Már csak két hét a bejelentésig, szaporodnak a teóriák az új kiegészítőről

Már csak két hét a bejelentésig, szaporodnak a teóriák az új kiegészítőről

Kalózok, kereskedő hercegek, egy fesztivál és még sok más lehetséges koncepció az új kiegészítőre. Már nemsok van hátra a bejelentésig.

Pár héttel ezelőtt mi már gondolkodtunk egy sort az idei utolsó kiegészítő témáján, akkor mi arra jutottunk, hogy a legvalószínűbb téma az Ironforge illetve a Broken Isle lehet. Persze ezek mellett más is felmerült, de azt akkor elvetettük. Erről akkor írtunk egy hosszabb értekezést, ha van kedvetek, akkor nézzétek meg.

Theorycrafting: Miről szólhat majd az idei utolsó kiegészítő?

Ben | 17/09/22 16:02Ugyan még nagyon korai erről beszélni, de ma újra szembejött a májusi kép arról, hogy még a Mamut évében mit várhatunk, -és persze neki is álltunk találgatni. A Frozen Throne kiegészítő még igazán meg sem találta a stabil metát, de ma reggel megint rápillantottam arra a képre, amit még a Mamut évének bejelentésekor kaptunk.

Most viszont más oldalak is nekikezdtek az ötletelésnek, amiből született öt jóslat, amin ugyancsak megéri gondolkozni egy picit. Ők kicsit közelebb próbáltak keresgélni a Hearthstone világához és még azt az egy mondatot is kielemezték, amivel a Blizzard bejelentett, hogy a BlizzCon keretein belül ismerjük majd meg az utolsó kiegészítő részleteit. De lássuk, hogy mire is jutottak.

Booty Bay - Arrr szárazföldi patkányok!

Ha már ott egy zsák arany és drágakő, akkor onnan már csak egy nagyon rövid logikai ugrás kell, hogy eljussunk a tengerek veszedelméhez a kalózokhoz. A frakció már a játék eleje ott van a Hearhtstone-ban, sőt mostanában a Pirate Warrior az egyik legdominánsabb archetípus volt, bár a fénye picit letűnőben van. A Booty Bay a WoW világában egy olyan terület, amit a kalózbandák uralnak és a játékban is sokszor lehet ott találkozni olyan ismerősökkel, mint a Bloodsail Buccaneer-ek és a Blacwater Raiders. 

A kikötőt és az öblöt egyébként egy goblin, név szerint Baron Revilgaz és a Steamwheedle Cartel vezeti, ami bizony jó alapanyag lehet, ha legendary vagy epic lapok kerülnek szóba. Az pedig egy dolog, hogy a goblinok már sokszor megjelentek, de van arra lehetőség, hogy most kapnak egy frakciót is. Mindezek mellett pár új lap Pirate címkét is kaphat, ami érdekes lenne.

The Isle of Kezan - A déli tengerek

Ha maradunk az aranynál, akkor egy másik vonulat lehet a kereskedelem és a gazdagság ötlete. A Warcraft világában déli tengerek, azon belül is Kezan szigete egy igencsak tehetős környék, igazából egy gazdasági központ. Kezan alatt pedig ott van Undermine, ahol a hírhedt Kereskedő Hercegek találtak otthont. Az egyikük, Trade Prince Gallywix már egyébként szerepelt a játékban, dehát van még rajta kívül négy, akik szerepet kaphatnak a legendás lapokon.

Deadmine - A Defias Testvériség

Kicsit még megdobva a dolgokat, a kalózok után persze el lehet kalandozni egy másik rabló társasághoz is. A Defias Testvériség tolvajokból, zsebmetszőkből és betörőkből épül fel, akiknek a főhadiszállása a félelmetes Deadmines mélyén található. Pár héttel ezelőtt a bejelentő nyilatkozatban a következőket olvashattuk a Blizzardtól:

"Üdv néktek utazók! Gyűljetek össze a fogadóban, mert a Hearthstone csapata nemsokára egy igencsak mély prezentációban mutatja majd be, hogy miként is zárul majd a Mamut éve."

Angolul a mélységet a "delve deep" szó takarja, ami tükör fordításban annyit tesz, hogy ideje mélyre menni, ami tökéletesen illik a Deadmine koncepcióba. Itt egyébként feljön az is, hogy az itteni adventure lehetne egy-egy külön tárna a mélyben és persze a főellenség lehetne Vanessa VanCleef, de akár egy új Murloc is kaphat szerepet, mondjuk "Captain" Cookie, aki szintén a banda tagja.

Darkmoon Faire

A következő teória már egy kicsit elrugaszkodottabb, ezek szerint az aranytallérok nem fizetőeszközök, sokkal inkább zsetonok vagy még inkább tokenek,a miket a Darkmoon fesztivál keretein lehet becserélni különböző játékokon és eseményeken. A Dakmoon Faire egyébként Silas Darkmoon rendezvénye, szóval ő is lehet egy potenciális legendary lap. 

Az Un'goro és a Frozen Throne komolyabb hangvételűre sikeredett, előbbi kevésbé, viszont az utóbbi esetében túlteng a komorság. Ennek okán jöhet egy kicsit felszabadultabb téma mint a Karazhan vagy a Grand Tournament volt. Félre értés ne essék szerintem nagyszerű volt a KofT világa, de ideje kicsit poénosabbra venni a figurát.

Deathwing - a sárkányok kora

Ha már láthatunk hegyeket és aranyat, akkor eszünkbe kell jutni a sárkányoknak is. Ezek a sokszor rosszindulatú és kapzsi lények sokszor kerülnek ábrázolásra egy hegy gyomrában, miközben egy halom aranyon és kincseken ülnek. Ez nincs máshogy a WoW estében se. Deathwing a Sárkányok Napja után Deepholm bércei közé vette be magát és az itteni fészkébe hordott össze temérdek mennyiségű zsákmányt. 

Ebben az esetben megint adja magát az Adventure, ahol nagyszerű boss lehetne a félelmetes sárkányból, ezek mellett pedig lehetne újra erősíteni a Dragon frakciót, ami újra visszahozhatná a Dragon paklikat, bár meg kell hagyni, hogy mostanában a Priest kisebb-nagyobb sikereket ért el vele.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!