Nem maradt el a dráma; a TSM-nek még a Korea-mentes csoportból sem sikerült továbbjutnia

Nem maradt el a dráma; a TSM-nek még a Korea-mentes csoportból sem sikerült továbbjutnia

Tie breaker döntött a második helyről, a TSM húzta megint a rövidebbet.

A nyári szezonban mutatott teljesítmény. Doublelift visszatérése. Iszonyatos mázli a vb sorsolásnál. Minden adott volt ahhoz, hogy a Team SoloMid végre megtörje az átkot, és kijusson a csoportjából. Most nem volt "túl erős koreai csapat", nem volt "zavaró közönség", nem volt gyenge láncszem, nem lehetett semmilyen kifogás. Még a koreai edzők is azt mondták, hogy a TSM a legjobb nyugati csapat jelenleg.

A koreai edzők szerint a TSM a legjobb nyugati csapat

damilosK | 17/10/12 00:59 3 LCK csapat edzőjével, SSG Edgarral, LZ Hiraival és SKT cCartellel készített interjút a Cybersport oldal még a vb előtt pár nappal, ahol az aktuális erőviszonyokról, valamint a nyugati csapatokról beszélgettek. Az első kérdés a Longzhu edzőjéhez, Hiraihoz szól. Hogy érzed magad, miután most először jutottatok ki a VB-re?

És mégse jött össze. Hogy miért, azt most, pár perccel a meccs után még nehéz lenne megmondani, de az a TSM, amelyik ma, szombaton pályára lépett, egyáltalán nem érdemelte meg a továbbjutást. Nem úgy a Misfits, akik szívvel-lélekkel küzdve, újoncként, első vb-jükön már a legjobb 8-ban tudhatják magukat!

A TSM számára nem indult jól a nap, a WE egy early comppal olyan simán elverte őket, hogy mire rájöttek Doublelifték, melyik meccsen vannak, már a Nexust ütötték a kínaiak. Aztán jött a Misfits elleni javítás, PowerofEvilék pedig nagy arccal bevállalták a Yasuo topot, ami nyilván nem jött be, Bjergsen elfeedelt Cassioja erőből lehozta a meccset nekik, legalább tie-breakerre volt mentve a nap. A dráma pedig ezután jött: a szerencsétlen Flash Wolves, akiknek még csak győzelmük se volt az egész vb-n, hát pont a TSM-en ellen tudtak olyan játékot villantani, amit amúgy az egész tornán vártunk tőlük. A Misfits - WE meccsen pedig már csak az volt a kérdés, hogy a Misfits egyenes ágon megy tovább, vagy tie-breakert kell játszaniuk Bjergsenékkel. 

Utóbbi lett, a Yasuo pick pedig ezúttal elmaradt, de a TSM comp elég érthetetlen volt, Bjergsen Ryze-ának konkrétan semmi hatása nem volt a meccsre. Nem úgy PoE Oriannájának, aki ezúttal a tőle megszokott AA build helyett hagyományosan, full AP-re építette, a végeredmény pedig magáért beszél, a TSM összesen két killt tudott szerezni, a vége pedig lassú, véres és fájdalmas volt, pont mint a TSM kiesése.

Megint bebizonyosodott tehát, hogy él az NA 2. hét átok és megint valószínű, hogy csak a C9 jut tovább, utolsó NA csapatként a rájátszásba. EU > NA, 2017-ben is, ez már hivatalos.

Ezzel a győzelemmel egyedül Korea volt képes a saját régiójának nyári bajnokát a legjobb 8-ba küldeni, a TSM, a G2 és az FW kiesett, az EDG-nek pedig a Fnatichoz hasonló csodát kéne tennie az SKT-C9-ahq-val megpakolt csoportban a továbbjutásért vasárnap.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!