Elképesztően jó infografika az M4A1-S és az M4A4 használatáról

Elképesztően jó infografika az M4A1-S és az M4A4 használatáról

Melyiket kedvelik a profik, és hány százalékban használják a versenyeken? Az infografikából minden kiderül.

Majdnem egy hónapja írtunk arról, hogy az M4A1-S mennyire gyenge és alig használják a profi játékosok.

Az M4A1-S kikopott a metából, ideje lenne változtatni a fegyveren?

Eddig is észrevehető volt, de a New York-i versenyen csúcsosodott ki ez a tendencia.

Most készült egy témába vágó infografika, ami többmindent bemutat a két fegyverről. Pédául azt, hogy milyen arányban választják a profik a két gépkarabélyt, és a pisztoly nerf utáni CZ statokat is.

Az első részében a fegyverek tulajdonságait ismerhetjük meg, például azt, hogy az M4A1-S kisebb tárral rendelkezik és lassabban lő, mint hangosabb testvére.

Ezen a képen az októberi HLTV top 10-et láthatjuk, és azt, hogy a csapatok melyik fegyvert preferálják inkább. Az M4A4 egyeduralkodó, ami azt jelenti, hogy a csapat összes játékosa a hangos, de nagyobb tárral rendelkező fegyverre teszi a voksát. Az SK-ban Felps, a NiP csapatában pedig draken váltogatja a két fegyvert; ők még nem tudták eldönteni, vagy pálya függő, hogy épp melyik fegyvert hozzák. A G2 a legkiegyensúlyozottabb: ott ketten-ketten használják mindkét fegyvert, Shox pedig váltogatja. Egyedül a Na’Vi-ban használnak ketten M4A1-S-t; ott Edward és Zeus esküszik a halkabb M4-re.

Az infografika utolsó részében a legutóbbi öt nagyobb versenyen mutatják be a használatot százalékos grafikonon. Az M4A4 végig kiegyensúlyozottan 20% környékén van, míg halkabb testvére alig üti meg az 5%-ot, Mykonos óta pedig egy igen mély hullámvölgyben van a használata.

A kép legalján még megemlítik, hogy 7,38%-al nőtt a CZ killek száma a pisztoly nerf óta, így többet ölnek a zseb AK-val, mint az M4A1-S-el.

Összesítve a profik egyértelműen az M4A4-re szavaznak, hiszen perpillanat sokkal erősebb, mint a társa. A meta kirajzolódott, mostantól a játékosnak kell eldöntenie, hogy követi-e a trendet, vagy marad a jól megszokott M4A4-1-nél.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!