Ladder vs. verseny mentalitás -avagy; miért Pavel a legesélyesebb a hétvégi HCT tornán

Ladder vs. verseny mentalitás -avagy; miért Pavel a legesélyesebb a hétvégi HCT tornán

Egy verseny mindig más, mint a ladder. Itt először fejben kell megverni az ellenfelet, mielőtt valaki kijátszaná az első lapot.

Ha valaki ladderen előre akar haladni, akkor olyan paklit hoz, ami megfelel két feltételnek: a játékos ismeri és jól tudja irányítani azt, illetve a győzelmi arányai is 50% körüliek legalább. Ez egy teljesen logikus elgondolás és egy egészséges felfogás, ha valaki a szezon végén szeretné, ha egy narancssárga ékkövecske kacsintana vissza rá a játékkliensből. Viszont ez a felfogás nem igazán illik egy versenykörnyezetbe. Hadd meséljek el egy történetet még abból az időszakból, amikor azt hittem, hogy az egyetem mellett lesz annyi időm, hogy kicsit belekóstoljak a profi Hearthstone világába. Anno szorgalmasan vettem részt az online HearthCup versenyeken (több-kevesebb sikerrel), és nyilvános magyar megmérettetéseken is szerencsét próbáltam. A mostani sztori a The Grand Tournament idejére megy vissza, és egy Bracraft versenyhez vezet, ahol –ha jól emlékszem,– száz valahány játékos vett részt, persze a legtöbbjük lelkes amatőr, mint jobbára magam is. Egész jól szerepeltem, hiszen pár óra elteltével a legjobb 16 között találtam magam. Ez köszönhető annak, hogy a paklijaim között a meta akkori leginkább beteg összeállításai voltak: Secret Paladin, Renolock és Tempo Mage. Viszont a 8 közé jutásnál egy olyan ellenfél jött szembe, aki egy kicsit máshogy gondolkozott, mint a többiek. Nem az aktuális legjobb paklikat hozta, hanem azokat, amik még elég jó győzelmi statisztikákat hoznak, viszont az uralkodó meta deckek ellen nagyon erősek. Így történt meg az, hogy egy Freeze Mage és Midrange Druid ellen olyan szépen kikaptam, hogy szerintem még anyám is csuklott. Ekkor értettem meg igazán, hogy a versenykörnyezet picit más, ott meg kell tanulni gondolkozni az ellenfél fejével is. A bajnokság nem akkor indul, amikor az ember megfogja az első meccsen az egeret, hanem abban a pillanatban, amikor elkezded összerakni a paklikat.

HCT Summer Championship

A fentebbi kis történet pedig egy jó bevezető ennek a cikknek. Hiszen most is valami ilyen helyzet történik éppen, persze a lépték és a tét jóval nagyobb. De lássunk pár érdekes adatot arról, hogy az induló 16 játékos mivel is készül a hétvég HCT tronára, hiszen paklikat már ismerjük. Mindenkinél ott van a Priest, és mindenki a Highlander típus mellett tette le a voksát. Tizennégyen hoztak Druid-ot, és ebből csak egy aggro, a többiben a Jade a sláger. Végül pedig a harmadik népszerű választás a Tempo Rouge. Íme egy-egy példa mindegyikre, valamelyik játékos olvasatában:

Orange - Highlander Priest

Deck kód: AAECAZ/HAh4JigHtAfsBlwKcAqEE5QTtBaQH9gelCdIK0wrXCvIM+wyhrAKStAKDuwK1uwLYuwLovwLqvwLRwQLSwQLYwQLZwQLwzwKQ0wIAAA==

JasonZhou - Jade Druid

Deck kód: AAECAZICBq6rAr6rAqG3ApS9AsnHApnTAgxAX8QG5Ai+rgK0uwLLvALPvALdvgLkwgKgzQKHzgIA

Purple - Tempo Rogue

Deck kód: AAECAaIHCIwCsgKkA68EkbwCyb8CnOICnuICC7QB7QKoBdQF3QiStgKBwgLrwgLKwwLKywKmzgIA

Ha valaki kíváncsi az összes paklira, akkor megnézheti őket a következő linken.

Viszont már most kirajzolódik kissé, hogy kinek van nagyobb esélye a győzelemre, az alapján, hogy milyen tech kártyákat pakoltak be és negyedik pakliként mit választottak. Az egy reális eset, hogy a legtöbben a Priest paklit fogják tiltani, ez pedig azt eredményezi, hogy a többi ellen kell menni és készülni.

Trunks a Druid ellen készül a Fatigue Warrior és az abban megbújó Skulking Geist lappal. Purple már egy kicsit más tészta, nála a Shaman-ban ott van Cairne, ami bizony a Priest ellen egy zseniális választás lehet. Végül pedig Pavel-ről is szót kell ejteni, mint regnáló világelső. Ő több pakliba is beletolta a Golakka Crawler-t, amiről ordít, hogy a Rogue-ot akarja kigolyózni.

Ezek a pici dolgok azok, amik egy-egy versenyen eldöntik majd a végkimenetelt. Viszont azt még nem tudhatjuk, hogy ki okoskodott jól, erről majd csak a torna után tudunk valami okosat mondani. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy ebbe még a random faktor is beleszólhat. Mindenesetre, ha valaki kedvet kapott a meccsekhez, akkor ma este indul 17:30-kor az egész, és az alábbi csatornán lesz elérhető.

Nézd meg PlayHearthstone élő videóját a www.twitch.tv weboldalon!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!