Két új játékosa lesz az idei vb döntőjének

Két új játékosa lesz az idei vb döntőjének

Az SSG sikerrel vette az előttük álló utolsó akadályt, így mindössze két olyan embert köszönthetünk az idei vb döntőjében, aki eddig még sosem szerepelhetett ilyen rangos mérkőzésen.

Dejavu érzés foghatja el azokat, akik egy évvel ezelőtt is figyelemmel kísérték a világbajnokság alakulását, ugyanis ismételten SSG vs. SKT párbaj lesz a döntőben. Hogy miért nincs ott mondjuk a TSM, arról itt írtunk egy hosszabb anyagot:

In Memoriam Team SoloMid

Zsinórban harmadjára nem jutott ki a csoportkörből a nyugati világ legnépszerűbb League of Legends csapata, a Team Solomid. A problémákról és a lehetséges megoldásokról.

A Samsung Galaxy csapata nagyon hosszú utat járt be, mire elértek ide, alapból kifogtak egy nehéz csoportot, és még az SKT verő Longzhu Gaminggel is szembetalálkoztak nem olyan rég, de minden akadályt nagyon szépen vettek, így a mait is: 3-1-re nyertek a Team WE ellen. Vegyük is röviden sorra a meccseket.

Game 1

Az első meccs már a dzsungel szörnyek éledésekor kellemetlenül indult az SSG-nek, egy félresikerült invade során odaadták az első gyilkosságot a WE-nek, ez a tendencia pedig lényegében az egész meccsen folytatódott. Talán mindent elmond a mérkőzésről, hogy az SSG 27:07-nél tudott szerezni egy gyilkosságot, a meccs pedig 27:27-ig tartott. A Team WE nagyon szépen játszott, gyönyörűen építették lépésről-lépésre az előnyüket, CuVee-t több alkalommal is a saját ösvényén ölték meg, miközben Ambition is sok szeretetet kapott. A kínai csapat mindvégig dominálta a Szurdokot. 1-0 a WE-nek!

Game 2

Noha a második mérkőzés sem volt egyszerű, egy szoros korai szakasz után az SSG meg tudott indulni. Az első gyilkosságot soloban hozta el Ambition, amikor alacsony életerőn talált rá Condira a saját dzsungelében. Az első csapatharc a 13. percben alakult ki, de már az elején látható volt, hogy itt az SSG fogja húzni a rövidebbet. Így is lett: 2-t cserélt 4-ért a WE, ám az arany előny még így is a Samsungnál maradt. Az SSG közben több fontos objective-et is elhozott, tornyok dőltek, Herald pusztult, elég jó map controlra tudtak szert tenni viszonylag rövid idő alatt, a 23. percben már nem volt bázison kívüli tornya a WE-nek. 

A meccset végül a 26. percben kezdte el megkoronázni az SSG, amikor egy jól sikerült csapatharc után Baront tudtak hozni, ezzel pedig már csak további két percre volt szükségük a meccs befejezéséhez. 1-1.

Game 3

A harmadik összecsapás meglehetősen eseménytelen korai szakasszal telt el. Akár már egy ward takarításnak is örülhettünk, kisebb kezdeményezések itt-ott voltak, de egész pontosan 21 percet és 18 másodpercet kellett várnunk, hogy valaki meghaljon. 3 torony előbb dőlt le, mint hogy valaki otthagyta volna a fogát. Noha nem a leglátványosabb mérkőzés volt a LoL történelmében, unalmasnak csöppet sem mondanám, mert a feszültség egyszerűen tapintható volt. Mindkét csapat finoman játszott, próbálták nem elkapkodni a dolgokat, de a siker elixírét végül itt is az SSG tudta meginni, az ő játékuk precízebb volt, azt a néhány támadást, amit láthattunk, ők nagyobb sikerrel tudták kivitelezni. Egy jó Baron erősítéssel elég szépen meg tudták tépázni a WE bázisát, több tornyot és inhibet is elhoztak így, egy újabb roham során pedig közel 37 perc után dőlt a WE nexusa.

Game 4

A negyedik meccs eleje azért már eseménydúsabb volt, az első gyilkosság már a negyedik percben megérkezett, amit aztán hamarosan több további is követett. A WE elég erősen indult, vezettek gyilkosságban és farmban is, de az aranyelőnyük mindössze a 14. perc végéig tartott, itt ugyanis az SSG azt mondta elég, és egy jó csapatharccal egyensúlyba lökték a mérleg nyelvét. 

10 perccel később aztán egy Baronnal jó előnyre tettek szert, nagyon sokat tudtak tolni az ösvényeken, így a térkép irányítása maradéktalanul náluk volt. Az ebből származó előnyökkel aztán 32 perc alatt befejezték a mérkőzést. Ez 3-1-et és világbajnoki döntőt jelent a Samsung Galaxy csapatának.

Azzal egyébként, hogy a Team WE veszített, az utolsó talpon lévő pickem játékos is elbukott, ő ugyanis WE döntőt jósolt, tehát az idei évben NINCS SENKI, aki hibátlanul tippelte volna meg a világbajnokság alakulását. Ez azt hiszem egyértelmű jele annak, hogy az idei vb a meglepetések ligája.

November 4-én tehát Samsung Galaxy vs. SK Telecom T1 világbajnoki döntő fog következni, amelyet szokás szerint moziból is nézhettek majd idehaza is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.

Közvetítések