Patch 9.2: Változnak az alapmechanikák, továbbfejlődik az aréna, és indul a Halloween

Patch 9.2: Változnak az alapmechanikák, továbbfejlődik az aréna, és indul a Halloween

Tegnap este gigafrissítés érkezett. Javítanak az alap dolgokon, az aréna kapott egy finomhangolást, de a legfontosabb; hogy itt a Halloween az ingyen kártyacsomagokkal és arénákkal együtt.

Azt tudtuk, hogy a 9.2-es frissítés a nyakunkon van, de arról nem szólt a a fáma, hogy ilyen gyorsan érkezik. Tegnap este óta már éles minden az utóbbi hetekben ígért változás, és már csak egy hét van hátra, hogy induljon a Halloween-i eseménysorozat. De csapjunk is bele és lássuk, hogy mit rejtett tegnap a Blizzard kis szeretetcsomagja.

Általános mechanikai változások

Ezzel kapcsolatban pár nappal ezelőtt Josh Durica már elmondott nekünk minden fontosat, és akkor erről egy hosszabb cikkben foglalkoztunk is. Alapvetően annyit jelent az egész, hogy pár ősrégi mechanikát optimalizáltak, hogy a különböző interakciók a kártyák között logikusan működjenek. A fontos elemekre mindjárt kitérek, de ha valaki lemaradt volna a mechanikákat magyarázó cikkről, akkor azt itt bepótolhatja.

A következő frissítésben az alapmechanikákhoz is hozzányúl a Blizzard

Ben | 17/10/13 07:04 Van néhány olyan alapmechanika, ami kevés esetben történik meg, de ha igen, akkor a legtöbbször nem örülnek neki a játékosok. A fejlesztők most nekiálltak, hogy kijavítsák ezeket. A Hearthstone kiadása jó pár évvel ezelőtt történt, és a hivatalos indulás óta a játék évről-évre egyre bonyolultabbá vált.

De ezek után lássuk részletesebben mi is történt:

  • A Wild Pyromancer mostantól nem aktiválódik, ha a Mindgames után kerül a pástra és a Djinni of Zephyrs sem kerül a pakliba, ha kijátszanak egy Entombot.
  • A Barátlista végre megújult, most már almenük is vannak.

  • Azon spell lapok, amiket negált a Counterspell Secret aktiválják a "Whenever you cast a spell" és "After you cast a spell" effektet. (persze abban az esetben ha van olyan kártya a játékban, ami aktiválni tudja)
  • Lord Jaraxxus kijátszása után nem aktiválódik a Repentance, a Sacred Trial és a Snipe sem.
  • Az Unlicensed Apothecary új feliratot kap: "After you summon a minion, deal 5 damage to your hero.” Ez annyit tesz, hogy a lap mostantól nem aktiválódik Evolve hatására.
  • A Mimic Pod, Chromaggus, a Shifting Shade, a Gahstly Conjurer és a Cutpurse animációja érzehetően felgyorsul.
  • A mana csökkentő mechanikák az olyan lapokon mint a Dragon's Breath, a Solemn Vigil, az Everyfin is Awesome és az Obsidian Shard mostantól onnantól lépnek életbe, hogy más manacsökkentő effektusok is kifejtették hatásukat, mint a Naga Sea Witch.
  • A Fireside Gathering is saját menüpontot kapott.

Aréna változások

Szerencsére nem csak az alapdolgokhoz nyúltak hozzá a fejlesztők, hanem végre az aréna is megkapta azt a figyelmet, amit megérdemelt. Bár itt nem került be olyan sok minden, de a változások igencsak fajsúlyosak lettek:

  • A Vicious Fledgeling mostantól nem választható arénában.
  • Az aréna draft első kát kártyája mostantól nem lesz szinergia kártya.
  • A kasztok közötti győzelmi arányok kibalanszolásának okán néhány kártya draft esélye megváltozott.

Mindenkinek boldog Halloweent!

Mi sem mutatja jobban azt, hogy lassan az új kiegészítő kiadása már az ablakban van, minthogy a fejlesztők megint útnak indítanak egy eseménysorozatot, ahol ingyen kártyacsomagok, ingyen arénák és még sok más érdekesség vár a Hearthstone játékosokra. Lássuk, hogy mit hoz nekünk a Fejnélküli Lovas ezen a borongós októberi éjszakán.

  • Az első és legfontosabb, hogy az esemény két hétig tart majd. Október 24-én kezdődik és november 6-án végződik.
  • Azok a játékosok, akik október 24 és 30 között lépnek be, kapnak egy Whispers of the Old Gods kártyacsomagot és egy ingyen aréna jegyet.
  • Azok a játékosok, akik október 31 és november 6 között lépnek be, kapnak egy Knights of the Frozen Throne kártyacsomagot és egy ingyen aréna jegyet.
  • A két hét során az arénában a megszokott mód mellett egy új is bekerül "Dual Class Arena" néven. Ebben külön lehet választani a kasztot és hozzá hősképességet. Majd a draft során a mindkét kaszt kártyái közül lehet majd választani.

  • Ha az esemény előtt volt ledraftolt arénája valakinek, akkor a rendszer automatikusan visszavonultatja azt, a gazdája megkapja a jutalmakat az elért győzelmek utána, majd a rendszer kiutal egy ingyenes aréna jegyet.

Headless Horseman Rides Brawl

Erről még nem tudunk sokat, de az biztos, hogy teljesen új Tavern Brawl érkezik majd, aminek a krétarajza már be is került a játékba.

Ezen kívül az is kiderült, hogy a Brawl és Aréna játékok alatt hőseink is jelmezbe bújnak majd, némelyikük igencsak érdekes kinézetet kapott.

Persze, ha már mindenki megkapja a maga Halloween jelmezét, akkor a Hearthstone doboz sem maradhat ki a buliból. Érkezik egy ijesztő-, és egy őszi háttér ide is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!