A küldetések megint trollkodásra bátorítják a játékosokat

A küldetések megint trollkodásra bátorítják a játékosokat

Egyre több küldetést kapunk mostanság, amik könnyen okot adhatnak a trollkodásra a játékon belül. Korábban már esett erről szó, de most az egyik megint kiverte nálunk a biztosítékot.

Egyszer már kikeltem magamból, amiért fura küldetéseket adott a Riot, hiszen elég egyedi dolgokat vártak el tőlünk. Ilyen volt például a csak közelharci karakteres csapatfelépítés, vagy a "mindenki hozzon teleportot" is. Az rendben van, hogy ezt csak öt emberes csapattal lehetett végrehajtani, így random embereket nem égettünk ki velük, de mégis hatalmas hátrányból kellett játszani és persze nyerni is, hogy meglegyen az plusz 5 VB pont. Ezúttal úgy gondolom még messzebbre vetette a sulykot a Riot, hiszen ismét kaptunk egy érdekes küldetést a VB keretein belül.

Más esetekben reportolható viselkedésre is késztethetnek minket az új VB-s küldetések

Aioween | 17/09/22 14:49 Megkérdőjelezhető döntéseket hozott a Riot a legújabb VB-s küldetések során, ahol több esetben is olyan feladatokat kapunk, melyek rombolhatják a játékélményt. A küldetések mára már megszokott dolgokká váltak a League of Legends világában is. Bizonyára sokan rengeteg küldetést teljesítettünk már a jutalmak reményében, és ez a VB alatt sem lesz máshogy, hiszen a Riot megpróbál kitenni magáért.

Elsőre nagyon egyszerűnek tűnik, és minden bizonnyal nem lett a fejlesztők által teljesen végiggondolva az alábbi: Nyernünk kell egy mérkőzést, ahol Infinity Edge-et (Határtalan Penge) vettünk, egy másikat, ahol Morellonomicont, illetve még egyet, ahol Randuin's Oment (Randuin omenje). A probléma ott kezdődik, hogy ezt a három részből álló küldetést akár egyszerre is lehet teljesíteni. Mivel az emberek többsége szereti az ingyen dolgokat, márpedig a küldetésekért járó pontokat pont erre lehet beváltani, szeretnék minél előbb letudni, hogy haladhassanak tovább a többivel.

És innen ered a probléma forrása is, mivel többen rájöttek, hogy ehhez a küldetéshez nem kell három külön meccset játszani, hanem akár egyszerre, egy mérkőzés alatt is teljesíthető. Az előző küldetésekkel szemben itt szó nincsen arról, hogy ezt csapatban kellene teljesíteni, ahol megbeszélhetjük a barátainkkal/csapattársakkal, hogy most mi akkor erre a küldetésre megyünk, soloban is ugyanúgy megcsinálható. Nyilvánvalóan lesznek olyan elvetemültek –illetve már voltak is–, akik ezt rankeden is simán bevállalják, ergo lesz egy karakter, akin mindhárom tárgy megtalálható, és reménykedik abban, hogy talán sikerül így is nyerni.

Ha végiggondoljuk, ez a három tárgy nem igazán van köszönőviszonyban egymással. Míg a Randuin's Omen, meg az Infinity Edge például egy topos Yasuon akár elképzelhető is lenne, egy Morellonomicon mindezek mellé már aligha. Ez így egyértelműen pénzkiesés, mivel egy tök haszontalan tárgyra dobtunk ki 2900 aranyat. Ez viszont cseppet sem tart vissza egyeseket, hogy mégis ezt a hármas párosítást válasszák. Az ilyen küldetéseknek hála fordulhatnak elő például ezek a buildek.

Jól látható, hogy Yasuo, Thresh, Twitch és Kayle is ezt az utat választotta. Threshnél konkrétan csak a Randuinnak lenne értelme, Yasuonak a Morello teljesen felesleges, ahogy a Randuin is a Kayle-en, Twitchre pedig soha az életben nem vettem még Morellot, de Randuint se túl sokszor. Magával az elképzeléssel talán nincs is akkora baj, de ezzel a kiskapuval együtt igenis rombolják a játékélményt, függetlenül attól, hogy ez most egy ARAM, normal, esetleg rangsorolt mérkőzés.

Szerencsére vannak azért olyan feladatok is, amik pont hogy javítják a játékot, ilyen például a "vegyünk x darab control wardot", ami az alacsonyabb elokon még felfele is viszi a játékok minőségét. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a Riotnak jobban oda kéne figyelnie az ilyen kiskapukra, különben érdekes meglepetések érhetnek minket egy-egy meccsen.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!