Hirdetés

Tier 1 Wild metapaklik: Midrange Recruit Paladin

Folytatjuk kalandozásunkat a Wild világába. Íme a Recruit Paladin, amely kondizni küldte a kis Silver Hand katonákat.

Hirdetés

A midrange Paladin mindig is ott volt a legerősebb paklik között. Volt olyan, amikor tele volt Murloc lappal, olyan is amikor a Secretek kerültek előtérbe és előfordult, hogy az egész a buffok és az érték körül forgott. Az összeállítás logikája mindig abból fakadt, hogy az egyensúlyt kereste az archetípusok között. Az aggro ellen controlként pórbált viselkedni, a control ellen pedig aggroként. Persze azt mindig a játékosnak kell kitalálnia, hogy mikor milyen irányba akarja indítani a játékot, hiszen már az első kézen is múlhat a dolog. Persze a Wil desetében mindig változnak a dolgok, itt olyan kombókat is össze lehet pakolni, ami egy standard játékos legrosszabb rémálmaiban sem szerepel. Ezen gondolatmenet alapján született meg a Recruit Paladin is, ami a Tempo Storm tier listája alapján most a Wild második legjobb paklija. De lássuk, hogy mi is van benne.

A Deck

Deck kód: AAEBAZ8FCJG8AvQFpwW8vQKvB/oOucECg8cCC7jHAuPLAtQFsQjqD+0P2a4C/68ClugC2ccC7A8A

A stratégia

Ha megnézitek az összeállítást, akkor az első és legszembetűnőbb, hogy a HS történelem jópár beteg Paladin kártyája szerepet kapott benne. Kezdjük ott, hogy Shielded Minibot, ami gyakorlatilag szinte minden aggrot meg tud állítani, ha a második körbe lekerül. Ha pedig a Minibot nem elég, akkor ott van a Muster for Battle, ami egyszerűen a legjobb Pala kártya, ever. Ez persze saját szubjektív vélemény, de soha nem értettem, hogy azt a lapot miért nem nerfelték. Ez már meagában is elég lehetne, de a deck egyébként nem erre épít. Az egyébként is durva kártyák mellett még van szinergia is. A Quartermaster + a Lightfused Stegodon iszonyatosan erős, ha sikerül legalább három kiskatonára eltolni. Az egészben pedig az a legjobb, hogy nem egy trükk van, ha nem jön a Stego, akkor majd jön a Master és persze fordítva, így a két lap egymásnak a B terve is egyben. Ha pedig sikerül mindkettőt kijátszani egy már megbuffolt Recruit sorra, akkor azt nagyon nehéz lesz leszedni.

Érdekes adalék még a Corpsetaker. Értem a logikáját az egésznek, hiszen simán bele lehet pakolni azokat a lapokat, amitől működik a Lifesteal, a Taunt meg a Divine Shield, de valahogy számomra egy jó Tirion vagy egy Lightlord sokkal inkább érthető lenne. Sőt amikor kipróbáltam, akkor jobb győzelmi arányt tudtam elérni vele, de ez bőven eredhet abból, hogy nem ismerem a pakli mechanikáját és nem jól játszottam meg a dolgokat.

Mindent egybevetve, csak ajánlani tudom a paklit, hiszen nagyon erős és amikor egy QM és egy Stego ráesik 4-5 Silver Hand Recruit-ra, az nagyon jól érzés tud lenni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?