Supportok figyelem: akár 65%-os CDR-t tudtok elérni minden aktívval rendelkező tárgyon!

Supportok figyelem: akár 65%-os CDR-t tudtok elérni minden aktívval rendelkező tárgyon!

Fél percenként Locket pajzs, 42 másodpercenként Redemption, esetleg 21 másodpercenként Talisman of Ascension/Face of the Mountain aktiválás? Az új rúnákkal ez is lehetséges!

Megérkeztek az új rúnák és velük együtt egy majdnem teljesen új játékkörnyezet is. Rengeteg kombináció rejlik bennük, ezeket a játékosok és a fejlesztők is valószínűleg idővel fogják majd felfedezni, de a preseason pont erre van, hogy kiismerjük az új rendszert. Szinte biztos, hogy ennyi lehetőségnél a fejlesztők sem feltétlenül tudtak mindenre gondolni, elvégre lassan 139 hős lesz a játékban, rengeteg tárgy és a rúnák száma sem kevés. Ebből a hármasból tényleg szinte végeláthatatlan variációt lehet használni.

Manaszegényebbekre is változtathatják az AP tárgyakat!

Aioween | 17/11/09 12:15 Korábban már szó esett az AP tárgyak fejlesztéséről, de akkor még nem adott sok konkrétumot a Riot. Most leszűkítette a lehetőségeket kettőre; nézzük mire számíthatunk. Egy jó ideje nem nyúltak már hozzá az AP tárgyakhoz, az idei év az AD és/vagy Lethality, illetve a szezon közepén a tank tárgyakról szólt.

A CDR egy elég erős statisztika a játékban, hiszen valamit minél gyakrabban tudunk használni, annál több értéket tudunk kiszedni belőle. A CDR kapcsán alapvetően a képességekre szoktunk gondolni, de ezt most nem azokról szól, sokkal inkább a tárgyakról. Az évek során nagyon sokat változott a meta, és vele együtt a tárgyak is. Ez főleg a support pozícióra igaz, akik két lábon járó wardautomatákból két lábon járó segélyszolgálattá váltak rengeteg pajzzsal és gyógyítással, meg más kisegítő lehetőségekkel. Manapság már arra is van lehetőségünk, hogy akár 5, sőt az új rúnákkal, akár mind a hat (cipőt beleértve) tárgyunk aktív legyen. Rengeteg lehetőségünk van, mint a Sightstone, Locket of the Iron Solari, Knights Vow, Redemption, Mikael's Crucible, a három támogató tárgyvonal (Face of the Mountain, Talisman of Ascension, Frost Queen's Claim), stb.

Ezek mind-mind aktiválható tárgyak, amiket elsősorban a támogatók használnak. A kapott statok sem rosszak, de az igazi erejük mégis az aktív képességükben van. Hogy ezeket kiegyensúlyozzák, különféle CD-vel, vagyis újratöltési időkkel rendelkeznek. Ezt most kissé felborulhat, mert míg a képességekre van egy maximális érték, ami alapból 40%, korábban mesterséggel, illetve most rúnával lehet 45% is, addig a tárgyakon nincs ilyen korlátozás, valószínűleg nem gondoltak arra, hogy erre bárki is tudatosan rámenne.

Ha az Inspiration (Ihlet) és Domination (Uralom) vonalakat választjuk, akkor lehetőségünk nyílik az Ingenius Hunter (Zseniális vadász) rúnát használni a Domination vonalról. Alapból 10% tárgy CDR-t nyújt, illetve minden egyes egyedi kiiktatásnál (gyilkosság, vagy támogatás, hősönként egyszer) +6% CDR-t kapunk még. Ez így összesen kapásból 40% (10+(5x6)) CDR minden aktív tárgyunkra. Ezen felül az Inspiration vonalon van egy Cosmic Insight (Kozmikus tudás) nevű csoda, ami 5% CDR-t ad minden képességre, megnöveli a maximláis képesség CDR-t is 5%-kal, vagyis 45 lesz, az idézői képességek CD-jét is 5%-kal csökkenti, de ami igazán fontos, hogy a tárgyak CD-jét is további 5%-kal. Ha mindezek mellé még veszünk egy Ruby Sightstone-t, ami további 20%-ot ad, máris 65%-os CDR van minden egyes aktív tárgyunkon.

Ha igazán ki akarjuk maxolni és olyan karaktert/supportot játszunk, aki esetleg Zhonya's Hourglass-t, vagy Gargoyle Stoneplate-et használ, akkor ezekre a tárgyakra a Perfect Timing (Tökéletes időzítés), szintén az Inspiration fán található rúnával akár 80%-ra is felvihetjük ennek a két tárgynak a használhatóságát, bár a Ruby Sightstone beépítése a buildbe már problémás lehet.

És mi az igazi slusszpoén? Trinketekre is ugyanúgy vonatkozik bizonyos formában, a sweeper tovább tart kb 50%-kal. Nézzük meg mit is jelent ez pár aktív tárgy esetében. Először a szigorúan vett támogató tárgyakat néztük, de után azért kíváncsi voltam másokra is.

  • Redemtion: 120 mp CD helyett 42 mp.
  • Locket of the Iron Solari: 90 mp CD helyett 31,5, valószínűleg 32-re kerekít a játék.
  • Frost Queen's Claim: 90 mp CD helyett itt is 32 mp.
  • Talisman of Ascension: 60 mp CD helyett 21.
  • Face of the Mountain: 60 mp CD helyett 21.
  • Mikael's Crucible: 120 mp CD helyett 42 mp.
  • Zhonya's Hourglass: 120 mp CD helyett 42, ha még van Perfect Timing is, akkor 24.
  • Gargoyle Stoneplate: 92 mp CD helyett 32, ha még van Perfect Timing is, akkor 18,4.
  • Zz'Rot Portal: 120 mp CD helyett 42 mp, így akár a másik lejárta előtt is tudjuk használni a portált.

Mint láthatjátok; elég sok lehetőség van ebben a rúnaösszeállításban, de mivel sebzésben így nem fogunk dúskálni, és tankosságban sem, leginkább a támogatók tudják majd ennek hasznát venni. Nem tudom, hogy ez így fog-e maradni; szerintem indokolt lenne itt is egy maximális CDR, mint a képességeknél, mert ez így azért elég durva.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.