FUT -Nagyító alatt: POTM Sadio Mané egy tökéletes kártya?

FUT -Nagyító alatt: POTM Sadio Mané egy tökéletes kártya?

Nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy az egyik legtutibb kártya az idén.

A mai napont augusztus hónap Premier League játékosa, Sadio Mané a vendégünk, legalábbis a FIFA18 FUT kártyája, és megnézzük mire képes.


A futballpályákon öröm nézni a játékát, egészen zseniális teljesítményekre képes. Három nagy erőssége van a mérkőzések folyamán, ő a Liverpool egyik motorja, nagyon jó fizikummal rendelkezik és mellé nem ügyetlen a labádval, sőt érdemes figyelni, hogy mire képes.

Elég brutális statisztikái vannak a játékban, mindenféle kiegészítő nélkül van 96-os gyorsulása és 93-as sprintje, szóval mondanom sem kell, de az egyik leggyorsabb kártya. És akkor fussuk át, hogy mi társul ezek mellé:

Helyezkedés: 89 (+6)
Befejezés: 88 (+3)
Lövéserő: 81 (+6)

Kegyetlenné teszi őt a kapu előtt ez a 3 szám. Ámuljunk tovább...

Mozgékonyság: 93
Balansz: 89
Labdaérintés: 87
Cselezés: 90 (+3)
Állóképesség: 88
Fizikai erő: 77 (+3)
Agresszió: 78 (+3)

...mert egészen döbbenetes amit így végigolvas az ember. 7-es Marksman Chemistry kártyával használva még lehet feljebb tornászni néhány statját. Zárójelben az előbb leírt infónál láthatjátok miket kap. A Speed Dribbler és a Tries to Beat Defensive Line Trait-ekkel még durvább lesz.

A kezdő, amelyben kipróbálásra került:


Ez egy megszokott 4-2-3-1. 18 mérkőzés után néhány adat a csatárunkról:

Ár: Az SBC-vel együtt kb 240k

Lejátszott mérkőzések: 18

Gólok: 30

Assziszt: 4

Áttekintés

Cselezés: 10/10

Tökéletes. Első ránézésre, nem hittem a szememnek, azt gondoltam, hogy minden labdát el fog szórni fordulás után, vagy cselezést követően. A titok nyitja: engedd el a sprint gombot mielőtt ezekbe belefognál, és miután megcsináltad; gyorsíthatsz. Ha ennek a mestere leszel, akkor Mané mesterévé is válsz, sőt a FUT18-ban is kiemelkedő lehetsz. Egyszerűen ász ez a kártya, könnyedén teszi a dolgát, ügyes, gyors, fordulékony és azonnal reagál az inputokra.

Lövések: 9/10

Néha bajba kerülhet a kapu előtt, de hangsúlyoznom kell, hogy ez legtöbbször a sprint miatt történik. Lelassítasz a megfelelő időben és "meghúzod a ravaszt", aztán nézed, ahogy a labda átszaggatja az univerzumot. A büntetőterületen belül elég jól érzi magát, mindenféle lövéssel remekül boldogul, nem fogunk csalódni. A tizenhatos sarkáról a fineszes megoldásai egészen kivételesek. Távolról is lehet vele szúrni nagyokat.

Passzolás: 9/10

Elvégzi a dolgát, szélről befelé törve lehet vele nagyokat zsugázni. Széleken tehát nagyon jól mozog és még a kiszolgálásból is szépen kiveszi a részét. Nem egy Xavi vagy Iniesta nyilván, de nem is lehet tőle elvárni, azonban lehet építeni rá a passzjátékot illetően.

Védekéz: N/A

Na jó, szerintem ezt hanyagoljuk, ha vele kell védekezned, ott már problémák vannak.

Fizikális felépítés: 9/10

Egy szóval leírva: kolosszális. Ha a labdafedezésről van szó, akkor a legjobbak között tartanám számon. Saját magának képes területet teremteni, baromi nehéz elválasztani a labdától és sokszor még csak ellökni sem nagyon tudják. Természetesen az egész meccset végig bírja és a végére is marad benne bőven szusz, sőt lehet, hogy még akkor a legveszélyesebb.


Azt kérdezed megéri-e?

Mielőtt kicsengetnéd érte a több százezer érmédet, érdemes megvizsgálni ebből a szempontból is. Mané-nál ez a kérdés gyorsan kijelentő mondattá válik, a 240k nagyon sok, de simán el lehet rá költeni. Egy minden tekintetben elit labdarúgót kapsz a pénzedért.

Ha nem szeretnél ennyit kiszórni a tárcádból egy elcserélhetetlen kártyára a FUT korai szakaszában; az is érthető. A POTM sokat boostolt rajta, ez nyilvánvaló, az alap kártyája nem ennyire durva. Ha mégis megkapja az In Form kártyát az sem lesz ilyen jó, viszont ettől jóval drágább lesz. Az alap 80k-ba került, még mielőtt kijött volna az SBC hozzá. Egy ilyen IF lap 400k körül lesz körülbelül.

Van alternatíva, például Alexis Sanchez, bár érzésem szerint Mané még mindig egy jobb választás.

Válasz: Totál megéri.

Sokak szerint ez az egyik legjobb kártya idén. Egyszerűen tökéletesen beleillik a mostani játékstílusba. Nem sztárolom tovább, de minden tekintetben csak ajánlani lehet.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!