Így használjuk a HE gránátot Infernon

Így használjuk a HE gránátot Infernon

Az új Inferno egy éves; egy érdekes HE gránát statisztikával köszöntették.

Egészen pontosan egy évvel ezelőtt, 2016.10.13-án tért vissza a CS:GO kompetitív versenypályák közé a felújított Interfo. A népszerű pálya a Krakkói majorön a maga 12 alkalmával, és a legutóbbi nagy rendezvényen, az ESL ONE New York 2017-es tornán is a legsűrűbben játszott pályája volt.

Most a szülinap alkalmából egy érdekes infógrafika látott napvilágot, ami az Inferno HE gránát statisztikáit mutatja be. Érdekes megközelítése a statisztikáknak, azonban ha belegondolunk, hogy a banán védésekor és elfoglalásakor egyaránt alap dolog mostanában valamilyen gránát használata, mindjárt érthető, hogy miért nyert a HEG tekintetében is ez a pálya.

Nincs is felemelőbb érzés, mint néhány jól irányzott robbanó gránáttal megsemmisíteni egy eco körben B lerakó felé igyekvő gyanútlan Terror csapatot. Mindjárt az első hőtérképen látszik is, hogy magasan a banán nyerte a legtöbb HE gránát használatának versenyét.

A játék korai szakaszában, a banánba dobott CT robbanó gránátok 1030 alkalommal fölényesen vezetik a HE gránátok számát, míg a másik oldalon a támadó csapat már csak 750 alkalommal és 50%-os találati aránnyal rendelkezik. Az okozott sebzés tekintetében is a CT-k a jobbak, átlagosan 34,7 a gránát által okozott kár, míg T oldalon ez az adat 30,8.

A banán után a legnépszerűbb spot a MID megszórása, itt a T rámpáról elhajított gránátok nyertek az előfordulások számában, azonban a terror-elhárítók ugyan kevesebbszer dobbak HE-t az ellenkező irányból, mégis hatékonyabban használják azokat a sebzés és a találat szempontjából. Persze ez nem is akkora meglepetés, hiszen a támadók egy viszonylag szűk helyen kénytelenek feljönni, amíg a CT-k rövid felé és ranker irányában is helyezkedhetnek.

Végül a Sec-MID-ről dobott, és a B védelem által használt HEG-ek állnak még a sor végén, 290 és 180-as értékkel.

Összességében elmondható, hogy az Inferno-n a legjellemzőbb a HEG gránátok használata a sebzés arányában, és azokat inkább a védekező oldalon érvényesítik jobban.

Ez erősíti meg azt a tényt is, hogy ez a toszkán kisváros hangulatú pályát 53.7% ban a CT-k nyerik. A 32000 körön mért adatok szerint átlagosan egy meccsen 57 HE gránátot használunk MM-en, ahol 1400 HP-t sebzünk, 36% eséllyel. Szerintetek lehet ezen még javítani?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!