A meglepetés ereje felbecsülhetetlen -Keleseth Highlander Priest

A meglepetés ereje felbecsülhetetlen -Keleseth Highlander Priest

Amikor a meta nagyjából stabillá válik, akkor érdemes meghúzni a váratlant. Chumpnak elege lett abból, hogy legendben szinte csak a Keleseth Rogue és a Highlander Priest jön szembe, szóval kombinálta a kettőt.

A Knights of the Frozen Throne, ha lehet azt mondani tovább lassította a metát az Un'Goro után. Ez persze nem azt jelenti, hogy az aggro úgy, ahogy van eltűnt, de most a leginkább domináns összeállítások inkább a control felé hajlanak. Ahogy pedig halad előre az idő, a paklik közötti különbségek kezdenek kicsit összesimulni. Ez fakad abból, hogy az emberek megtanulnak igazán jól játszani a saját deckjükkel, és megtanulják azt is, hogy bizonyos kombinációkat hogyan tudnak körbejátszani. Persze az egésznek óhatatlanul is az lesz a vége, hogy egy-egy kiegészítő végén lesz 3-4 már bejáratott deck, amivel mindenki játszik, ha magas szinten akar valamit elérni, mivel azok a legjobb lehetséges választások. Ilyen esetben már nehéz olyan kiskaput találni, ami igazán nagy kitörési pontot tud jelenteni. De egy Chump nevű high legend játékosnak elege lett abból, hogy a top 1000-ben csak Keleseth és Razakus paklik jönnek szembe, ezért gondolt egyet, és összegyúrta a kettőt, és ebből született meg a Keleseth Highlander Priest, ami nála meglepően jó, majdnem 65%-os győzelmi arányt tudott produkálni. Hozzá kell tennem, hogy a Hihglander archetípus most ugyan a legjobbak között van, de nagyon nehéz irányítani, ezért mielőtt valaki beleugrana ebbe, akkor érdemes egy kicsit gondolkodnia, hogy neki való-e az összeállítás. De ennyi felvezető után lássuk miről is szól a deck.

Deck kód: AAECAa0GHu0BkALcAqQD5QSoBYoG4gflB40I8gz3DJK0AoO7ArW7Arq7Ati7AvC7ApG8AqW9AuG/AtnBAq/CAuvCAsrDAprLAsrLAqbOApDTApziAgAA

Elsőre az egész egy katyvasznak tűnik, mintha csak bedobálta volna az ember a lapokat, -pedig ez nem így van. Az egész pakli verzatilis, attól függően, hogy milyen lapok jönnek fel, lehet vele taktikát választani. Ha az eredeti kombó (Raza + DK) jön fel hamar, akkor az ott használt stratégia mehet, de ha Keleseth hamar játékba kerül, akkor már lehet is váltani egy kissé agresszívabb játékstílusra. De lássuk, hogy milyen techválasztások vannak benne, ami egy kis magyarázatra szorul.

A sárkányok

A sima pakli egyik alap aoe lapja a Dragonfire Potion, ami a mostani metában rendesen borítja az asztalt, mivel a sárkányok nem túlságosan népszerű tech lapok, és az egy Dragon Priest pakli pedig nem olyan elterjedt, hogy ellene tudjon pakolni a dolgoknak. Viszont a pakliban lévő három ilyen lényünk ebbe azért rendesen bekavar. Ezen kívül mint elég masszív lények fenn tudnak maradni a páston, sőt akár egy parányi szinergiát is ki lehet belőlük nyerni. 

Keleseth

Ha megnézzük a kétmanás pontját az eredeti összeállításnak, akkor rá lehet jönni, hogy a nem túl sok olyan kulcskártya van, ami ezt a manaértéket foglalná el. Persze a Radiant Elemental nagy érvágás, de mivel az nincs, ezért Lyra sem szükséges teljes mértékben, a felszabadult helykre pedig jöhetnek az olyan lapok, mint Keleseth. Mint már szóba került, a herceg buffja nagyon erős és gyakorlatilag, ha hamar kerül a pástra, akkor olyan előnyhöz juttatja a használóját tempó szempontjából, amit nagyon nehéz megfogni. Bár ez a legtöbb lény alapú pakliban igaz.

A kalózok

Ha megnézitek pontosan, akkor pakliban összesen három kalóz van, tehát ez a vonulat is nagyon-nagyon vékony, de a Keleseth buff miatt megéri a lap, ha pedig a Southsea Captain szedi ki, akkor gyakorlatilag teljesen ingyen 3/3 charge, ami azért durva. Persze arra fel kell készülni, hogy kiskalóz sokszor érkezik kézbe is.

A kombó

Persze az alapvető Raza + Shadowreaper Anduin kombó nem változik. Ez gyakorlatilag ugyanaz, mint az eredeti felállásban. De persze arra lehet számítani, hogy nem lesz olyan sima, mint ott, hiszen kevesebb nagyon olcsó lap van a pakliban, Lyra sem gyártja őket, és persze a Radiant Elemental meg nem veszi le az árukat.  De ettől függetlenül még így is nagyon erős az egész, főleg ha Raza is lekerül.

Ennyit takar tehát a pakli. Amennyiben valaki gondolkodna azon, hogy kipróbálja, akkor mindenképpen ajánlom, hogy csekkolja le a következő videót, segíteni fog az elindulásban.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!