A FaZe és a NiP már az elődöntőben várják ellenfelüket -IEM Oakland összefoglaló

A FaZe és a NiP már az elődöntőben várják ellenfelüket -IEM Oakland összefoglaló

Az Astralis és a G2 viszont könnyedén kiestek.

Tegnap tartalmas napot zártunk Oaklandben, hiszen véget értek a csoport meccsek és kiderült, hogy ki az a hat továbbjutó, akik az egyenes kieséses szakaszban megküzdenek a fődíjért. A FaZe és a NiP az a két csapat, akik már az elődöntőben figyelik, hogy ki lesz az ellenfelük. A FaZe vagy a Cloud9-nal vagy a Gambittel játszik, míg a NiP az OpTic és az SK párharc győztesével találkozik. Nézzük meg azt a pár sorsdöntő meccset tegnapról, ami lehetővé tette, hogy ezek a csapatok jussanak tovább.

FaZe vs. Gambit

Papírforma meccsnek ígérkezett, ami ki is ejtette volna a Gambitet, de végül csak a két csapat közti különbség volt elképesztő, furcsa módon a kazah gárda javára. Mirage-on csaptak össze, ahol már az elején látszott, hogy igen nagy bajban lesz a FaZe, hiszen a Gambit ellenállást nem tűrve támadott, és a végén összesen három kört engedtek a világ második legjobb csapatának. A következő félidőben sem változtak a dolgok itt 4-0-ra nyert a Gambit, nagyon simán 16-3-ra behúzták a mérkőzést.

Cloud9 vs. SK

Újabb papírforma mérkőzést képzelt el mindenki, kivéve az, aki tudta, hogy a Cloud9 mégis mennyire erős Trainen. Az első félidőt 10-5-re nyerte a C9 CT-ben, ami közepes teljesítmény, de a T oldaluk egyszerűen zseniális volt, 16-7-re verték el a világelsőt. Így végül a harmadik helyen zárt az SK, ezért a negyeddöntőből kell folytatnia a brazil gárdának.

G2 vs. OpTic

Egy igazi ki-ki meccsnek néztünk elébe, hiszen, aki megnyeri a mérkőzést, továbbjut az egyenes kieséses szakaszba, és az SK gárdájával kell majd szembeszállniuk a továbbjutásért. Vérrel és verejtékkel küzdött mindkét csapat, az első félidőt T-ben megnyerte az OpTic 9-6-ra, de a második játékrészben már a G2 nyomott, és próbálta visszahozni a mérkőzést, ami végül nem sikerült, 16-14-el ment tovább az európai mix csapat.

Furcsa érzés a NiP-et újra első helyen látni, de REZ és f0rest kirobbanó formája miatt nem meglepetés, hogy ők nyerték meg a csoportjukat. REZ öt meccs alatt 1.46-os(!) ratingen áll, míg veterán csapattársa 1.38-on. Ha tovább tudják folytatni ezt a kiemelkedő játékot, a FaZe és SK mellett ők lehetnek a verseny harmadik esélyesei. Ma este 8-tól láthatjuk az SK-OpTic meccset, 23:35-től pedig a C9-Gambit összecsapásban izgulhatunk, hogy ki jut tovább az elődöntőbe.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!