Hullámhegyek és hullámvölgyek övezik az IEM Oaklandet

Hullámhegyek és hullámvölgyek övezik az IEM Oaklandet

Úgy tűnik, hogy most találta meg igazi önmagát a NiP fiatal tehetsége, viszont mindeközben az egykori Major győztes dánnak eléggé visszaesett a teljesítménye.

Nagyban zajlik az IEM Oakland, ahol –köszönhetően a csapatok elég erős felhozatalának– nem unatkozunk, és elég sok meglepetést is láthattunk. Az NiP fiatal tehetsége élete formájában játszik, ugyanis tegnap egy elég komoly ratinget rittyentett össze, valószínűleg emiatt is lettek a csoportelsők. A versenytől búcsúzó Astralisban device-nak viszont 711 napja nem volt 1 egész alatti értékelése... -egészen mostanáig.

Változás a NiP felállásában. Viszlát Friberg!

Várható volt, hogy a Nip előbb vagy utóbb drasztikus választ fog adni a folyamatos sikertelenségre. Eljött a pillanat!

Kezdjük előbb a meglepetéssel, ami a korábban említett Fredrik "REZ" Sterner elképesztő menetelése volt. Nyár elején csatlakozott a nindzsákhoz, pontosabban ő érkezett a legendás friberg helyére. Sokan kételkedtek benne, hogy vajon betudja-e tölteni friberg után maradt űrt a csapatban. A válasz természetesen egy igen, ugyanis amióta a NiP színeiben játszik, csak kettő olyan alkalom volt, amikor nem érte el az egyes értékelést. Viszont csúcsformájára még csak most talált rá, ugyanis az IEM Oakland csoportköre után eléggé kilóg a mezőnyből a hihetetlen teljesítményével. 5 pálya után 1.46-os ratinget hozott össze, ami azért valljuk be, elég durva. A legjobb átlagot az egyetlen vesztett meccsükön érte el, amikor a brazil SK ellen játszottak és ugyan kikaptak 16-13-ra REZ értékelése még így is 1,72 (!!) volt. A második legjobbat az EnVyUs ellen hozta össze, akkor 1.65-el zárt.

REZ eddigi statjai - kép: HLTV.org

Természetesen nem egyedül ő húzza a csapatát, ugyanis a régi motoros f0rest is kezd visszatérni, ugyanis ő is egy elég kemény ratinggel rendelkezik. Szám szerint ő 5 pályán 1,38-at ért el. Talán ennek is köszönhető, hogy a NiP megnyerte a csoportját és már az elődöntőben találják magukat, és bőven van esélyük akár még a tornát is behúzni, hogyha ezt az elképesztő játékot folytatni tudják. 

A verseny nagy vesztese a dán Astralis, akik 1 ponttal csúsztak le a továbbjutást érő harmadik helyről. Device, a csapat egyik alapítótagja 711 nap után élete egyik legrosszabb versenyén van túl. Utoljára a 2015-ös Fragbite Masters döntőjén ért el 1 alatti ratinget, azóta folyton hozta az 1,10-1,20 közti átlagot, és talán emiatt is nyerték meg a Majort. Egyszerűen annyira stabil teljesítményt nyújtottak a dánok, hogy alig tudták őket megállítani, viszont úgy tűnik most egy kicsit kizökkentek. Most viszont 4 meccs alatt csak 0,97-et ért el. Kétszer ugyan sikerült 1,10 fölé mennie, viszont a C9 ellen annyira alul teljesített, hogy az teljesen lehúzza az értékelését.

Úgy egyébként egy nagyon izgalmas és érdekfeszítő versenyt láthatunk, és reméljük ez a továbbiakban is így marad. A folytatás ma este, az SK-OpTic, valamint C9-Gambit összecsapásokkal lesz. Az elődöntőket és a döntőt pedig hétvégén rendezik.

Ti mit gondoltok, ki fogja a végén magasba emelni a trófeát?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Cover: HLTV.org

Kövess Minket!