Marquee Matchups: Lassan eldőlnek a VB selejtezők, a válogatottaké a főszerep

Marquee Matchups: Lassan eldőlnek a VB selejtezők, a válogatottaké a főszerep

Néhány forduló még hátra van, és sok még a betöltetlen hely a vb-n, pár nemzet az életben maradásért fog harcolni.

Ezen a héten szünetelnek a bajnokságok, hiszen mindenki szeme a világbajnoki selejtezőre szegeződik, amely lassan a végéhez közeledik. Sok válogatottnak még a hajrában kell bizonyítania, hogy képes kijutni vagy legalább pótselejtezős helyet elcsípnie. Igazi derbiket találni nem könnyű dolog, a legfontosabb párharcokat viszont gond nélkül le lehet írni. Habár a kisebb ligákban pörögnek a mérkőzések, tavaly már az EA inkább a nemzetközi összecsapásokra fektette a nagyobb hangsúlyt, így ez most sem valószínű, hogy másképp lesz.

A befektetés előtt érdemes szétnézni és kutatni egy kicsit a meccsekkel kapcsolatban, gondoljuk át, és azért készüljünk fel, hogy a visszájára is elsülhet a dolog. Mielőtt játékost választunk, vegyük figyelembe a felállásokat, milyen gyakoriságú és hány kártya kell hozzá, a csapat erősségeket és a chemistryt is.

Ne feledjétek, ezek a végkimenetelek csak lehetséges opciók, az összes szóba jöhető eshetőséget nem tartalmazzák. Csak akkor vágj bele, ha hiszel benne, hogy megbízható nyereséget termelnek.

Ciprus - Görögország

Az első párharcban két szomszédos ország csap össze. A kevés ciprusi játékos miatt valószínüleg a követelmények is szerények lehetnek. A görögöknek van azért jó néhány, viszont ellenfelüknek nincsen Gold kártyája. A legbiztonságosabb befektetés itt a felesleges Silver, majd a Bronze lapok eldobása jelentené.

Ukrajna - Horvátország

Ez már egy jóval nagyobb volumenű mérkőzés. A jelenleg negyedik ukránok egy esetleges győzelmével akár a két csapat helyet is cserélhetne, és életben tartanák az esélyüket. A horvátok ellenben egy diadallal bebetonoznák a csoportban vezető pozíciójukat. Nem a legnagyobb futballnációk, mégis nagyon sok kártyájuk elérhető a FIFA-ban.

Wales - Írország

Ebben a meccsben minden benne van! Az írek valaha az Egyesült Királyság részei voltak, akárcsak Wales, ami eleve feltüzeli az érdeklődőket. Ez a mérkőzés nem a történelem felidézéséről szól, mivel egyetlen pont választja el a két válogatottat egymástól, sőt arról is dönthet, hogy melyik csapatnak marad esélye a továbbjutásra, és ki esik el a lehetőségtől. Ha Gold játékosok után kutatsz, akkor gyorsan ásd bele magad, mert nem sok van belőlük a játékban.

Hollandia - Svédország

Ha eddig nem beszélhettünk rangadókról, akkor erre az összecsapásra ráaggathatjuk ezt a jelzőt. A hazaiak élet halál harcot folytatnak majd, ugyanis hibázásra lehetőségük nincs: 3 pont a különbség a svédek javára. Sokan több, mint 4 gólra számítanak, mivel nem sokszor fordul elő gólínség, amikor egymással játszanak. Itt megannyi lehetőségünk lesz a befektetésre.

Portugália - Svájc

Mindkét csapat már továbbjutott, bár ez még csak a csoportra igaz. A pótselejtezős hely nem életbiztosítás és valószínüleg el akarják kerülni azt. Egyelőre Svájc vezet, de ha Portugália ma este 3 gólnál többel nyer, akkor fordul a sorrend. Bőséges játékos közül választhatunk, de azért érdemes átgondolni mit szeretnénk, becsapós egy meccsről beszélünk.

Brazília - Chile

Maradt egy különleges dél-amerikai mérkőzés a végére, és nem is akármilyen. Brazília már megváltotta a jegyét a vb-re. Chile helyzete már nem ilyen egyszerű, a harmadik helyen tanyáznak, de 1 pont választja el az őt követőktől, tehát még meleg lehet a pite számukra. A korai befektetők pályázhatnak erre a meccsre is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!