert megint csak Pasha tudott pluszos statba kerülni. Egészen elképesztő, hogy mi lett az évek óta együtt dolgozó lengyel csapattal.

Inferno

CT-ben kezdtek Pasha-ék, ahol végig szoros volt a mérkőzés, de sikerült az első játékrészt 8-7-re elhoznia a VP-nek. A második félidő viszont szomorúan egyhangúra sikerült, az AGO szinte minden kört levédett és így, mondhatni simán nyert 12-16-ra.

Mégis; hogyan jutottunk el idáig? A képlet egészen egyszerű: A VP folyamatos irányító forgatása nem tett jót sem a csapatnak, sem a csapatszellemnek. Az idősebb játékosok, mint TaZ pedig kezdenek kiöregedni; már nem olyanok a reflexek, mint régen. Eddig a tapasztalat helyretette ezt, de a mezőny egyre erősebb, és nem lehet mindig erre támaszkodni.

A NiP gárdájánál, akármennyire is fáj, lehet, hogy tényleg friberg volt a probléma, hiszen draken-nel és REZ-zel új erőre kapott a csapat, és tier 2-es gárdák ellen nem igazán van gondjuk. Talán még egy FaZe, vagy Astralis nagy falat lenne számukra, de nagyon jó irányba haladnak.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?