Ezreal után egy újabb ADC is csatlakozhat az erdészek közé

Ezreal után egy újabb ADC is csatlakozhat az erdészek közé

Nem Ezreal az egyetlen, aki szerepet válthat mostanság. Hála az új rúnáknak, akár Tristana is életképes dzsungelessé válhat, ha megfelelően építjük.

Sok újdonságot láthattunk már az elmúlt egy hétben is, és ezeknek jó eséllyel még messze nincs vége, ahogy a játékosok újabb és újabb dolgokkal kísérleteznek. A legutóbbi Black Cleaver stackelése után itt egy újabb őrület, ami nem más, mint a Tristana dzsungel. Szép lassan már meg sem rebbenünk egyes dolgokon, hiszen preseason van, de úgy gondoltam erről azért érdemes szót ejteni.

Megéri akár öt Black Cleavert is venni egy új rúna miatt!

Aioween | 17/11/14 10:25 Van most egy rúna, ami miatt akár öt darab Black Cleavert is megéri megvenni egy-egy karakterre. Máris mutatjuk, hogy miért! Várható volt, hogy egy teljesen új rendszer megjelenésével, amiben 60 rúna található, lesznek hibák, illetve kiskapuk.

Rengeteg rúnakombináció kering az interneten, köztük például ez is, és míg sok ebből maximum mókás, ez éppenséggel még használható is, szóval nézzük meg, hogy miért is működőképes hirtelen a Tristana dzsungel, természetesen a Press the Attack (magyarul: Előrenyomulás) rúnával. 

Szóval miért is működőképes? Ha nagyon őszinték akarunk lenni, hasonlóan Twitch-hez a Tristana dzsungel sosem volt annyira szörnyű, de tény, hogy ADC-ként százszor jobban megállja a helyét. Az ilyesfajta dzsungelesek mindig is arról szóltak, hogy minél hamarabb, minél több sebzést osszanak ki magukból, Tristana pedig elég jól veszi ezt az akadályt. Az egyetlen gondot az igazi gyorsaság jelentette, mivel erre nem igazán volt képes a régi rúnákkal. Ha több sebességet akartunk, lemondtunk a fizikai sebzésről a támadási sebesség érdekében, vagy pont fordítva. Ez leginkább gankeknél volt érezhető, legalábbis eddig. Viszont közben megjött a preseason, és vele együtt egy Press the Attack nevű rúna, aminek köszönhetően a gankek során fixen rengeteg támadási sebességünk lesz, anélkül, hogy ezzel a dzsungeles takarításunkat nagyon befolyásolnánk.

Ha Tristana dzsungelt szeretnétek, valahogy így nézzenek ki a rúnák:

Elsősorban az Press the Attacknek köszönhetjük azt, hogy működőképes, de persze kell a karakter sikere is a táborok takarításában. Emellett azért nem árt a Triumph (Diadal)is, valamint a Sudden Impact (Hirtelen csapás), melyek elősegítik dzsungeles mivoltát, elvégre előbbi egy kis gyógyulást ad gankeknél, míg utóbbi a W-jével együtt halálosabbá teszik, szó szerint. A Ravenous Hunter szintén a gyógyulást segíti és mivel képességből is sebzünk bőven, gondoljunk csak az E-re, vagy az ultira, esetleg W, jócskán megnövelhetik a hasznosságát.

Néhány dologra azért érdemes odafigyelni, ha esetleg a dzsungelbe hoznánk. A hatékonyságunk elsősorban az E-re épül, ez igaz a dzsungelen belül és a gankek során is. Ahhoz, hogy ezt jól kihasználjuk, kell támadási sebesség is, így a Bloodrazor kiegészítést érdemes választani dzsungeles tárgyként, ami további támadási sebességet ad nekünk. Ennek a kettőnek köszönhetően meglepően sok sebzésünk lesz a meccs elején. Ha még felszedünk egy Statikkot és egy Infinity Edge-et, akkor egy E-Q és pár alaptámadás után a hősök nagy részét le kell tudnunk szedni, már aki nem tank.

A gankeket érdemes egy ugrással kezdeni, jó eséllyel az ösvényes mögé. Mivel a W hatósugara elég nagy, ez nem igazán jelenthet nagy gondot a legtöbb hős esetében, ezt követően rögtön rakjunk rá egy E-t, mehet a Q és feküdjünk rá a jobb gombra. Arra azért figyeljünk, hogy ne egy helyben állva lövöldözzünk, hanem folyamatosan mozogjunk is közbe, hogy tartsuk vele a lépést. A hatos szint meglépésével még könnyebb a dolgunk, hiszen lényegében egy Lee Sin ultival is gazdagodunk, amivel csapattársunk ölelő karjaiba lehet küldeni a gankelt ellenfelet.

Ha megvan a korai előny, onnantól hasonló a helyzet, mint egy ADC Tristana esetében, vásároljuk sorban a már megszokott tárgyakat és snowballozunk az előnyünkből. Ezrealhez hasonlóan itt is érdemes a piros smite-ot választani, mivel nem leszünk túl tankosak. Burst karakterekkel szemben pedig nem árt az óvatosság, külön előny, ha a csapattársunknak is van némi CC-je, amivel besegíthet. Ami pedig a korai farmolást illeti, az a legideálisabb, ha a piros buffon tudunk kezdeni megnövelve a sebzésünket eleinte a táboroknál, a raptorokat pedig én az első egy-két szinten elkerülném, amíg lesz több képességpontunk. Maxolni ugyanúgy az E-t kell, másodjára pedig a Q-t, viszont a korai clear érdekében én azt vettem észre, hogy érdemes egy második pontot is tenni a Q-ra és utána ráfeküdni az E-re. 

Még egy jó tanács. A többi, hagyományos dzsungelessel szemben az első szinteken elég gyengék leszünk, szóval nem árt megfelelő rálátás sem, amivel védeni tudjuk magunkat a meglepetésszerű counterjunglerektől. Ha ezt sikerült elkerülni és van pár sikeres gankünk, akkor onnantól már sima utunk kell legyen.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!