Mit tudunk eddig a Trust Factorról?

Mit tudunk eddig a Trust Factorról?

A tegnapi frissítéssel megérkezett hozzánk a Trust Factor, amit most kicsit jobban kivesézünk.

A november 14-ei frissítéssel kicsit tovább gondolták a Prime rendszert és bekerült a játékba a Trust Factor, ami arra hivatott, hogy még kevesebb csalóval/grieferrel találkozzunk meccseinken. A működését nem árulták el teljesen, hogy ne lehessen kijátszani azt, és azért is, hogy ne aggódjunk folyamatosan azon, hogy éppen mit csinálunk rosszul, és miért fogunk „kisebb karmát” kapni, mint mások. A Trust Factorról érintőlegesen már beszéltünk a patchben, de most már szeretnénk nektek jobban bemutatni a működését.

Több dolog került ki a játékból, mint amennyi bekerült -Patch 1.36.1.4

Az új frissítésben érkezik a Trust rendszer és több dologtól is búcsúzunk.


Szerencsére egy kérdezz-feleleket tartott a Valve, amiben több fontos kérdésünkre is választ kapunk:

Mik a Trust Factor tényezői, amik eldöntik, hogy éppen milyen besorolásba tartozol?

Nem mondjuk el az összes tényezőt több okból sem. Nem szeretnénk, hogy a játékosok aggódjanak, ha éppen a CS-vel vagy más játékkal játszanak. Ezen felül folyamatosan frissítjük a tényezőket, így a lista nagyon hamar elavult lenne. Plusz: inkább a múltbeli viselkedéseket nézzük, hogy a rendszer minél pontosabb legyen.”

Megnézhetjük a saját Trust Factorunkat?

"Nem szeretnénk megmutatni a Trust Factorodat, a cél az, hogy jobb élményt szerezz az MM meccseken anélkül, hogy a „karmád” miatt kelljen aggódni. Sőt, inkább ártana, ha látnák a játékosok, hiszen néha nagyon eltérő Trust Factorral rendelkező játékosok is együtt játszhatnak, hiszen a keresés függ a régiótól, a pályától és attól, hogy éppen milyen időszakban próbálsz játszani."

Mit tehetek azért, hogy javítsak a saját Trust Factoromon?

"Egyedül annyit kell tenned, hogy egy pozitív tagja legyél a közösségnek. Sokat kell még javítani rajta, de a végső cél az, hogy akkor játszhass minőségi meccseket, ha a CS-ben vagy más játékokban a szabályzatnak megfelelően viselkedsz."

Eddig Primeom volt, ez segít, hogy magasabb Trust Factorom legyen?

"Igen! A telefonszám és a CS:GO rankod is beleszámít a Trust Factorba. Ha eddig nem tetted meg mindenképpen kösd a számod a felhasználódhoz."

Új játékos vagyok, nekem kisebb lesz a Trust Factorom, mint másoknak?

"Nem feltétlen. Nem csak a CS:GO, de a Steam múltad is beleszámít szóval, ha eddig pozitív tagja voltál a Steam közösségnek, lehetséges, hogy egy magas Trust Factorral lépsz be a CS:GO-ba."

Szerintem alacsony Trust Factorral fogok rendelkezni, mert az eddigi meccseim elég rosszak voltak. Mit tehetek ez ellen?

"Küldj nekünk egy e-mailt a CSGOTeamFeedback@valvesoftware.com-ra, Trust Factor Feedback címmel, és mond el nekünk az eddigi tapasztalataidat és a Steam ID-det. A jelentésed sokat segít nekünk."

Úgy érzem, hogy az egyik barátomnak lesz ilyen problémája, de csak akkor, ha velem játszik. Mit tehetek ez ellen?

"Küldjön e-mailt nekünk ő is, de azt tartsd szem előtt, hogy a legkisebb Trust Factorral rendelkező játékos szintjét fogjuk figyelembe venni a party meccseknél."

A legtöbb kérdésre választ kaptunk, reméljük minden kételyt sikerült eloszlatni az új rendszerről, és még inkább remélem azt, hogy ez úgy fog működni, ahogy eltervezték.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!