Divat lett szidni a WoT-ot?

Divat lett szidni a WoT-ot?

A WoT-ot rengeteg negatív kritika éri, de vajon minden esetben jogos szidni a játékot?

Bizonyára tudjátok, hogy idén a World of Tanks a Golden Joystick "Still Playing" kategóriájában indult. Erről írtunk mi is, valamint az elmúlt napokban a hivatalos facebook oldalon is naponta született erről egy bejegyzés.

Megérdemli a WoT a Golden Joystick-ot idén?

2017-ben a "Still playing" kategóriában indul a WoT, de vajon elnyerheti-e az első helyet?

A szavazás pénteken véget ért, tehát senkit sem kívánok befolyásolni ezzel a cikkel, mindössze szeretném megérteni az okokat, hogy miért kap ennyi negatív kritikát a játék.

Több tízezer játékost vesztettek a rossz üzletpolitikájuk miatt

Bár a World of Tanks továbbra is egy rendkívül népszerű játék, de tény, hogy nagyon sokan abbahagyták az elmúlt időszakban, ami a WG rossz üzletpolitikájának, valamint a prémium tank dömpingnek köszönhető. Nem mellesleg ez volt az alapja a SirFoch botránynak is, és máris visszakanyarodtunk a rossz üzletpolitikára.

Csalások, csalások mindenhol

Nagyon sokan panaszkodnak a csalókra, de valós probléma ez jelenleg? Egyrészt a WG havi rendszerességgel bannolja a csaló játékosokat és fellép a csalásokkal foglalkozó oldalakkal szemben, másrészt a WoT-ban nem lehet anélkül csalni, hogy ne értenél kicsit a játékhoz, hiszen mit is nyújtanak a csalások? Főleg plusz információt – ha a lézernyalábokról vagy épp a döntögetős modról beszélünk –, esetleg némi előnyt sűrű növényzetű helyeken, aztán lehetne említeni az XP/kredit farmoló bot programokat is (de azok úgy gondolom, hogy a csalás egy egészen más kategóriájába esnek).

Ezzel arra szeretnék kilyukadni, hogy az esetek nagy részében, ha valaki csalást kiált, az általában tudáshiányból adódik, hiszen nincs teljesen tisztában a játék működésével, és ilyenkor a legegyszerűbb csalónak titulálni a másik játékost.

A rossz MM

A matchmaker még soha nem volt annyira balanszolt, mint jelenleg. A tier különbség a tankok között maximum 2, az ellenfél pedig többnyire a miénkhez hasonló tankokból áll. Természetesen az MM még mindig nem hibátlan, és valószínűleg sosem lesz az, de talán most áll hozzá a legközelebb.

Az elégedetlenségnek az egyensúly félreértelmezése az alapja. Esetünkben a balansz nem a játékosokra vagy épp a győzelmi arányra vonatkozik, hanem kimondottan a tankokra. Az, hogy egy kiegyensúlyozott mérkőzésben az egyik csapat 15:0-ra veri a másikat nem az MM hibája, hanem a vesztes csapat játékosaié, akik gyakorlatilag semmit sem tudtak hozzátenni a győzelemhez. Ugyanígy, ha kifogsz egy vesztes szériát, az többnyire a játékosok helytelen pozicionálásának vagy a rossz helyzetfelismerésének tudható be, mintsem az MM manipulációjának.

Megnyeri mindezek ellenére a WoT a "Still Playing" kategóriát?

Ahogy látjátok csak a leggyakrabban előforduló negatív kritikákkal foglalkoztam, de ez csak a jéghegy csúcsa és még rengeteg hibát említhettem volna, akár olyat is, ami sokkal erősebb lábakon áll, mint az MM szidása vagy épp a csaló játékosok miatti sírás. Arra a kérdésre, hogy nyerni fog-e a WoT hamarosan választ kapunk, de addig is írjátok le, hogy szerintetek a játék hibái ellenére elegen szavaztak-e a játékra ahhoz, hogy idén újra behúzza az első helyet?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.