Rengeteg gólt lőtt több, mint 100 versenyző a FIFA18 Launch Partyján!

Rengeteg gólt lőtt több, mint 100 versenyző a FIFA18 Launch Partyján!

Ahol a DVTK e-sport különítménye is megmutatta magát, nem is akármilyen szereplést produkálva.

Szeptember 29-én, a FIFA18 megjelenésének napján tartották az idei év egyik legnagyobb fifás versenyét. A Lurdy Ház Universum Póker Centerben tartott rendezvényre 116 játékos érkezett, az előregisztráltak közül, mintegy 62 százalék jutott el a helyszínre. 10 db Playstation 4-es konzolon zajlottak a megmérettetések, az összes mérkőzésen 449 találatot szereztek.

Ezen a tornán először mutatta meg magát a DVTK e-sport szakosztályának öt fős különítménye:

  • Bálint Tamás
  • Balogh Richárd
  • Matusek Márk
  • Kundra Péter
  • Nagy Kristóf


Matusek "Pókermester" Márk ráadásul egészen a döntőig menetelt. Nagyon szoros meccseken, de 1 góllal mindig jobbnak bizonyult ellenfeleinél, majd a fináléban végül 1-0-ás vereséget szenvedett Temesvári “Matetem” Mátétól.

A legjobb 4 eredményei:

Szilas 0-1 Matetem
Dáfffid 1-3 Pókermester

Az összes eredményt ITT tekinthetitek meg!

A dobogósok:

1 hely: Temesvári “Matetem” Máté (RG: 20, KG: 7)
2 hely: Matusek “Pókermester” Márk (RG: 16, KG: 8)
3 hely: Szilaspataki “Szilas” Krisztián (RG: 28, KG: 9) - a torna gólkirálya is lett egyben
(Zárójelben - RG: Rúgott gólok száma, KP: Kapott gólok száma)

Az első három helyezett az érmek mellett az általuk választott platforma megkapták a FIFA18 egy példányát is. Zárásként Telegdy Zoltán, a DVTK e-sport szakosztály vezetője a verseny után készséggel válaszolt néhány kérdésünkre:

Összességében milyennek értékeled a látottak alapján a játékosaid teljesítményét?

"Meg vagyok elégedve a hétvégi szerepléssel, szeretném külön kiemelni Matusek Márkot, akinek sikerült a döntőig menetelni az 5 órás versenyen. Második helyezéssel gazdagította saját és a club hírnevét. Az e-sport szakosztályunk most alakul, versenyzőinek két hét állt a rendelkezésükre, hogy felkészüljenek az első megmérettetésre. A játékosok tehetségesek és elszántak, bár a játékmód egyéni, mégis úgy viselkedtünk, mint egy igazi csapat. Az e-sport mindenki számára új, nagyon sok tapasztalatot kell még szerezniük, amire remek alkalom egy ilyen verseny."

A szereplések alapján fogtok dönteni a DVTK-nál alkalmazott e-sportolókról?

"Az e-szakosztály tagjai már meg vannak, de még nincs feltöltve a teljes keret. Az egyéni játékmódban folyamatos a versengés a csapaton belül is, hisz a legtöbb versenyen majd csak 1-2 ember képviselheti a klubbot. Egy ilyen verseny többek között arra is lehetőséget ad, hogy változzon a játékosok közötti sorrend, ami legalább annyira motivál, mint a tornán megnyerhető díj."

A rengeteg játékos érdeklődése a FIFA18 iránt jelentheti azt, hogy a 11v11 módba is bekapcsolódtok?

"Már a kezdetekkor is megfogalmazódott bennünk a PRO CLUBS ligában való indulás igénye. A játéknak ez a típusa másfajta kihívásokat rejt, de ebben a játékmódban is sikerült megtalálnunk azokat a játékosokat, akik képviselni fogják a DVTK-t. A hazai bajnokságban való induláshoz már le is adtuk a jelentkezésünket. Bízom benne, hogy ezen a területen is jó eredményeket fogunk elérni."

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!