A stratégia fontos eleme a játéknak, de vajon milyen felállást válasszunk?

A stratégia fontos eleme a játéknak, de vajon milyen felállást válasszunk?

A 4 topliga álomcsapata a következőképpen néz ki, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból.

A labdarúgás még a virtuális világban is sokszor a stratégiákról szó, illetve, hogy miként tudunk az ellenfél eszén túljárni. Hiába van nálunk minden világsztár, ha nem alakítunk ki nekik egy erős taktikát és felállást. A FIFA18 FUT módban 25 különböző formáció érhető el, tehát egy kiválasztása, és mesteri szintre fejlesztése kicsit ijesztő lehet. A vg247-nek köszönhetően mélyrehatóbban elmerülhetünk az ötletelésben, hogy milyen formációban is szeretnénk játszani, ami a leghatékonyabb számunkra, és tükrözi a stílusunkat is.

Melyik a legjobb kezdő felállás FUT-ban?

Nem igazán létezik ilyen. A legjobb akkor alakul ki, ha megértjük, hogyan szeretnénk játszani és mit akarunk elérni. Inkább a védekezésre helyezed a hangsúlyt, vagy éppen a támadásokat tartod szem előtt. Birtokolnán-e a labdát, vagy inkább hosszú indításokkal törnénk előre. Miután rájöttél, mi a te stílusod és a terved, elkezdheted felépíteni a taktikádat. Hozzá kell tenni; vannak olyan alakzatok, melyekkel könnyebb az elején boldogulni, és hamarabb érünk el maximum chemistryt. A klasszikus 4-4-2 egy jó választás kezdésként, mivel a belső középpályásaidnak kevesebb helyre kell a chemistry révén kapcsolódnia, mint például egy 4-3-3 vagy 5-2-3-ban. 2 csatár elől ráadásul nagy szolgálatot tehet az induló csomagból kiindulva. Nem valószínű, hogy mindenkinek valami nagyágyú rugdossa a gólokat. Két ember megosztja a figyelmet, és leveszi a terhet a másikról, és ilyenkor a legapróbb előnyök kijátszása is sokat ér.

Próbálj meg 3 középpályást

Ha új vagy, akkor mindenképp ki kell próbálnod, amint megtanultad az előző alakzatot, érdemes váltani 4-3-3, 4-1-4-1 vagy 4-2-3-1-re. Ez sok lehetőséget ad majd a passzolgatásra, középen nagy nyomása alá helyezheteted az ellenfeledet. 3 középső játékossal a védekezés is hasznos, több embered lesz ellátni a feladatot, ezáltal ellenőrizheted a pálya közepét. Arra is ügyelj, hogy többféle játékost próbálj ki ezeken a posztokon, mivel aki jó védekezésben, az nem biztos, hogy támadásban is, stb.

Döntsd el, hogy felálláshoz vagy játékosokhoz ragaszkodsz

Már az elején el kell döntenünk, néhány játékos vagy egy meghatározott alakzat köré szeretnénk építeni a csapatunkat. A hosszú távú sikert szem előtt tartva, elképzelhető, hogy jobban járunk ha az utóbbit választjuk. Sokkal többet tanulhatunk a saját csapatunkról, a működéséről, mint ha csak pár játékosban bíznánk. Ráadásul egy megfelelő felállás esetén a megfelelő játékosokat is be tudjuk építeni. Miután kísérleteztünk néhány formációval, el kell döntenünk melyik áll kézre. Ezután érdemes átgondolni, miként szeretnénk erősíteni az alapcsapatunkat, az idő múlásával a pénzből védelmet, középpályát vagy csatársort is fejleszthetünk. Néha nem árt leírni, milyen sorrendben szeretnénk ezt megtenni, mivel itt látni fogjuk milyen chemistryt érünk el bizonyos játékosok leigazolásával. Természetesen kinek ne lenne álomcsapata, amit nem az első hetekben fogunk összerakni, de egy célnak abszolút jó lehet. A legjobb chemistry érdekében 3 dologra mindenképp figyeljünk: Klub, Nemzetiség, Liga. Minél jobban passzolnak egymáshoz a labdarúgóink, annál jobb lesz a csapategyensúly.

A 4 topligát megvizsgálva a következő legerősebb 11-et állították össze:

Legjobb Premier League FUT Team
Felállás: 3-4-3
Rating: 88

Legjobb La Liga FUT Team
Felállás: 4-3-3
Rating: 90

Legjobb Serie A FUT Team
Felállás: 4-3-1-2
Rating: 87

Legjobb Bundesliga FUT Team
Felállás: 4-1-2-1-2
Rating: 88

Nektek mi lenne az álomcsapat?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!