Miért növekszik még mindig a PUBG játékosbázisa?

Miért növekszik még mindig a PUBG játékosbázisa?

Már mindenki az 1.0 megváltását várja, de a játék továbbra is tele van hibákkal. A játékosok száma mégis növekszik, miért?

Az utóbbi egy hónapban egyfajta mélyrepülésbe kezdett a játék, hiszen a fejlesztők elmondták, hogy annyira szeretnék időre befejezni a teljes játékot, hogy mostantól nincs patch, nincs bugfix csak próbáljátok meg kibírni ezzel a klienssel december végéig. Persze a PUBG-t élből ellenzők ezt kaján vigyorral konstatálták és egyből jöhetett az “én megmondtam” örvény, ami a rajongókat is beszippantotta, hiszen mi ez már, hogy nincsen bugfix, meg amúgy is, az 1.0-ban se fognak kijavítani semmit. Mégis, a PUBG legnehezebb időszakában a játékos bázis továbbra is növekszik és napról-napra több játékos méri össze tudását Erangel szigetén.

Az ok egészen egyszerű: Ázsia. Igen, a koreaiak és a japánok mellett a kínai játékosok is nagyon rákaptak a játékra.

Kicsit nehezen átlátható a kép, de a lényeg:

  • Piros vonal: Korea (az amire a nyíl is mutat)
  • Sárga vonal: USA
  • Kék vonal: Kína
  • Lila vonal: “Egyéb” országok (például mi)
  • Többi vonal: Egyéb nagy országok (Oroszország, Japán, Ausztrália)

A grafikon csalóka, hiszen azt hinné az ember, hogy az elmúlt időszakban nagyon sokan hagyták ott a játékot Amerikában, de ez nem így van. A sárga vonal csak azért csökkent ilyen drasztikusan, mert eddig ők vezettek, de annyira sok kínai játékos jött, hogy lecsúsztak a trón legfelső fokáról, de még mindig nekik van a második legnagyobb PUBG játékosbázisuk, ha az önálló országokat tekintjük alapul. Szóval egyelőre úgy néz ki, hogy a teljes megjelenés előtt az utolsó 1-2 hónap megmentője egyértelműen Kína és a többi ázsiai ország. A PUBG Corp. ezek után csak reménykedhet, hogy nem tiltják be a játékukat Kínában, hiszen elképesztő mennyiségű játékostól és pénztől esnének el.

Kínában betilthatják a PUBG-t

Aacute;llítólag "túl véres" és nem felel meg a szocializmus alapelveinek.

Az 1.0 valószínűleg Európában és Amerikában is sok játékost fog (újra) bevonzani, ha az jól sikerül, akkor jöhet el a játék újabb aranykora. De benne van a pakliban a csúfos kudarc is, késésekkel és egy félkész, bugos teljes kiadással. PUBG Corp., a döntés a te kezedben van, kérlek, válassz jól.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Ha szeretnél egy igazán jó PUBG közösségbe tartozni, akkor ezt a csoportot ajánljuk: PUBG - Hungary

Képek: steamspy.com, steamcharts.com

Kövess Minket!