Abszurdnak hangzik, de ebben a metában Millhouse használható tech kártya lehetne

Abszurdnak hangzik, de ebben a metában Millhouse használható tech kártya lehetne

Persze az egész csak egy elmélet, senkit nem akarunk felbujtani arra, hogy minden pakliba ott legyen az öreg, de akár még értelmes is lenne, ha egy kicsit belegondolunk.

Ha leírom azt a nevet, hogy Millhouse Manastorm, akkor van egy olyan érzésem, hogy sokak nemcsak olvassák, de hallják is azt, hogy a kis gnóm durván magas hangon jelenti be, hogy megérkezett. A lap igazán soha nem látott játékot. Az addig oké, hogy a statjai a manaköltséghez képest nagyon durvák, viszont a hátránya gyakorlatilag megölte. Az esetek döntő többségében olyan előnyt ad az ellenfélnek, amit nem ér meg a stat. A lap annyira rossz, hogy pár héttel ezelőtt bekerült abba listánkba is, amin a valaha készített legrosszabb lapok szerepelnek.

A valaha készített leghaszontalanabb Hearthstone kártyák

Van úgy, hogy egy lap valamiért nem kap szerepet, van olyan, hogy a statjai rosszak, és vannak olyanok is, amik csak mém alapanyagnak jók. A borítókép persze már maga egy mém, ami egy ideje egyébként már nem igaz, hiszen a Purify a Silence Priest köreiben megtalálta a maga hasznosságát.

Ennek ellenére egy hosszú nap után és fórumböngészés közben szembejött egy olyan bejegyzés, amiben az szerepelt, hogy Millhosue Manastorm a mostani metában egy használható tech lap is lehetne. Először azt hittem, hogy megint sikerült elaludnom a gép előtt és félálomban olyan szavakat látok a képernyőn, amik nincsenek is ott. De egy gyors szemdörzsölés után rá kellett jönnöm, hogy nem alszom. Akkor persze jött a következtetés, hogy ez egy troll gondolat. De miután megnéztem az okfejtést, rá kellett jönnöm, hogy van benne valami, és akkor egy kicsit elmosolyodtam, elkezdtem átrágni magamat a mostani legjobb paklikon és igazat lehet adni az egésznek, legalábbis részben.

A mostani meta nagyon sok esetben a lények körül forog. Sok olyan összeállítás van, ahol a varázslatok vagy nagyon olcsóak vagy pedig szinte egyáltalán nem szerepelnek a pakliban, ilyenkor egy 2 manás 4/4 lap tökéletes, sőt akár olyan tempóelőnyt is jelenthet, amit nem lehet kivédeni. De lássuk kicsit bővebben, a miért is merült fel, hogy a legjobb paklik ellen vagy paklikban meg lehet fontolni az öreg Manavihart.

Tempo Rogue

Ha gyorsan végigpörgetitek a lapokat, akkor látható, hogy itt Millhouse gyakorlatilag alig vagy semmit sem csinál. A Shadowstep esetében a nullát nem lehet lejjebb vinni, a Cold Blood pedig szituációs lap. Általában akkor kerül elmondásra, ha valamivel muszáj tradelni vagy megvan a halálos sebzés. Sőt Rogue ellen gyakorlatilag érdemes minden lapot eldobni, hogy valahogy a kezdőkézbe kapjuk, mert akkor még arra is jó lehet, hogy ellensúlyozzon egy második körös Keleseth-et is, persze csak módjával.

ZooLock

A helyzet majdnem ugyanaz, mint az előbb. Itt is tele a pakli lényekkel és a Soulfire meg a Mortal Coil nem igazán zavar vizet. Ha pedig még az ott is figyel, akkor sem biztos, hogy ki akarja játszani az ellenfél, mert mondjuk nincs 1 életerőn lény, vagy olyan kártya van az ellenfél kezében, amit nem akar eldobni.

Evolve Shaman

No itt már kicsit csínján kell bánni a dolgokkal, mert itt lehet belefutni nagy pofonban, de alapvetően még ennél sincs olyan túl nagy gond. Amit nagyon nem akarunk olcsósítani az a Bloodlust és a Jade Lightning. De a Bloodlust szituációs lap, ha nincs az ellenfélnek legalább három olyan lénye, aki tud támadni, akkor nem valószínű hogy ellövi. A Jade Lightning sajnos egyszerű válasz, ha az ott figyel, akkor az durva tempó hátrány lehet. Ezen kívül a Maelstorm alig csinál valamit, a Devolve ha kijön annak örülünk, mert akkor a kis gnóm, kihúzott egy tech lapot. Az Evolve esetében pedig költségcsökkenés nem olyan meghatározó.

Highlander Priest

Mondjuk itt vannak varázslapok erősen, de ami miatt még itt is elmegy szódával Manastorm, hogy a legtöbb reaktív. Kezdésnek a három Shadow Word semmit nem ér ellene, a Dragonfire-t nem fogja senki ellőni egy lényre és a Power Word: Shield már alapból egy mana. Az egyetlen hátrányos dolog talán a Shadow Visions vagy ha már ott figyel a Kazakus Potion, esetleg a Holy Fire. De ezeken kívül nincs gond.

Jade Druid

No itt már lehetnek gondok, sőt ebben az esetben marad az eredeti okfejtés, itt egy második körös Millhouse eldobhatja a meccset. A Nourish, a Jade Blossom, az Ultimate Infestation vagy ezek kombinációja akkora gondot okozhat, amiből nem lehet visszajönni. Arra pedig nem lehet építeni, hogy ez ellenfél kezében ezek nincsenek ott, mert a Druid játékosok a korai kézben a ramp lapokat keresik.

Összességében tehát; van három pakli, ami ellen jó, van egy, ami ellen rendben van és egy, aminél egy vereség feltétel. De ha azt nézi az ember, hogy anno a Freeze Mage is automatikusan kikapott a Control Warriortól, akkor ez nem is olyan rossz arány. Persze még így átolvasva is abszurd az egész, de valamiért nem hagy nyugodni a logika, és van egy olyan érzésem, hogy ma este felhangzik a szlogen "Prepare to face the mighty Millhouse Manastorm".

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!