A THR-re és a Riftre is pénzbírságot szabtak ki a ROG MEB-en az etikai kódex megszegéséért!

A THR-re és a Riftre is pénzbírságot szabtak ki a ROG MEB-en az etikai kódex megszegéséért!

Az alig egy héttel ezelőtti THR vs Rift mérkőzés nem volt zökkenőmentes, mivel a versenyszerverek gyengélkedtek, így a mérkőzést az EUNE-re szerették volna áthelyezni, de egyik csapat sem volt túl együttműködő.

Október 22-én játszották volna le a THR vs Rift mérkőzéseket a ROG MEB keretein belül, viszont az összecsapásra végül nem került sor. Az előttük lejátszott WiLD vs WSE tét nélkül zajlott, és a srácok ki is élvezték ezeket a pillanatokat, nem túl komoly összeállításokkal. Ennek az lett az eredménye, hogy a mérkőzések hamarabb értek véget. Emiatt a THR kezdeményezte volna, hogy a mérkőzéseket előbb kezdjék el, de akadt egy kis gond.

Egy korszak vége; Riot Daedalus és Riot Cécidog befejezte munkáját a Riot Games-nél

Heldeus | 17/10/28 08:20 A magyar LoL community két meghatározó alakja, George Roth, vagyis Riot Daedalus és Lőrincz Béla, vagyis Riot Cécidog a pénteki nappal távoztak a Riot Games-től.

A Rift midese, Kußu még nem állt készen a mérkőzésekre, ugyanis a Tournament Realm nem volt időben feltelepítve. Emiatt a mérkőzések csúsztak, és nem tudtak időben kezdeni, amivel megvárakoztatta csapatát, a THR-t, a ROG MEB stábot és a nézőket is. A ROG Magyar Elit Bajnokság etikai kódexe értelmében ezzel megszegte a "Jelenlét, hiányzás" pontját, miszerint "A részvétel minden adásnapon, melyen mérkőzése van a csapatnak, kötelező."

Emiatt a kihágásért a ROG MEB szervezőgárdája kisebb pénzbüntetésben részesíti a csapatot, amit javaslatuk alapján majd a játékos, vagyis Kußu nyereményalapjából kellene levonni, de ezen döntés joga természetesen a csapatot illeti. 

A teljes döntést és az indoklást alább olvashatjátok a Rift Esports kapcsán.

ROG Magyar Elit Bajnokság

Kövesd velünk Magyarország egyetlen hivatalos esport bajnokságának League of Legend meccseit, minden vasárnap 16:00-tól, a Magyar LOLTV Twitch csatornáján (http://LOLTV.hu)

A THR kapcsán is történt döntés a szervezők részéről, ugyanis itt is hibákat véltek felfedezni a helyzet kezelésében. Ahogy említettem, Kubu késedelme miatt a mérkőzések nem tudtak időben elkezdődni, viszont a THR ezt követően nem volt közreműködő a későbbi lejátszásban, illetve közösségmédia-felületeken minősíthetetlen hangnemben bírálták a bajnokságot illetve az ellenfeleiket. Ezeket a posztokat azóta természetesen eltávolították az oldalaikról.

További hiba volt, hogy nyilvánossá tették a ROG MEB privát Teamspeak szerverének a címét is, amit nem lett volna szabad. Ezzel súlyosan megszegték az etikai kódex "Viselkedés" pontját, ami előírja hogy: "Az Elit Bajnokság ideje alatt a játékosok és csapatok vállalják, hogy pozitívan viselkednek mind a bajnokság keretein belül, mind azon kívül.", valamint itt is felmerült a "Jelenlét, hiányzás" pont, mely szerint "A részvétel minden adásnapon, melyen mérkőzése van a csapatnak, kötelező."

A szervezők mély csalódottságukat fejezték ki a THR-el szemben, mivel az egyik legnagyobb, legismertebb, ráadásul tavalyi MEB győztes csapatról van szó, akik példaértékkel bírnak a játékosok szemében. Emiatt felelősségük is van a hazai e-sport megítélésének kialakításában, legyen szó a többi játékosról, a nézőkről, vagy éppen a szponzorokról. A ROG MEB szervezőgárdája úgy gondolja, hogy a csapatok és ők nem csak egy végső győztes megtalálásáért, hanem egyben a magyar esport-közösségnek a felfuttatásáért is dolgoznak, aminek ez a helyzet nem tett jót. 

Emiatt a kihágás miatt a THR egy komolyabb pénzbüntetést fog kapni, amit majd az esetleges nyereményösszegből fognak levonni. Emellett figyelmeztetésben is részesítették a csapatot, miszerint a következő kihágás már akár a ROG MEB-ről való kizárással is járhat. 

A teljes döntést és az indoklást alább olvashatjátok a Team Horizon Reapers kapcsán.

ROG Magyar Elit Bajnokság

Kövesd velünk Magyarország egyetlen hivatalos esport bajnokságának League of Legend meccseit, minden vasárnap 16:00-tól, a Magyar LOLTV Twitch csatornáján (http://LOLTV.hu)

Az elmulasztott mérkőzést legkésőbb csütörtök éjfélig kell lejátssza a két gárda. Mivel ebben az időintervallumban a szervezők nem tudnak közvetítést biztosítani, a csapatok akár le is streamelhetik a saját szemszögükből, ha óhajtják. Ebben az esetben viszont csak és kizárólag az EUNE szerveren lehet erről szó, mivel a versenyszervereken semmilyen késleltetés nincs, így a csapatok előnyökhöz juthatnának, mint ahogy fennállt ennek a veszélye a WiLD vs Rift kapcsán is. A mérkőzés időpontjának leszervezésében a csapatok, és a managerek segítségét kérték, elvégre ők tudnak a legkönnyebben rendelkezni saját szabadidejükről. Azt is hozzátették, hogy amennyiben nem lesz stream, és a meccseket a Tournament Realmen játszanák le, fokozottan figyeljenek arra, hogy ne legyenek nem kívánt nézők a várakozó szobában, elkerülve ezzel a WiLD vs Rift helyzet ismétlődését.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.