Laza 2:0-val küldte haza Pasháékat a Renegades Sanghajból, ők a bajnokok!

Lezajlott a sanghaji torna utolsó napja is, ahol meglepetésekből és izgalomból megint nem volt hiány.

A StarLadder i-League Sanghaj 2017 java már lezajlott, ma viszont még esedékes volt a kétlegfontosabb meccs: a bronzmeccs és a döntő. Előbbiben a HellRaisers és a dán Heroic, míg utóbbiban a lengyel Virtus.pro és az ausztrál Renegades szállt csatába.

Bronzmeccs

A HR-Heroic meccs már jó korán, közép-európai idő szerint reggel 7:10-kor kezdődött. Az első pályát, Traint a dánok pickelték, míg a másodikat Cobblestone-t nagy meglepetésre a HR, annak ellenére is, hogy tegnap ott ment el a döntőbe jutásuk a Renegades ellen. A harmadik pálya (amire végül nem került sor) Inferno lett volna.

Trainen FejtZ a tegnapi gyenge szereplését maga mögött hagyva 1.37-es értékeléssel vezette 16:14-es győzelemre a csapatát, amit egy szoros, 8:7-es félidő előzött meg a CT oldalon a HellRaisers javára. A másik oldalon azonban egyáltalán nem gyengültek meg, és ugyanezt az eredményt hozták, ezzel pedig be is húzták az ellenfél által választott pályát.

Cobblestone-on úgy nézett ki, hogy megint Bencéék vesztét okozhatja a pálya. A 10:5-re megnyert félidőt a Heroic hamar befejezhette volna, hiszen vezettek 14:6-ra és 15:9-re is, ám ahogy tegnap a HR-nél, úgy ma a dán csapatnál csúszott egy kis porszem a gépezetbe és jött a comeback. A HR meg sem állt, egészen 15:15-ig visszahozta a meccset, majd a hosszabbításban 18:15-re is vezettek. Itt majdnem kiengedték a kezük közül a győzelmet, de szerencsére sikerült befejezni a pályát és ezzel a meccset is 19:17-re.

Ezzel a HR elhódította a harmadik helyet és az ezzel járó 15 ezer dollárt. Érdemes megjegyezni, hogy a második pályát hiába nyerte a HR, a map legjobbja mégis a dán JUGi volt, 1.4-gyes ratinggel végzett úgy, hogy végig ő volt a csapat húzóembere.

Érdekesség: a tabella a HR-nél szinte olyan, mintha a tegnapi Renegades ellenit fejtetőre fordították volna

Döntő

Az egyik leginkonzisztensebb csapat; a Virtus.pro, és az ázsiai régió egyik legjobbja; az ausztrál Renegades (Óceánia-Ázsia hivatalosan) küzdött meg a 75 ezer dolláros fődíjért. A Renegades a saját pályáján, Mirage-on már hatalmas meglepetésként, teljesen sima 9:6-tal, majd 16:8-al küldte tovább a lengyeleket a következő pályára, Trainre. Attól függetlenül, hogy a lengyelek választották ezt a pályát, a T-ben kezdő ausztrálok játszi könnyedséggel nyerték 10:5-re a félidőt. Az előnytelenebb T oldalon.

CT-ben már kiengedtek pár kört a kezük közül, így a pálya vége 16:10 lett, ezzel pedig hivatalosan is a Renegades lett az SL i-League Sanghaj 2017 bajnoka, ők vihették haza a 75 ezer dolláros fődíjat és a trófeát, amit amúgy AZR sikeresen még a színpadon el is tört (ennyire nem lennének hozzászokva a győzelemhez? :D -a szerk.).

Az ausztrál ötös amúgy teljesen megérdemelten nyert, a VP-n egyáltalán nem látszott az, hogy pontosan egy hete a világelső SK Gaminggel játszották az év döntőjét, ahol bo5-ben 3:2-re, döntő pályán 22:18-ra kaptak csak ki. Ez a vereség valószínűleg annak tudható be, hogy a Virtus.pro kevésbé vette komolyan a versenyt, de legfőképp annak, hogy a Renegades kiválóan játszott. Ezt támasztja alá az alábbi highlight is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!