Xantaresék már biztos utaznak a Major kvalira -ez történt eddig a Minoron

Egy-egy csapat már kijutott a főkvalifikációra, ma további kettő csatlakozik hozzájuk.

Ez a hétvége különösen fontos állomás a soron következő ELEAGUE Boston Major előtt, hiszen éppen egyszerre zajlanak az európai és az észak-amerikai Minorok is, ahonnan két-két csapat jut tovább következő kvalifikációs szakaszba. A tegnapi napon, felső ágon már bejutott a régiókból a két együttes is, nézzük mi történt eddig, és mi vár ránk ma!

Európában a Space Soldiers és az OpTic tudott jobban indítani a Minor rájátszásában. Előbbi az EnVyUs-t küldte alsó ágra, utóbbi az AGO lengyel ötösét. Ezután egymással küzdöttek meg az első továbbjutó helyért, mely egyúttal a verseny döntőjében való részvételt is garantálta. Itt az elvárásokkal ellentétben elég unalmas küzdelmet kaptunk, legalábbis az első két pályán, ahol a 10 kört sem érték el a vesztes oldalon állók. Ezután jöttek az izgalmak is szerencsére: Mirage-on 11:4-es félidőt adott ki a kezéből a török csapat, így fribergék visszatértek a meccsbe és 15:15-ről dupla hosszabbítás következett. Itt azonban Xantares-ék csak összeszedték magukat, és végül 2-1-re megnyerték a meccset, ami azt jelenti, hogy ők lettek a régió első továbbjutói.

Észak-Amerikában picit másképp alakultak a dolgok. Itt a Misfits és a CLG került be a felső ági döntőbe, ezzel a Liquidet és a compLexity-t alsó ágra küldve. A továbbjutásért zajló meccsen sokkal szorosabb játékot láthattunk, mint az európai Minoron, de az eredmény itt is 2:1 lett, annyi különbséggel, hogy a CLG egy karnyújtásnyira engedte ki a kezéből a győzelmet. A 3. pályán, Mirage-on 12:3-as félidőt hoztak össze, amit sikerült Seangares-éknek behozniuk, sőt felülmúlniuk is: 16:14-es pályagyőzelemmel állhattak fel a végén.

Menetrend

A mai napon eldől a másik két hely sorsa is. A következő időpontok közép-európai téli idő szerint lesznek feltüntetve, tehát aggodalomra semmi ok. Az EnVyUs és az AGO mérkőzésével indult a nap, ez a meccs már véget is ért azonban: a franciák átgázoltak az AGO-n, és az OpTic ellen vonulnak 12:30-tól, hogy eldöntsék, ki jut tovább 2. helyen a Major fő kvalijára. Ezután a két talpon maradt csapat mérkőzik meg az 50 000 dolláros összdíjazású döntőben a nyeremény elosztásáért, 17:00-tól. Elég nagy az esély rá, hogy egy OpTic - Space Soldiers visszavágót látunk majd. A meccseket ide kattintva nézhetitek élőben.

A tengerentúlon 16:00-kor indul be az utolsó nap. Ekkor jön a Liquid és a compLexity mérkőzés, melynek a győztese bejut az alsó ági döntőbe, ahol találkozik a CLG-vel, 20:00-kor. Éjféltől pedig jöhet a szintén 50 000 dolláros döntő a két továbbjutó között. A meccseket ide kattintva nézhetitek élőben.

Borítókép: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!