Az Adidas beperelte az ELEAGUE-t

Az Adidas beperelte az ELEAGUE-t

Állításuk szerint túlságosan hasonlítanak a logók.

Az Adidasnak olyan régi múltja van, és olyan tekintéllyel rendelkezik, hogy nem engedheti meg magának a legkisebb plágiumot sem. Jól ismert a cég arról, hogy bárkire ráugrik, akinek a 3 csík szerepel a logójában. Ezt végül nem úszta meg az ELEAGUE sem, akiknek a logója jobbra 60 fokban dől és a vonalak egymás alatt párhuzamosan helyezkednek el, ezzel szemben az Adidas vonalai a másik irányba mennek kb. 30 fokban, azonban egymás mellett.

Minimális hasonlóságot látni a két logó között, de az Adidas bőven megengedheti magának, hogy ezért pereljen. Nem túl etikus, de a csirájában elfojtás elvét alkalmazza a cég, így mások se kapnak kedvet a logó lemásolásához. Érdemes hozzátenni, hogy az Adidas nem szeretne pénzt lehúzni az ELEAGUE-től, csak meg akarják védeni a márkájukat azzal, hogy beperlik őket, ez bekerül a rendszerbe és innentől az Adidas elmondhatja, hogy próbálták védeni a márkát. Kicsit furák a törvények, de meg kell értenünk, hogy ezt kell tenniük.

Nem újkeletű dolog ez, hiszen még júliusban az Overwatch logó miatt szeretett volna perelni az MLB (Major League Baseball), de végül vagy peren kívül megegyeztek, vagy visszavonta azt az amerikai baseball liga.

Amíg az ELEAGUE törheti a fejét azon, hogy hogy ússza meg ezt a dolgot, a játékosok a hír hallatán nekiálltak annak, amihez a legjobban értenek: memeltek.Először Zeus nyaktetkóját féltették, nehogy az Adidas beperelje őt is.Majd Train „B” lerakója került a középpontba, hiszen a vonatok pont három csíkot ábrázolnak, így lehet, hogy az Adidas egész perkörutat fog járni a CS:GO világában?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!