A Kleptomancy erősebb, mint gondolnád és többről szól, mint a véletlenszerű tárgyakról!

A Kleptomancy erősebb, mint gondolnád és többről szól, mint a véletlenszerű tárgyakról!

Sokak kedvence lett a Kleptomancy rúna, főleg olyan karaktereken, mint GP vagy Ezreal, de az igazán nagy erejét nem feltétlenül a kapott arany, vagy tárgyak biztosítják!

Talán az egyik legsokszínűbb rúna a Kleptománia, avagy a Kleptomancy lett sokak véleménye szerint. A bónusz arany és egyéb véletlenszerű tárgyak nagyon változatossá teszik a játékot, hiszen sokszor olyan dolgokkal is találkozhatunk, amiket amúgy már nem lehet venni. Ez lehet akár egy sima őrszem, vagy egy mana poti, illetve ezen kívül még sok minden más is, egyes esetekben csak plusz aranyat kapunk belőle.

Ezreal után egy újabb ADC is csatlakozhat az erdészek közé

Aioween | 17/11/15 12:31 Nem Ezreal az egyetlen, aki szerepet válthat mostanság. Hála az új rúnáknak, akár Tristana is életképes dzsungelessé válhat, ha megfelelően építjük. Sok újdonságot láthattunk már az elmúlt egy hétben is, és ezeknek jó eséllyel még messze nincs vége, ahogy a játékosok újabb és újabb dolgokkal kísérleteznek.

Nézzük meg, mit is ír a működéséről a Riot Games kliense. Még a részletes leírások bekapcsolása után is mindössze ennyi infót kapunk a rúna működéséről.

Amiről viszont egyáltalán nem szól a leírás, az egy másik hatás, amit szintén megkapunk minden egyes használat után. Ez nem más, mint egy 25 egységnyi bónusz támadási hatótáv. Ez elsőre nem tűnhet soknak, de nagyon is számít több karakternél is. Több ember is panaszkodott már erre, hogy a megszokottnál messzebbről találta el őt például egy Garen némítás a Q-t követően, amihez egy alaptámadást kell intézni, és többek közt Sona is ezért volt annyira OP, mert alapból is 550-es hatótávval rendelkezik, ehhez hozzájön még ez a 25 és máris 575-ről beszélünk. 

Csak hogy megértsük mindez mit jelent, ha nincs ez a plusz hatás Sona ugyanaddig ér el, mint Corki, Draven, Ezreal, Jhin, Kalista, Miss Fortune Tristana első szinten, Twitch és Vayne. Az 575-tel viszont már messzebbről tudta őket pokeolni, vagyis mindenféle ellensebzés nélkül elsütött egy Q-t és ha a passzívja aktív volt, esetleg már rendelkezett egy Sheen-nel, ne adj isten Lich Bane-nel, hatótávon kívülről tudta bántani az ellenfelet. 

575-ös hatótáv felett egyébként az ADC-k közül Ashe, Varus, Caitlyn, Tristana későbbi szinteken, Jinx rakétavetővel, Kog'Maw W-vel és Twitch ulti alatt áll. Vagyis az ADC-k nagy része letradelhető anélkül, hogy bármit csinálhatnánk ellene. Nem Sona az egyetlen, akinél ez gondot okozhat, ott van például GP is, akinek amúgy is jól jön a plusz hatótáv, így könnyebben éri el ellenfeleit, hordókat pedig elég gyakran rak le. Az alábbi képen pedig a kettő közti különbséget is szemléltettük.

Hasonló a helyzet nagyjából minden olyan karakternél, akinek egy képessége elsütéséhez alaptámadást kell elvégeznie, mint az előbb említett Garen Q, amivel így akár egy minion testén keresztül is elérhet minket, de ugyanez az eshetőség áll fenn mondjuk Darius lassításánál is a W-nél.

Ha mindez nem lenne elég, hogy felfogjuk teljesen a hasznosságát az alapvető plusz aranyon és tárgyakon kívül, képzeljük el, hogy egy Renekton a megszokottnál távolabbról is képes minket kábítani, főleg úgy, hogy az E-jének köszönhetően amúgy is gyorsan és könnyen mozog a minionok "hátán".

Ez persze csak pár példa, és távolsági egységekre is ugyanúgy működik, nem véletlen, hogy Ezrealen ennyire szeretik. Egyrészt a Q-ra is érvényesül, mivel az alaptámadásnak minősül, másrészt egy E ugrás után is messzebbre tudunk vele támadni. A lehetőségek szinte végtelenek, ezzel persze nem azt mondjuk, hogy mindenkire gondolkodás nélkül érdemes ezt a rúnát választani. Ettől függetlenül ezt az "ingyen" kapott plusz hatótávot, ha kicsit okosak vagyunk, nagyon jól ki lehet használni az ellenfél lepoke-olására, és jó eséllyel egy kis meglepetést is okozhatunk.

Sokan már megszokásból játszanak, és –bár a konkrét számokkal nincsenek mindig tisztában– ránézésre nagyjából tudják, hogy milyen képesség, illetve alaptámadás nagyjából milyen távról éri el őket. Mi viszont így akár messzebbről is elérjük, ezt például caster ADC-knél is bőven ki lehet használni.

Sok sikert a teszteléshez!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.