Megkérdeztünk profi játékosokat, streamereket és kommentárokat, hogy mit várnak a VB döntőjétől

Megkérdeztünk profi játékosokat, streamereket és kommentárokat, hogy mit várnak a VB döntőjétől

Kíváncsiak voltunk, hogy mit gondolnak a LoL nagyobb hazai szereplői a holnapi döntőről, ezért kikértük a véleményüket. Elég megosztóan nyilatkoztak.

Minden évben a világbajnokság döntője a legfontosabb összecsapás a LoL, vagy bármelyik másik játék életében. Nincs ez másképp idén sem, sőt mi több, valamilyen szinten egy visszavágót láthatunk majd tavalyról, hiszen ugyanaz a két csapat, az SKT T1 és a Samsung Galaxy fog megmérkőzni a döntőben.

Rekkles 11 nap alatt több mint 1300 LP-t szerzett

Miután kiestek a VB-n, a svéd lövész kemény SoloQ-zásba kezdett, aminek aztán 11 nap alatt meg is lett az eredménye.

Ez alkalomból kikértük pár ember véleményét, hogy ők mégis kinek adnák az idei VB címét. A Samsung egyébként tavaly nagyon közel járt ahhoz, hogy végre véget vessen az SKT menetelésének, de végül 3-2 arányban kikaptak. Idén ismét kapnak majd egy lehetőséget, hogy szépítsenek és visszavágjanak Fakeréknek. 

Vizicsacsi SSG 3 - 2 SKT

Sajnos idő hiányában pontosabb indoklást nem tudott adni, de ha ő is úgy gondolja, hogy a Samsungnak idén van esélye nyerni, akkor csak lehet benne valami; érdemes lesz Crownékra figyelni.

Arwyll SKT 3-2 SSG

Idén talán Arwyll van a legközelebb a történésekhez, hiszen lead observerként, ő kezeli a játékon belüli kamerát. A találkozás pontos okát nem mondhatta el, de mikor rákérdeztem a véleményére, épp nem ért rá és csak később válaszolt. Azt hiszem, meg tudom érteni a helyzetét.


Ha összehasonlítjuk a jelenlegi SKT-t a 2 évvel ezelőttivel, akkor idén 10 meccs kellett nekik eljutni a döntőig, akkor meg 10-ből megnyerték az egészet. Látványosan sebezhetőbb az SKT mint eddig valaha, de eddig minden egyes Bo5 szériában, akármennyire is tűnt közelinek, valahogy mindig talpra tudtak állni. Bár a SSG felkészülésére egyetlen rossz szavunk nem lehet, megmondom őszintén, hogy már nem merek az SKT ellen fogadni. Megtettem ezt a MSF és az RNG szériájában is, mostanra viszont már feladtam. Az SKT úgy fest olyan, mint a Bezsírozott süket ember a Family Guyból. Egy pillanatra azt hiszed, hogy találtál rajta fogást, de a következőben már megint szabadon szalad előtted.

Darcigh SKT 3-? SSG

Szerintem az SSG-nek lesz jobb az early game, ez pedig számukra meccset ér. A Draftolás SKT-nek kell, hogy jobb legyen, ez hosszútávon győzelemhez vezet. Nem hiszem, hogy 3-0 lesz valakinek, de végül úgyis jönnek az újabb skt skinek!

Buci SKT ?-? SSG

No, viszonylag nehéz bármit is mondani, főleg ha az egész VB-t nézem, volt nem kevés meglepetés és változás játék stratégiákban is. Hogy ki fog nyerni, véleményem szerint nagyban a draftoláson fog múlni. Mindkét csapat képes a másikat megverni. SSG túl van ugye a LZ-n, ami nagy boost lehet, míg az SKT ugyan a döntőben van, de sokkal "nehezebb" útja volt, mind a RNG, de még MSF ellen is. Az SKT-t nagyon nehéz Bo5-ben megverni (ha Bo3-ak lennének, már rég kiestek volna), de mindig fel tudnak állni, ez viszont nagy erő náluk. Az is, hogy bármennyire elvesztik az early game-et, nem nagyon szoktak lemaradni (valamilyen célpontra mindig figyelnek és válaszolnak: torony, sárkány stb.), így a teamfightokban nincsenek akkora hátrányban és ezeket pedig hihetetlenül jól játsszák meg. Az SSG-nek arra kell figyelnie, hogy komoly gold és macro előnyt szerezzen az első 20 percben, majd ne hagyja wardozni az SKT-t, illetve ami még fontos szerintem, hogy Fakert nem kell a világ végéig fókuszálni, mert nagyon sokszor buktak ezen el csapatok, de mivel koreai döntő lesz nem hinném, hogy egy Faker kill-ért sokat áldozna az SSG, megtehetik ezt az LCK-ben is. Már tavaly is meglepetés volt az 5 meccs a döntőben, lehet idén is húz valami váratlant az SSG. Az biztos hogy az SKT minden stratégiát kigyakorolt, így hihetetlenül nehéz ellenük jól bannolni. Mégis Galio-t el kell hozni, vagy tiltani, Jayce tiltás kb. biztos. Röviden ennyi. A győztesre nem mernék tippelni, de kicsit sok már az SKT skin.

Adam Kiss SKT 3-1 SSG

Mivel eddig mindig az SKT nyert, ezért idén is ők fognak nyerni. 

Az esport1.hu szerkesztősége is beszállt a jóslásba.

Hodi SKT 3-1 SSG

A rutin többet fog számítani a döntőben, amiből az SKT-nek több van, hiszen már háromszoros világbajnokok. A Samsung csak egyszeres világbajnok, de az egy teljesen másik csapat volt.

Ben SSG 3-2 SKT

A kis buktákat lehetett látni az SKT oldalán, eléggé szenvedős volt a dolog és nem érzem bennük, hogy megvan bennük az az erő, amit egy évvel ezelőtt érezhettünk bennük.

Aioween SSG 3-2 SKT

Tavaly sem sokon múlt, hogy az SKT nyerjen, idén pedig számos hibát és sebezhetőséget láthattunk már tőlük, amit "még" egy európai csapat is ki tudott használni kétszer. Az SSG már bizonyított a Longzhu ellen, hogy képesek az alkalmazkodásra és úgy gondolom ez sokat jelenthet az SKT gyenge early game-jével szemben. Csak remélni tudom, hogy ez elég lesz az SKT megállítására. Ha pedig idén is az SKT nyer, a Riot elgondolkozhatna azon, hogy jövőre egy Definitely Not SKT skinvonalat adjon ki.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!