Az SKT három VB után elszenvedte első vereségét a csoportkörökben!

Az SKT három VB után elszenvedte első vereségét a csoportkörökben!

Az első hét után senki nem gondolta volna, hogy az SKT meccset veszthet a csoportkörben, de az Ahq-nak sikerült az, ami még soha senkinek, és lenyomták a koreaiakat.

A tajvani régióból érkezett ahq e-Sports Clubtól nem sokat vártak az emberek, még úgy sem, hogy az egykor legendás Westdor is a csapatban van. Már az első találkozón is eléggé megszorongatták az SKT-t, jobban, mint azt sokan várták volna, de végül egy jó csapatharccal a koreaiak visszajöttek a mérkőzésbe, és megnyerték a meccset.

Nem maradt el a dráma; a TSM-nek még a Korea-mentes csoportból sem sikerült továbbjutnia

Tie breaker döntött a második helyről, a TSM húzta megint a rövidebbet.

Azóta egy hét eltelt és rengeteg csapat teljesen más formában van, mint az első héten. A TSM jó lategame formája eltűnt, a Misfits összeszedte magát és kijutott, a Fnatic 0-3 után tért vissza, az ahq pedig 1-2-ben végzett és mindössze a 0-3-mal záró EDG-t verték meg, akik a mai napon is fantasztikus formában vannak. Az SKT 3-0-val zárta az első hetet, ami mondhatni várgató volt, és hasonlóan a Longzhuhoz, tőlük is 6-0-ra számítottunk. Ez azonban nem jött össze, köszönhetően a tajvaniaknak.

Az SKT-nek a draftja ezúttal is jó volt, hiszen bármilyen hátrányba is kerültek, mindig volt lehetőségük visszatérni (vagyis lett volna, ha az ahq ad nekik erre esélyt, de ezt nem tették meg). A lategame-ben ugyanis Fakeréknek minden eszköze meglett volna a visszatéréshez, de ahogy mondani szokás, a majdnem kenyér nem kenyér.

Ki a fene gondolta volna, hogy majd pont az ahq fog kifogni a világ legjobb League of Legends csapatán, valószínűleg nem sokan, de az ahq-t ez nem ijesztette meg, és mindent beleadva harcoltak. Az SKT-nek mindig is a koordinált csapatharc volt a legnagyobb erőssége, és talán ezért sem kellett őket sosem félteni a Bo1-ekben, hiszen ha hátrányba is kerültek, mindig vissza tudtak jönni. Ez történt egyébként többször az első héten, mivel hiába háromszoros világbajnokok, idén több kihasználható gyengeséget is lehetett találni rajtuk, mert a játék korai szakaszaiban egyáltalán nem érinthetetlenek. Alapvetően az agresszív early game-re építő csapatok többször is meg tudták őket szorongatni, még a 0-3-ban végző EDG-nek is sikerült.

Ez azt jelentheti, hogy az SKT-t letaszítják a trónjáról? Talán még korai lenne ezt kijelenteni, hiszen Bo1-ekről beszélünk, és két csapat között az igazi erőviszonyokat egy Bo5 mutatja meg, amire még várni kell. Egy-egy Bo1 győzelem is persze sokatmondó, ugyanakkor ne felejtsük el, hogy ez csak egy mérkőzés, ettől még lehet, hogy az SKT 10-ből több alkalommal verné meg az ahq-t, de ezúttal nem sikerült.

Update: Az EDG is közel került ahhoz, hogy legyőzze az SKT-t, de a szokásos lategame csapatharccal Fakerék ismét visszahozták a meccset, de hatalmas hátrányból. Ez egyrészt szép, hiszen ilyenkor is tiszta fejjel tudnak játszani, más szempontból viszont el kell gondolkozniuk, hogy mit tehetnek annak érdekében, hogy ne kerüljenek állandó jelleggel ilyen helyzetekbe. Így a helyosztó mérkőzés is elmarad az EDG és a Cloud9 között, és Észak-Amerikát egyedül a Cloud9 fogja képviselni a negyeddöntőben, miután a második helyet bebiztosították maguknak.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.