Kjaerbye: „Ha zonic nem lehetne velünk otthagynánk az Astralist”

Kjaerbye: „Ha zonic nem lehetne velünk otthagynánk az Astralist”

Az Astralis kiválósága Kjaerbye adott interjút a Slingshot-nak a csapat helyzetéről és arról, hogy mennyire fontos nekik az edzőjük.

DeKay az Eleague döntő után beszélgetett a dán játékossal a csapatról és zonic-ról.

Pont most néztem vissza a Cloud9 elleni meccseteket: mi ment végig az agyadban a 25. körben? Kellett nektek egy igazi hősies play, és te áttörtél a füstön, megöltél két játékost, majd túlélted a kört. Káosz volt? Vagy nyugodt maradsz ilyenkor?

„Szerintem minden profi játékos nyugodt marad ezekben a fontos körökben. Csak azon pörög az agyad, hogy mennyire kulcsfontosságú ez a play. 14-10 volt az eredmény a javukra, muszáj volt valamit előhúzni a kalapból. Egy olyan dolgot csináltam, amiről reméltem, hogy meglepi őket, és nagyon örültem, amikor ez sikerült. Ezek után azt mondtam a srácoknak, hogy: "Most vissza tudunk jönni a játékba, enélkül a kör nélkül veszítettünk volna, de itt a mi időnk". Jó érzés volt legalább egy körig fontosnak lenni, ha már rosszul játszottam a meccsen."

Mostanában játszottatok a Liquid-el és a Cloud9-al is, akik az NA régiója legjobbjaiként vannak számon tartva. Szerinted mi a különbség a két csapat között?

"Nehéz megfogalmazni, mert szerintem mindkét csapat nagyon jó taktikailag, talán a Liquid egy picit jobb. A Cloud9 ellen fel lehet készülni, de néha annyira random dolgokat csinálnak magabiztosan, mintha egy pub meccset játszanának. Néha nem játszunk a legjobban, és ha pont akkor csinálnak valami olyat, amire nem tudtunk felkészülni, nagyon könnyedén kikaphatunk tőlük. Ez a fő különbség."

Mennyire nehéz az elitben tartani magatokat? Majdnem olyan, mintha könnyebb lenne odakerülni, mint megtartani a pozíciót.

"Nagyon nehéz volt számunkra a megtartás része, még akkor is, ha az egyik legkiegyensúlyozottabb csapat vagyunk. Felkészültünk rá, hiszen a sportpszichológusunk elmondta, hogy a legnehezebb része a top helyezés megtartása lesz. Tökéletesen igaza volt. Egyből éreztük, miután a legjobbak lettünk. Mindegyik csapat tízszer erősebben küzdött ellenünk, mint előtte. Az emberek ellopták a taktikáinkat. A csapat kezdetén még mindenki a nászút fázisban van, flashelünk egymásnak, folyamatosan próbálunk segíteni és jól játszunk a körök közepén. Mostanában csak előre eltervezett play-eket csinálunk, vissza kell térnünk a kezdetekhez. Ez nagyon fontos a világ legjobb csapatai ellen."

Mennyire fontos nektek zonic? Mindig amikor egy Astralis-t látom játszani, csak arra tudok gondolni, hogy mennyit segíthetett nektek az edző?

"Én elképesztően fontosnak gondolom. A család tagja. Nem tudom, hogy más edző is olyan-e, mint ő. Ha zonic nem lehetne velünk, otthagynánk az Astralist. Ő egy nagyon jó edző. Mindenben jó, segít a taktikákban, ő a vicces srác, aki tartja a hangulatot és megtervezi a repüléseket is. Ő egy nagyon fontos embere a csapatnak, ez nem kérdés."

Automatikusan ott vagytok a következő Majorön, de nehéz ilyen későn megtudni, hogy mikor lesz a következő esemény. Örülnél ha a Valve hamarabb mondaná el?

"Hozzászoktunk már ehhez. Nem tervezhetsz magadnak nyaralásokat 3 hónapra előre. Örülnék egy jobban felépített ütemtervnek, ahol a szervezők kommunikálnak egymással és a játékosokkal is. Most sajnos annyira elfoglaltak vagyunk, hogy mindig csak a következő eseményre gondolunk. Nincs időnk előre tervezni."

Örültél volna a Dust2 jobban megváltozik? Vagy az is tetszik, hogy új külsőt kapott? Csak azért kérdem, mert szerintem a Valve hamarosan hozzáadja az aktív pályákhoz.

"Nem volt még időm megnézni, de csupa jót hallottam róla a csapattársaimtól.  Észrevettem, hogy pár játékos túlságosan kritikus, de majd meglátjuk. Ez a pálya egy hatalmas darabja a CS történetének, szóval örülök, hogy visszatér. Mint minden másik csapat, mi is reméljük, hogy a leggyengébb pályánk helyett jön be a D2. Szerintem az ELEAGUE Major közben fogják betenni a pályát, már csak az a kérdés, hogy melyik helyére."

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!