Kapott egy második esélyt a Virtus.pro: mégis ott lesznek Barcelonában

Kapott egy második esélyt a Virtus.pro: mégis ott lesznek Barcelonában

Tegnap még úgy volt, hogy kiestek, most viszont kizárták az őket legyőző csapatot, így újrajátszhatták az ágat.

Mostanában nagyon nem megy a Virtus.pro-nak a játék, ezt rengeteg rossz eredmény bizonyítja az utóbbi időben. Erre a legjobb példa a csapat szereplése az ESL New York-on, vagy az ELEAGUE Premieren -pedig ezek még nem is online meccsek voltak. Legutóbb talán a PGL Majorön mutatták meg, hogy mire is képesek, amikor az elődöntőig meneteltek, csak az Immortals tudta őket megállítani.

Most pedig újra megmutatták, hogy már nem feltétlen tartoznak a világ élvonalába: a WESG 2017 lengyel selejtezőjén a VenatoreS csapatát kapták az elődöntőbe jutásért, akik ellen viszont hatalmas kudarcot vallottak, 16:9-re kikaptak Mirageon, ezzel pedig ki is estek a versenyből, és ekkora biztosnak tűnt, hogy nem lesznek ott a fő eseményen Kínában, de még a barcelonai online kvalifikáción sem. (Fun fact: a magyar GameAgents viszont kijutott, tehát GA > VP?)

Ha valakinek ismerősen csengene a VenatoreS név, az nem azért van, mert ők egy annyira jó csapat lennének, hanem azért, mert ellenük is játszott a GameAgents (akkor még volgare néven) sőt, még meg is sikerült őket verni -kétszer is, egyszer 15:12-ről visszahozva 22:20-ra. Tehát nem valószínű, hogy laza 2-3 hónap alatt annyira agyon praccolták volna magukat a lengyelek, hogy már a VP-t is simán megvernék.

Majd jött a fordulat. Úgy tűnik, hogy a Virtus.pro-nak iszonyatosan ragyog a szerencsecsillaga, ugyanis a WESG szervezői pénteken kizárták a VenatoreS csapatát a versenyről, mivel az egyik játékosuknak, Karol "tecek" Kapczyński-nek megtalálták egy 3 éve VAC bannolt fiókját. Az már egy másik kérdés, hogy valóban emiatt kapott-e ki a VP, hiszen tecek a meccs végén a leggyengébbnek számított 14 fraggel és 16 halállal, így sokkal inkább tűnik szerencsének az ügy a Virtus.pro számára, minthogy lecsalták volna őket.

Az említett diszkvalifikáció miatt az egész ág újrajátszásra került a a VP-vel, a Check-Pointtal, a PRIDE-dal és a THE LEGION csapatával. A lengyel veteránok először a Check-Point csapatát verték meg 16:5-re. Végül a PRIDE-dal játszották a döntőt, ahol rendesen megizzadtak a lengyel sztárok, hiszen a Bo3-as szériában 0-1-ről kellett fordítaniuk. Hogy mennyire voltak idegesek, azt jól mutatja NEO bénázása, aki a harmadik mapon, 8-8-nál, Trainen még egy olyan, egyszerűnek tűnő feladatot se tudott elvégezni, mint a bomb defuse.

Végül 2:1-re a Virtus.pro tudott győzedelmeskedni, így ők lesznek a másik továbbjutója a lengyel kvalifikációnak. Így már az sem elképzelhetetlen, hogy a GameAgents a Virtus.proval is fog játszani a barcelonai LAN-on.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Fénykép: HLTV

Kövess Minket!