Mit kapunk egy Bronz csomagba és mennyit kereshetünk vele?

Mit kapunk egy Bronz csomagba és mennyit kereshetünk vele?

Egy kis számolgatás után máris lehet látni, hogy többet rejtenek, mint gondolnánk.

Minden FUT játékos találkozott már Bronze csomagokkal, és egész jó kis lóvékat lehet belőlük szerezni. Az elmélet egyszerű: adj el mindent belőle (na jó, majdnem mindent). Mindenki másképp csinálja persze, de nézzük meg a lehetőségeinket, a futbin.com oldala tökéletesen levezette, mit mennyiért tudunk eladni, és mekkora bevételt érhetünk el, ha beruházunk ezekre a csomagokra. 

1 400 coin vs 750 coin értékű csomag

Mindkét árfekvésű pakkban ugyanannyi kártya található, bár a 750-es 1 helyett 3 Raret tartalmaz. Néhány értékes bronz játékos ellenére az egyetlen ritka lap, amely visszahozhatja az árát és megéri a közel dupla költséget, az a squad fittness. Mégis az a FIFA guruk tanácsa, hogy maradjunk a 400-as paklinál.

2 Szerződések

Kétféle játékos van, aki Bronz csomagot szerez be. Az egyiküknél minden egyes érme számít, a másikuknál pedig van felesleges lóvé, és nem para egy kis pazarlás.
A Bronz szerződések +1 mérkőzést adnak a Gold játékosainknak, bár egy kicsit több időbe telik mindegyikre alkalmazni. Egy kis matematika segítségével kiszámolhatjuk, hogy mit is jelent ez számunkra.
Minden Bronz pakliban átlagosan 2 vagy 3 ilyen szerződés van. Tehát 6 pakk esetén ez körülbelül 13-at tartalmaz, ami nagyjából 1 arany szerződéssel egyenlő (200-300 coin). Aktiválása 5 másodpercet vesz igénybe, szóval 13 esetén ez olyan 1 percet vesz el az életedből. Ez az idő 300-350 érmét jelent neked, ami 1 óra alatt 18-21.000. Nem is rossz ugye?

3 Player Fitness

Ezekkel a kártyákkal több mindent kezdhetünk. Használhatjuk, eladhatjuk, vagy kiselejtezhetjük azokat. Ha ilyen módon szeretnél bronz játékosokat szerezni, és nem számít minden egyes érme, akkor simán a gyors eladást is választhatjuk. De, ha figyelsz a könyvelésre, akkor számolgassunk egy keveset. Ezek a csomagok átlagosan 1 vagy 2 fitness kártyát tartogatnak számunkra. 6 pakli esetén 7 vagy 8 ilyen üti a markunkat. Ez 2.400 coinba kerül, és ezekből a lapokból olyan 1.400 - 1.600 vissza is jön.
Listázd mindegyiket a piacon, és végül jó néhányat el fogsz tudni adni. Ha kevés lóvéval rendelkezel, és van is helyed a transfer listen, akkor ez egy ideális megoldás. Semmit nem vesztesz vele, miután kiraktad őket, de mégsem sikerül megszabadulni tőlük mielőtt új csomagot nyitnál. Vagy felhasználod, vagy újralistázod ezeket a lapokat.

4 Rehabilitáló (Healer) lapok

Van, aki több együttest forgat és van, aki egyetlen egyetlen csapatot menedzsel. Ennél a módszernél viszont a profit maximalizálás miatt érdemes eladni ezeket a kártyákat.
A sérülés mértékétől függnek az ilyen lapok értékei. A "body" és a "head" kártyákat lehetséges, hogy nehezebben tudjuk elsózni, mivel ezek a fajta sebesülés ritkább. A "foot" és a "leg" már jóval sűrűbben fordul elő, így kelendőbb is, és bevételt jelent számunkra. A "leg" lapok majdnem annyira eladhatóak, mint a "heal anything". Ez nem is rossz egy non rare-től. Van néhány luxus rare gyógyító kártya is, melyektől egy kis plusz fejében szabadulhatunk meg.

5 Staff kártyák

A legtöbb FUT játékos ignorálja őket. Néha érdemes megnézni miket tudnak, mert elég jó bónuszokkal jutalmazhatnak minket. Nagyobb mennyiségben maximalizálhatjuk a hatásukat és boostolhatják a szerződéseket, healer és a fitness lapokat is.
A menedzser kártyák úgyszintén aranybányát jelenthetnek. Némelyik nemzet nagyon ritka, mindössze 1-2 van belőlük a játékban. Ha figyelünk, akkor egy ratyi csomagból is szép kis summát gyűjthetünk be.

6 Stadionok, mezek, kitűzők és attribute lapok

Listára velük, mindegyikkel. Ha csak nem akad a kezeid közé egy ritka mez (amelyet csak összehasonlításnál fedezel fel), a többit 150-es kezdő áron tedd ki az transfer szekcióba. Nem valószínű, hogy elviszik őket, mint a cukrot, de amíg van helyed a listán, nincs probléma. Ha az első pár próbálkozás alkalmával nem sikerül megszabadulni tőlük, vidd le 100-ra az árukat. Ha még mindig nálad vannak ezek után is, akkor érdemes betörni őket. Az extremely rare cuccokat max áron el tudod adni, és ez 12.5 bronz pakkal ér fel (5000/400). Ez bizony durva érték. Amíg van helyed a transfer listen, addig kint lehetnek, főleg az első hónapokba.

7 Játékosok

Az egyik megoldás, ha az összes futballistát megtartod, a másik, hogy kiszórsz mindenkit. Az év bizonyos pontján, egytől egyig jó áron eladható. A Discard révén csak 10 coin üti a markunkat, tehát ez nem igazán jó döntés. Meg kell érteni a piac működését, mikor adjunk el és mit, aztán figyelhetjük a profitunk növekedését.

8 Azonnali coin nyitás

Ehhez szerintem sok mindent nem kell hozzáfűzni, örüljünk az extra zsetonnak.

Hogyan néz ki akkor a bevételünk?

Tegyük fel, hogy 6 bronz paklit tervezünk kinyitni és átlagosan a következőket kapjuk:

  • 13db bronz szerződés (200-300 coin)
  • 7db bronz fitness kártya (1400/db)
  • 13db játékos (kis türelemmel 1000/futballista)
  • 1/2 db healing lap (200-400)
  • Mezek stb (200 átlagban)
  • Coin nyitás (kb 100)

Összes költés: 2.400 coin
Minimum várható bevétel: 3000-4000
Profit: 600-1600

Ez egy standard bronz pakli, nem számolva, hogy milyen extra tartalmakat találhatunk (pl.: tehetségek), tehát ez egy jó kis bevételi forrás lehet.

SBC vs Quick Selling

Tételezzük fel, hogy van egy csomó haszontalan duplikált lapunk, amelyet legszívesebben eladnánk, vagy egy ritka bronze-silver-gold SBC-ben használnánk.
Az átlag bronz játékos 15 érmét ér, ebből adódóan a silver fejlesztés 15*11 = 165 coin. Ebből kapsz 2 silver labdarúgót. Hatszor elvégzed és 3 nem ritka gold játékos üti a markodat, 6*165 = 990.
Ezt már csak négyszer kell megismételnünk, hogy 2 nem tradelhető ritka gold kártyát nyerjünk. 4*990 = 3960 coin.
Ebből látszik, hogy 2 lapért kb. 4000 érmét fizetünk, amelyek mennek a szemétbe, vagy szimplán nem fogjuk őket használni. 99%-ban a 4000 coin többet ér, mint a 2 kártya.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!