Deja vu: Ambition és Faker még évek után is egymással küzdenek!

Deja vu: Ambition és Faker még évek után is egymással küzdenek!

A negyeddöntők során még senki sem gondolta volna, hogy ismét ez a két csapat fog majd döntőzni a VB-n, hiszen mindkét gárdánál akadtak gondok. Végül azért csak összehozták mindketten, amit kellett.

Hiába a kezdeti nehézségek mindkét csapatnál, végül ugyanúgy az SKT T1 és a Samsung Galaxy fogja játszani a VB döntőt, hasonlóan, mint tavaly ilyenkor. A különbség csak az, hogy ezúttal az SKT egyáltalán nem tűnt olyan legyőzhetetlennek, ami pedig a Samsungot illeti, még okozhatnak meglepetéseket. Teljesen ironikus módon mindkét régiónál a nyári szezon győztesei csúfosan lebőgtek, az EDG még a csoportokból sem tudta kiverekedni magát, míg a Longzhu is csak egy lépcsőfokkal jutott tovább.

Két új játékosa lesz az idei vb döntőjének

Heldeus | 17/10/29 14:08 Az SSG sikerrel vette az előttük álló utolsó akadályt, így mindössze két olyan embert köszönthetünk az idei vb döntőjében, aki eddig még sosem szerepelhetett ilyen rangos mérkőzésen. Dejavu érzés foghatja el azokat, akik egy évvel ezelőtt is figyelemmel kísérték a világbajnokság alakulását, ugyanis ismételten SSG vs.

Érdekes módon a döntőt a koreai második és harmadik helyezett fogja idén játszani, hiába nyert meggyőző módon 3-1-re a Longzhu az LCK döntőjében, a Samsung egy viszonylag sima 3-0-lal ejtette ki őket a negyeddöntők során. Ekkor "ébredt" fel igazán Crown és Ambition is. 

Ennyire sebezhetőnek még sosem tűnt az SKT, és bár többször is fennállt a veszélye annak, hogy kiessenek, az utolsó pillanatokban mindig összeszedték magukat, vagy épp az ellenfelük követett el hibát, amit megbüntettek. Már a csoportkörökben is "rekordot" döntöttek, hiszen ott még sosem vesztettek mérkőzést három világbajnokság alatt. Idén ezt a sorozatot az ahq törte meg, akik nem követtek el hibát a meccs későbbi szakaszában sem, amire Fakeréknek nem volt válaszuk. Ettől függetlenül első helyen jutottak tovább, de a 6-0 helyett be kellett érniük egy 5-1-es mutatóval.

A gondok a negyeddöntők és az elődöntők során sem tűntek el teljesen. A sokak által sima 3-0-ra tippelt Misfits elleni széria egészen öt meccsig ment, PowerofEvilék tudták mi az ellenszer a koreaiakra, és át is vették a vezetést 2-1-re. Sajnos innen már nem tudtak tovább menni, és a következő két mérkőzést az SKT húzta be, de simának semmiképp sem volt mondható. Talán ha a Misfits kevésbé retten meg az SKT félelmet keltő aurájától, akkor ők jutottak volna tovább, de a múlton már kár rágódni.

Hasonló módon az RNG is nagyon megszorongatta Huniékat, és itt is egy 2-1-es előny alakult ki az RNG számára. A negyedik meccsre az SKT összeszedte magát és felhozták a szériát 2-2-re, az utolsó mérkőzésen pedig véleményem szerint a kínaiak nem tartották tiszteletben az SKT erejét, mivel utolsó választásként Mlxg Lee Sin-t hozott. Mondanom sem kell, nem hozott túl nagy sikert, amin nem is lepődtünk meg, mivel idén messze nem volt akkora ráhatása sem a metára sem a mérkőzésekre, mint tavaly, az az egy ulti a játék későbbi felében egyszerűen nem ért annyit, így végül 3-2-es eredmény mellett az SKT juthatott a döntőbe. 

A másik oldalon –ahogy már e,lítettem– a Samsung negyeddöntője meglepően könnyűre sikerült, a Longzhun érezni lehetett a tapasztalathiányt, ami meg is bosszulta magát. Bdd-ék nem figyeltek sokszor alapvető dolgokra, mint hogy mit jelent egy Shen Taric párosítás: folyamatos bot lane dive-okat hatos szint után. PraY és Gorilla túl jónak ítélte magát, és amikor haza kellett volna menniük, inkább a torony alatt maradtak, ahol rendre meghaltak. Az utolsó mérkőzésen érezni lehetett, hogy a friss LCK bajnok csapat teljesen szétesett fejben, és alig több mint fél óra alatt elbukták az utolsó lehetőségüket is a továbbjutásra.

Nem volt ennyire egyszerű az elődöntő a Team WE ellen, hiába voltak ők csak a harmadikok, messze nem volt olyan nehéz dolguk, mint az SKT-nek. Az első mérkőzést nagyon erőteljesen hozta a Team WE, itt a Samsungnak még beleszólása sem volt igazán semmibe, de egyben ez volt az egyetlen győzelem, amit a kínaiak hozni tudtak. Utána feleszmélt a Samsung és három viszonylag sima győzelmet porszívózott be.

Crown elmondása szerint, nagyon szeretett volna egy visszavágót, hiszen tavaly sem voltak messze a győzelemtől. A kívánságát megkapta, a videó még szeptember közepén jött ki és ekkor még egyáltalán nem volt biztos, hogy ez a két csapat egyáltalán találkozni fog egymással, de a végére csak összehozták. Hiába van tele nagy sztárokkal a Samsung, messze nem tudták azt a szintet hozni nemzetközi eredmények terén, mint az SKT. A tavalyi döntő is hatalmas tüske maradt benne azóta is, és nap mint nap ezen dolgozik, hogy ezt valahogy kijavítsa. A lehetősége meglesz rá november 4-én, kérdés, hogy ezúttal mit tudnak mutatni a néhol gyengélkedő SKT-vel szemben.

Tavaly nekik is sikerült egészen öt meccsig jutni és meg kell hagyni, egyáltalán nem volt egyoldalú a széria. Még az ötödik meccs kezdésekor is emlékszem, hogy tényleg bárki esélyes lett volna, Crown-ék annyira közel jártak a győzelemhez. Az egyetlen nagy előnyük az SKT-vel szemben –pont úgy, mint a Longzhu ellen–: a tapasztalat lehet. Náluk tavaly óta semmi nem változott, ugyanaz a felállás maradt meg, míg ahogy korábban írtuk, az SKT-nél két új arc is lesz Huni, illetve Peanut személyében.

Külön érdekessége lesz ennek a döntőnek –azon kívül, hogy ez az első "újrajátszás" a League of Legends történelmében–, hogy Ambition és Faker már régóta "ismerik" egymást. Anno a harmadik szezonban a CJ Entus Blaze volt a legjobb csapatnak titulálva, ekkor Ambition még midesként játszott, azóta dzsungeles lett. Faker nagy nevét többek közt vele szemben szerezte, mikor soloban megölte őt az ösvényen.

Ezt Faker egyébként hatalmas tiszteletlenségnek vette anno, és ha hinni lehet a pletykáknak, azóta is orrol Ambitionre. Crown pedig szintén Fakerrel szemben szeretne bizonyítani, hiszen ahogy Faker is mondta, ahhoz, hogy valaki legendává váljon mostanság, nem elég egyszer lenyomnia őt, hanem többször is szükség lesz rá. Ha a döntőt nézzük, egészen pontosan háromszor, de eddig minden csapat csak kettőig jutott!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!