Egy korszak vége; Riot Daedalus és Riot Cécidog befejezte munkáját a Riot Games-nél

Egy korszak vége; Riot Daedalus és Riot Cécidog befejezte munkáját a Riot Games-nél

A magyar LoL community két meghatározó alakja, George Roth, vagyis Riot Daedalus és Lőrincz Béla, vagyis Riot Cécidog a pénteki nappal távoztak a Riot Games-től.

Tegnap este George Roth a privát Facebook oldalára tette ki a hírt, miszerint munkaviszonya a Riot Games-szel megszűnt, a továbbiakban már csak külsősként fogja segíteni a Riot Games hazai projektjeit, illetve hogy hű társa és barátja Riot Cécidog is vele együtt távozik, így az utolsó két magyar dublini kolléga is távozott. Arwyll már korábban "átigazolt" a berlini produkciós irodába lead observerként, így nem tudni egyelőre, hogy ki fog külön a magyarokkal foglalkozni a jövőben, ha lesz egyáltalán bárki.

Ma ünnepli a 8. szülinapját a League of Legends! -videó

2009 október 27-én jelent meg hivatalosan is a League of Legends. Egy rövid videóban összeszedtük az elmúlt 8 év legfontosabb pillanatait.

Azok részére, akik nincsenek tisztában azzal, hogy kik is ők, és miért olyan nagy történés mindez, részletezzük George weboldalán közzétett nyilatkozatát döntésének okairól.

George Roth a magyar nyelvű League of Legends egyik szülőatyja, Lőrincz Béla pedig a másik. A játék 2014-ben az ő irányításuk alatt kapta meg magyar formáját, és munkájukat a fordítás befejeztével sem tekintették késznek. A magyar LoL e-sportélet alapjainak és tartóoszlopainak építői is voltak. Többek között az ő nevükhöz is fűződik a LoLfoglalás és a Magyar Elit Bajnokság is. Munkájuknak, ötleteiknek és odaadásuknak hála, a magyar LoL e-sport megszületett és felpezsdült, magas színvonalú csapatok alakultak, és ma már nálunk is reális cél lehet egy e-sportolói karrier beindítása.

George döntésének hátterében több dolog is áll. Egyrészt az elmúlt hónapokban már nem igazán foglalkozott a magyar oldalt érintő dolgokkal, sokkal inkább az európai szintű ügyek kötötték le. Eredeti célját –sőt még annál is többet– azonban sikeresen elérte, hiszen a játék nem csak 100%-ban magyar lett, hanem kis hazánkban is a legjátszottabb, legnézettebb videojátékká és abszolút piacvezetővé nőtte ki magát.

Másrészt, –amit valószínűleg még kevesebben tudnak George-ról–, hogy a zene szerelmese. Van egy saját zenekara, a Just Another, akikkel a munka az elmúlt években meglehetősen háttérbe szorult, ezen pedig most változtatni szeretne. Visszatér bandája körébe, hogy közösen adjanak egy újabb esélyt ennek a karriernek. 

Céci már nem tért ki ilyen részletességgel, hogy merre visz majd az útja. Ő inkább egy gyors számvetés csinált arról, hogy mit is sikerült elérniük együtt az utóbbi pár évben. Neki az okoz hatalmas örömöt, hogy a magyar LoL és e-sport világ szárba szökkent. Nekik sikerült lerakniuk az alapot és most egy olyan magyar közösség létezik, ami stabilan halad előre és a jövőben még erősebbé válik majd. Céci teljes elköszönő beszédét alább olvashatjátok:

Elköszönés - Riot CéciDog

"Ma van életed hátralévő részének első napja." Emlékszem milyen volt, amikor még nagyjából 10 évvel ezelőtt (akkor még csak 55 éves voltam) nagyban toltam a CS 1.6-ot és aktívan követ

Noha a Riot Daedalus és Riot CéciDog név, most már csak Daedalusként és CéciDogként él majd tovább, a magyar LoL életből nem fognak eltűnni. Terveik között továbbra is kiemelkedő mennyiségű LoL szerepel, hiszen külsősként ugyanúgy vinni fogják a MEB-et, és egyéb más projektekben is szeretnének részt venni, melyek középpontjában természetesen a magyar játékosok fognak állni. Kapásból vasárnap este 7-kor együtt tartanak egy "Játssz velünk!" streamet Daedalus saját Twitch csatornáján, csatlakozzatok hozzájuk!

Mind a magam, mind az Esport1 nevében ezúton is szeretném megköszönni George-nak és Bélának a munkáját, hiszen óriási dologgal ajándékoztak meg minket. Köszönjük, hogy kiemelkedő szerepvállalásotokkal lefektettétek a magyar LoL kultúra alapjait, és hogy a Riot színeiben hosszú éveken át öntöztétek a fejlődő hajtásait. Hasonló sikereket kívánunk az új céljaitok elérésében is! Fist bump!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.