League of Klepto Ezreal: ezt az időt is megértük, amikor Ezreal a legsikeresebb karakter

League of Klepto Ezreal: ezt az időt is megértük, amikor Ezreal a legsikeresebb karakter

Tegnap írtunk már arról, hogy mennyivel erősebb a Kleptomancy rúna, mint azt sokan gondolnák. Ennek legjobb kihasználója jelenleg Ezreal, aki leelőzött mindenkit a mezőnyben.

Tegnap már ecseteltük, mitől is annyira erős a Kleptomancy rúna, ami azon felül, hogy rengeteg aranyat és véletlenszerű tárgyakat generál, még a támadási hatótávunkat is növeli. Míg tegnap az utóbbin volt a hangsúly, ma inkább az előbbi hatással foglalkoznánk, leginkább Ezreal kapcsán, mert van miről beszélni.

A Kleptomancy erősebb, mint gondolnád, és többről szól, mint a véletlenszerű tárgyakról!

Aioween | 17/11/15 17:21 Sokak kedvence lett a Kleptomancy rúna, főleg olyan karaktereken, mint GP vagy Ezreal, de az igazán nagy erejét nem feltétlenül a kapott arany, vagy tárgyak biztosítják! Talán az egyik legsokszínűbb rúna a Kleptománia, avagy a Kleptomancy lett sokak véleménye szerint.

Mit is ad a Kleptomancy? Elég sok mindent, ha belegondolunk, rengeteg tárgyat és persze komoly aranymennyiségeket kaphatunk belőle, mindössze annyi a dolgunk, hogy eltaláljunk egy ellenfelet, miután használtunk egy képességet. Nos, ha ezt vesszük alapul, akkor jelenleg Ezreal a legerősebb karakter a játékban, és még csak nem is túloztunk vele. Ki gondolta volna, hogy a lethality és BotRK ADC meták után végre Ezreal is feltűnik, akinek nem igazán láttuk nyomát, amíg fel nem tűnt a dzsungelben Condinak köszönhetően.

Ha szeretünk OP hősökkel játszani, akkor jelenleg Ezreal kötelező választás, mivel jelenleg mindenki másnál jobban teljesít a játékban, -ráadásul nem is kevéssel. Per pillanat az op.gg szerint 57%-os győzelmi aránya van, ehhez a topos Maokai áll a legközelebb a maga 54%-val. Egy ekkora közegben, mint a LoL, ahol napi szinten több tízmillióan játszanak, ez a 3% nagyon soknak számít. Ez a szám még durvább, ha megnézzük, hogy eddig miként teljesített. 

A 7.18-as patch-ben, 14. helyen állt 47,26%-kal, ekkor már használták dzsungelben is, valószínűleg emiatt "ugrott" meg ez a szám. Eggyel később még mindig 14. volt 48.71%-kal, majd a 7.20-ban visszaesett a 15. helyre 48,39%-kal. A 7.21 során már felkúszott a 8. helyre 50.16%-kal, ez az abszolút egészséges arány lenne. Aztán jött a 7.22, az új rúnákkal, köztük a Kleptomancy-val és Ezreal hirtelen első lett, majd 7%-ot ugorva egyetlen egy patch alatt, ez hatalmas változás. 

Az már csak hab a tortán, hogy a legtöbbet választott hős is egyben; tehát nem lehet azzal takarózni, hogy azért ilyen magas a győzelmi aránya, mert kevesen játszanának vele. (A játékok több mint negyedében, vagyis az esetek 26,75%-ban.) Ehhez még vegyük hozzá, hogy sokan tiltják, de még így is ennyiszer átcsúszik a rostán. A második helyen Lee Sin található, 22%-kal, tehát a különbség itt is hatalmas, ha milliós játékosbázist nézzük. Harmadik helyen pedig Thresh található, mindössze 18%-kal, tehát Ezreal csak a harmadik helyhez képest is majd 9%-kal vezet.

A legnagyobb különbség, hogy ez a két karakter nem éri el az 50%-kos győzelmi arányt, míg Ezreal messze túlszárnyalja azt. Természetesen nem a karakter lett erősebb ennyivel, hanem a Kleptomancy rúna buffolta fel ennyire. Ahogy már írtuk, rengeteg kis tárgyat kapunk, amik az ösvényen sok előnyhöz juttathatnak minket, legyen az egy süti, egy elixir, esetleg mana ital, nem beszélve a rengeteg aranyról. És hogy miért pont Ezreal? Mint azt tudjuk, a Q-ja elég messzire elér, viszonylag kevés manába kerül, ha talál ráadásul csökken a CD-je és ami a legfontosabb, minden találati (on-hit) hatást érvényesít. Vagyis, ha a Kleptomancy rúnát nézzük, egy Q elég ahhoz, hogy a képességaktiválás és az alaptámadásból származó betalálás is létrejöjjön. Ezek után el tudjuk képzelni, hogy mi folyik az ösvényen: amilyen gyakran csak tudjuk, megpróbáljuk eltalálni ellenfelünket vele, ami nem olyan nehéz, cserébe rengeteg aranyat és akár még a manánkat is visszakaphatjuk egy-egy mana ital után.

Ilyen szintű választási és győzelmi arányt nem is tudom mikor láttam utoljára; az is lehet, hogy ilyen párosításban még soha. A kérdés az, hogy ezzel mit fog kezdeni a Riot, mert valamit biztosan kell. Vajon a rúnát nerfelik majd, ezzel csökkentve értékét a többi karakteren, csak mert Ezreal túl jól használja? Esetleg egy új rúna megjelenése miatt megint előveszik Ezrealt és rajta nerfelnek valamit? Egyik sem hangzik túl jó megoldásnak, valahol a kettő között kellene találni valamit, -de mit?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.