Faker után szabadon: így spórolj időt Zac-kel a dzsungelben -videó

Faker után szabadon: így spórolj időt Zac-kel a dzsungelben -videó

Faker lehet, hogy nem lett négyszeres világbajnok, de az esze még mindig a helyén van: Egy egyszerű, de nagyszerű módszerrel spórolt nem kevés időt a dzsungel farmolása közben!

Fakert nem véletlenül tartják a világ egyik legjobb játékosának. Számtalanszor bizonyított már, legyen az az LCK színpada, a világbajnoki színpad, vagy éppen egy sima solo queue mérkőzés. Alapvetően a középső ösvényen a legerősebb, de azért a dzsungelben sem feltétlenül kell szégyenkeznie. 

Ezreal után egy újabb ADC is csatlakozhat az erdészek közé

Aioween | 17/11/15 12:31 Nem Ezreal az egyetlen, aki szerepet válthat mostanság. Hála az új rúnáknak, akár Tristana is életképes dzsungelessé válhat, ha megfelelően építjük. Sok újdonságot láthattunk már az elmúlt egy hétben is, és ezeknek jó eséllyel még messze nincs vége, ahogy a játékosok újabb és újabb dolgokkal kísérleteznek.

Hiába a másodlagos pozíció, számomra újat még itt is tudott mutatni, legalábbis solo queue-ban, de még LCS meccseken sem feltétlenül láttam ilyet. A red buff elhozása után fixen meglépi a kettes szintet. Ezt igazából kék és piros oldalon is meg lehet csinálni, kék oldalon még könnyebb is a dolgunk, hiszen itt a teljes alsó ösvény tud segíteni, míg ellenkező esetben csak a topos. Ha ez megvan, a W után a Q-t húzzuk ki és máris rongyolhatunk tovább a kék erősítésre. Azt már megszokhattuk, hogy a legtöbb dzsungeles esetében, sőt, szinte kivétel nélkül, táborról táborra haladunk.

Zac viszont ilyen szempontból kicsit más. Neki egyrészt nincs erőforrása, ami elfogyna, a passzívja pedig könnyedén életben tartja. Tehát a kéknél annyi a dolgunk, hogy magunkra vonjuk a figyelmét egy alaptámadással és/vagy W-vel, ezután átsétálunk a Gromphoz és őt is felhúzzuk, majd valahol félúton megállunk és a kettőt egyszerre ütjük a W-vel, ide-oda támadva, illetve amikor tudjuk, csapjuk őket össze a Q segítségével. Az eredmény pedig:

És hogy mindez miért működik? Zac képességei életerőbe kerülnek. Viszont a Q (8%) és a W(4%) mindig az aktuális HP alapján vonja le a költséget, vagyis minél többet sérülünk, annál olcsóbbak ezek a képességek. A leeső kis buborékok, nem csak a W CD-jét csökkentik, de életerőt is töltenek vissza, mindig a maximális HP 4%-át. Ebből máris látható, hogy miért lehet túlélni: egyrészt Zac elég tankos, másrészt neki van az egyik legjobb beépített öngyógyulási mechanizmusa a dzsungelesek között, ami mindig aktiválódik, ha eltalál valakit.

Ha például már csak 200 HP-nk maradt, akkor egy Q 16 HP-ba kerül, míg egy W csak 8 HP-ba. Ezzel szemben a maximális életerőnk második  szinten minden módosító nélkül már 814 a megszokott rúnákkal, vagyis minden leeső buborék 32,56 HP-t tölt vissza. Ne felejtsük el azt sem, hogy szinte biztosan Hunters Talisamannal kezdünk, ami szintén HP-t tölt vissza a képességek után, minden eltalált ellenfél után 5 HP-t másodpercenként 5 másodpercen keresztül; vagyis ha a kéket, meg a Grompot is támadjunk, 50 HP-t 5 másodperc alatt.

Apróságnak tűnhet, de megmondom őszintén én erre még nem gondoltam, pedig rengeteg időt tudunk vele spórolni. Ha még nem tettétek volna, feltétlenül próbáljátok ki, simán tudtok meglepetést okozni vele, és akár hamarabb érkezni az alsó vagy felső ösvényre, mint ahogy az ellenfél azt várná. Arra azért figyeljünk, hogy mikor ebbe az akcióba kezdünk, valami sejtésünk legyen az ellenfél dzsungelesének hollétéről, mert ha ilyen alacsony HP-n talál meg minket, akkor a passzívunknak lőttek, de meglehet, hogy még az életünknek is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!