"Rengeteg kiváló magyar játékos van, akik még sokra vihetik!" -Frozen interjú

Első szerződését 13 évesen írta alá, most pedig a Európai Minor tornán bizonyíthat csapatával. Interjúnk a legfiatalabb profi Counter-Strike játékossal!

A szlovák sztárjátékos, David Čerňanský, ismertebb nevén Frozen alighanem a Counter-Strike legfiatalabb reménysége, hiszen még csak 15 éves, de már meghódította országát, és most Bukarest felé veszi az irányt csapatával. Interjúnkban faggatjuk azokról a nehézségekről, amikkel ezidáig szembe kellett néznie, illetve számos alkalommal mérkőzhetett meg honfitársainkkal, így megkérdeztük, hogy mi a véleménye a magyar CS:GO-ról.

Már 13 évesen szerződésed volt a nEophyte-tal. Hogyan tudtad összeegyeztetni a tanulmányaidat a profi karrierrel?

Kitaláltunk egy olyan napirendet a gyakorlásra, ami megfelel mindannyiunk számára, bár az igaz, hogy sok szabadidőm nem maradt, hiszen rengeteget készültünk. Nagyjából a nap felét az iskolában töltöttem, a másikat pedig gyakorlással.

(Frozen a nEopyte-tal megnyerte MČR 2015 versenyét és ezzel 2000 dollár ütötte a csapat markát! Forrás: hltv.org)

Minél fiatalabb valaki, annál érzékenyebb. Hogy kezelted annak idején a rosszalló megjegyzéseket a játékodra, életkorodra, és hogy kezeled most?

Nem igazán foglalkoztam a gyűlölködőkkel, és így van ez most is!

2016 nyarán részt vettél az ICL-en, ahol sok magyar csapat ellen játszottál. Mit gondolsz a magyar közösségről? Van bennük potenciál?

A magyar közösségnek sok jó játékosa és csapata van! Úgy gondolom, hogy a jövőben még sokra vihetik!

Az ismeretes, hogy a nagyobb versenyek korhatára 16 életév, ti mégis indulhattatok a selejtezőkön, sőt; fél lábbal már kint is vagytok a Minor kupán!

Utánakérdeztünk a szervezőknél, hogy a korom gondot jelent-e, és azt mondták, hogy játszhatok a Minoron és Major bajnokságon egyaránt. 

Ha már Minor; beszéljünk kicsit az esélyeitekről. Hogy készültök fel ilyen jó csapatok ellen, mint az OpTic, a Space Soldiers és a Pride?

Ezen a héten borzasztó kemény gyakorlás veszi kezdetét. Új stratégiákat fogunk kitalálni és a szokásosnál is többet fogunk játszani. Fel akarunk készülni mindenre és mindenkire!

(Frozen az eXtatus-hoz igazol, forrás: egamersworld.com)

Mit gondolsz, kik azok, akiknek biztosan sikerül továbbjutnia a rájátszásba?

Jelenleg azt mondanám, hogy az OpTic és a Space Soldiers, de remélem, hogy tudunk meglepetést okozni!

Túl fiatal vagy ahhoz, hogy mindent egyedül csinálj. Tanulás, stream, és hihetetlen játék. Kik a legnagyobb támogatóid a privát és a pénzügyi életben?

Természetesen a szüleim, rengeteget segítenek nekem az élet minden területén!

Ki hitte volna hogy ez lehetséges? Frozen highlight a Frozen zenéjére!

Korunk egyik legfiatalabb és legtehetségesebb játékosa megérdemli, hogy a legjobb színben tüntessék fel!

Mi itt a szerkesztőségben nagy rajongóid vagyunk, ezért összedobtunk neked valamit. Láttad a mi kis "Frozen montázs" videónkat?

Igen, láttam! De őszintén szólva nem szeretem magamat sehonnan sem viszontlátni, pláne nem az arcomat! 

Sokan a méltán népszerű Frozen animációs filmre asszociálnak a neved hallatán, de mi a valódi eredettörténete?

Nem igazán emlékszem már, de valami olyasmi, hogy gyakran nem tudtam, hogy mit kell tenni húzós helyzetekben, szóval mindig lefagytam, talán innen ered.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

First of all thanks to answer our questions! We are big fans of you that’s why we would like to know more about yout! So, let’s start!


We know that you had a contract with nEophyte when you were 13 years old. How did you find the balance between maintaining a professional career and studying at the same time?

We found out practice schedule that suits to me. I dont have that much free time because we play a lot, half of the day is school and the other is practice.

Younger people are more sensitive. How did you handle the trolls (when they made comments against your play and age) 2 years ago and how do you handle them now?

I dont care about "haters" same as I did before 2 years.

You attended ICL last summer and you played a lot against many hungarian teams. What do you think about the hungarian community? Could you mention any players who have the potential to be professional?

Hungarian community has a lot of good players and teams and i think that they will do great things in the future.

(Frozen joined to eXtatus, source: hltv.org)

We know that the age limit of all higher paid events is 16. We also know that you qualified for Europe Minor with eXtatus and you are going to play in Bucharest. How did your organization solve this problem?

We asked pgl about the age restriction and they said that i can play minor and major as well.

Let’s talk about some prediction. How can you prepare yourself and your team against these legendary names like OpTic, Space Soldiers and Pride?

We have a really hard practice this week, making new strats etc. We want to be ready for everyone and everything.

What do you think, who will go through the playoffs?

I think that through the playoffs will go OpTic and Space Soldiers for sure.

You are too young to do everything alone. Studying, streaming, playing like a beast. Who is your best support in your private and financial things?

My best support are my parents, they are helping me a lot.

Have you ever seen our Frozen montage? If yes; did you like it? 

Yeah, I have seen it! :D I hate to see my face somewhere.

We are funny journalists, we love to tease each other, and make fun in the office so we associated your name with The Frozen animated film. What is the origin story of your nickname?

I dont really remember that story but I think it has something to do with my brain, I didnt use it ever when I was younger.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!