Hogyan nyerd meg egyedül a csatát?

Hogyan nyerd meg egyedül a csatát?

Ha folyamatosan csak veszítesz, akkor talán érdemes vetned egy pillantást erre a cikkre.

Nagyon sokan teszik fel a kérdést, hogy hogyan nyerhetnék meg egyedül a csatát, amire a rövid és tömör válaszom az, hogy sehogy.

Kacsa a cikk?

Természetesen nem szeretnék olyat sugallni, ami nem állja meg a helyét, hiszen nem igaz, hogy egyedül minden csatát megnyerhetsz, ahogy az is téves kijelentés, hogy egyedül semmit sem tehetsz. Szeretném, ha tiszta vizet öntenénk a pohárba és tisztáznánk, hogy mire utaltam az első mondatban.

Egyedül nem nyerhetsz

Ha azt mondom, hogy csak csapatjátékkal hajthatod a magad malmára a vizet, akkor biztos sokan felnevettek. Randomban csapatjáték? Ugyan már! Sebezz és ha eleget sebzel többet nyersz majd, ez ilyen egyszerű. Nehéz ezzel a gondolatmenettel vitába szállni, mert én is így gondolom és őszintén szólva ebbe nem is lehet igazán belekötni.

Ellenben azzal érdemes tisztában lenni, hogy érdemben befolyásolni a csatákat hosszútávon csak kimagasló átlagsebzéssel lehet, ami legalább kék, de inkább unicum szint, ezért ha ennyivel letudnám az okfejtést az meglehetősen kevés lenne. Körülbelül azzal lenne egyenértékű, ha egy autóversenyző azt mondaná, hogy legyél gyorsabb a többieknél, ha többször szeretnél nyerni. Ugye értitek, hogy miért kevés, ha csak ennyit írok?

Hogyan legyél eredményes játékos? 2. rész

Scheff | 17/11/05 15:20 Az előző cikkben az alapokról írtam, de most néhány gyakorlati tippet szeretnék adni ahhoz, hogy eredményesebb játékos lehess. Ha eredményesebb játékos szeretnél lenni, akkor mindenképp érdemes lehet megfontolnod ezeket a tippeket! Mondhatjuk alapvetésnek, hogy mindig érdemes a pálya közepére mozogni, hiszen onnan mindkét oldalra rálátsz, ami nemcsak a sebzéseden, de az assist sebzéseden is javíthat.

Tengerben a csepp

A győzelmi arány egy olyan mutató, amire érdemes vetnie egy pillantást mindenkinek, mert sok következtetést le lehet szűrni belőle, de senki se essen kétségbe, ha időnként vannak peches szériái, ugyanis ez gyakorlatilag semmit sem jelent. Tíz csatából tíz vereség? 20 csatából csak kettőt nyertél? Engedd el!

A győzelmi arány körülbelül százas, de inkább ezres nagyságrendekben ad értékelhető információt. Tegyük fel, hogy nagyon sokat játszol könnyű tankkal, mert van már legalább 500 csatád például az AMX 13 90-nel, de a győzelmi arányod csak 48%, pedig jó az átlagsebzésed és a WN8 is szép számot ad vissza. Mi hiányzik? Feltehetően a felderített ellenséges tankok száma alacsony vagy semmi assist sebzést nem tudsz produkálni a csatákban.

Természetesen ez csak egy példa a sok közül, de mivel meglehetősen kézzel fogható és általános probléma, hogy a könnyű tank elfelejti betölteni eredeti szerepkörét és nem derít, ezért ezt húztam elő a kalapból, de persze ez csak a jéghegy csúcsa.

Te vagy az egyetlen konstans tényező a csatáidban

Bár nagyon fontos a csapatjáték és elképzelhető, hogy több csatát is elbuksz azért, mert a csapatod gyászos teljesítményt produkál csatáról csatára, de ha folyamatosan csak veszítesz, akkor érdemes belegondolnod abba, hogy talán te csinálsz valamit rosszul. Ez lehet valami alap dolog, mint például a rosszul felszerelt tank vagy helytelenül képzett legénység, de valami árnyaltabb is, mint például a rossz pozicionálás, lőszerhasználat vagy célpontválasztás.

Az eddigiek dióhéjban

Kimagasló győzelmi arányt vagy kimagasló játéktudás mellett, vagy csapatmunkával érhetsz el, de egy-egy nap végén ne görcsölj azon, hogy hány csatát nyertél vagy vesztettél, mert csak több száz csata eredménye ad használható információt, amiből megállapíthatod, hogy jól játszol-e vagy épp valamit elrontasz a csatáidban. A győzelmi arányból rengeteg mindent le lehet szűrni és elsősorban arra kell törekedned, hogy egészséges önkritikával élj magaddal szemben és kijavítsd azokat a hiányosságaidat, amik az ideális győzelmi arány elérésében gátolnak.

A következő cikkről

Ha ebbe a cikkbe belefoglalnám azokat a gyakorlati tippeket, amivel megdobhatod a győzelmi arányodat, akkor olyan hosszú irományt adnék ki a kezeim közül, amit senki se olvasna el, ezért egyelőre csak ennyit szerettem volna megosztani veletek. A következő cikkben már olyan tanácsokkal szeretnélek ellátni benneteket, amikkel ténylegesen befolyásolhatjátok a csatáitok végeredményét, de a fenti pontokkal úgy érzem mindenképp jó, ha tisztában vagytok.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.