Ez volt az EnVyUs egyetlen megoldása a versennyel kapcsolatban

Nem maradt más lehetősége azt nV-nek, meg kellett ezt húzniuk.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy eléggé be vannak táblázva a csapatok, így sok szervezetnek le kell mondani néhány versenyt. A francia alakulat is hasonlóan járt, miután kettő verseny időpontját, pontosan ugyanarra a napra tűzték ki. 

Több csapattal is kiszúrt az ELEAGUE

Igaz, maga a Major csak januárban lesz, viszont a Minor versenyek időpontjai több csapatnak sem megfelelőek.

Természetesen igaz az, hogy egy Minor sokkal fontosabb, mint egy ESWC, de gondoljunk bele a csapat helyzetébe. Meghívást kapnak egy olyan versenyre, amit még lenne is esélyük megnyerni és egy kis pénzt hazavinni, de sajnos erről le kell mondaniuk, mert az ELEAGUE beszervezi az európai minort ugyanarra az időpontra.

Nos, az EnVyUs pontosan ebben a cipőben jár, ugyanis sikeresen bejutottak a zárt kvalira, miután a hétvégén 3 győzelmet arattak. Erre ki kellett találniuk egy megoldást és ez az lett, hogy az ESWC-n nem indulnak, hanem inkább a minorra koncentrálnak. A döntés teljes mértékben érthető és elfogadható, ugyanis melyik csapat ne szeretné magát kvalifikálni a januárban tartandó Major-re.

Viszont, így, hogy az nV visszalépett, az ESWC rendezőinek ki kellett találniuk valami alternatívát. Nos, ez az lett, hogy a francia ötös helyett meghívták a német BIG-et, és ők veszik át az EnVyUs helyét a versenyen. Eddig három csapat jelenléte biztos a rendezvényen, ezek pedig a BIG, az LDLC és a szintén francia ARES-é. Hozzájuk csatlakozik még egy negyedik csapat is, akik majd kvalifikációból juthatnak be.

Maga a verseny november 2-3 között lesz Párizsban, az összdíjazás pedig 50 ezer ropogós dodó. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!