Egy apró trükkel messzebbre érhetnek el bizonyos képességek, mint gondolnátok!

Egy apró trükkel messzebbre érhetnek el bizonyos képességek, mint gondolnátok!

Mivel a pályát mindig egy bizonyos szögből nézzük, ezért egyes képességek hatótávja torzulhat a mi szemszögünkből, így távolabb is elérnek, ha a pálya egy alacsonyabb pontján állunk.

Érdekes trükköt mutatott be Wolle, a Fnatic csapat elemzője, miszerint bizonyos célozható képességek messzebb is elérnek, ha a megfelelő helyről használjuk őket. Ez annak köszönhető leginkább, hogy a League of Legends játékot mindig egy adott szögből nézzük, holott a pálya valamennyire 3D-s, vagyis vannak magaslati különbségek, nem egy teljesen sík területről beszélünk.

Ezzel a játékmóddal biztos lesz pár vicces pillanat, de teljesen megéri!

Egy nagyon mókás játékmódot talált ki egy redditező, teljesen ártalmatlan, szinte biztos win, és még jókat is fogsz nevetni közben. Elsőre kissé trollkodásnak tűnhet, de kétlem, hogy bárki jelentene ezért, főleg, hogy bot game kell hozzá.

Ezt láthatjuk egyébként a Nexusnál, ahol maga a bázis egy kicsit magasabban van, ezt érzékeltetik is a lépcsőkkel, illetve ugyanez a helyzet több helyen, ahol elhagynánk a folyót, legyen az az ellenséges, piros oldali dzsungel, vagy épp a középső ösvény, a lenti folyórészből megközelítve. Emiatt a magasságbeli szintkülönbség miatt, illetve azért, mert a képességek célzó mutatója nem alkalmazkodik a terep változásaihoz, néha kissé csalókának tűnhet a célzás. Alapvetően körökről beszélünk, melyek jelképezik egy hősnek a hitboxát, vagyis azt a területet, amin ők eltalálhatóak, illetve a legtöbb képesség elérését is egy körrel lehet leírni, mivel a kiinduló pontja a sok esetben maga a hős.

Igen ám, csak, hogy ez az ábra azt a helyzetet mutatja, ha egy magasságban áll a két karakter egymáshoz képest. De mi van akkor, ha a két karakter között magasságbeli különbség van a pályán, mert mondjuk egyikük a folyóban áll, míg a másik a piros oldali Red buff előtt, a dzsungelbejárat környékén. Ekkor máris megváltozik a helyzet: mi alacsonyabban leszünk, míg ő magasabban. Mivel a játékban nincs 3D-s mozgás, vagyis elvileg csak az X tengelyen mozgunk és az Y-on, vagyis a függőlegesen nem, ezért lefele és felfele nincs korlátja a hitboxnak, valahogy úgy képzeljük el, mint egy végtelen oszlopot.

Mivel a pályát adott szögből nézzük játék közben, ezért torzulások jöhetnek létre, mivel a két kör között egy üres tér jön létre, legalábbis a mi szemszögünkből. Ha teljesen fentről néznénk, akkor ugyanúgy azt látnánk, hogy a két kör fedi egymást, ezért is van az, hogy a képességek hatótávja a valóságban nem módosul, és ezt kellene látnunk:

A döntött szögű kameraállás miatt, mi úgy érzékelhetjük, hogy egy képesség nem tudja eltalálni az célpontot, de ez csak optikai csalódás és a két kör közötti kieső rész, ami miatt úgy látjuk, hogy a képesség nem találná el a másikat, valójában nincs ott.

Emiatt lehetségesek az olyan helyzetek, hogy mondjuk annak ellenére, hogy a képesség indikátora azt mutatja, hogy nem tudjuk teljesen megtenni, a folyóból valamiért mégis sikerül átugrani a falat, illetve egy olyan LeBlanc lánc, aminek szintén nem kéne a mi szemünk szerint találnia, valahogy mégis eléri a célpontját.

Ez így elsőre nem tűnhet nagy dolognak, illetve nem is a legkönnyebb erre tudatosan figyelni és kihasználni, de érdemes eljátszadozni a gondolattal. Ahogy Wolle, a Fnatic idei elemzője is elmondta, akár 10-25%-os "növekedést" is tapasztalhatunk egyes képességek hatótávján, nem beszélve arról, hogy ezzel elég kellemetlen meglepetéseket is tudunk okozni ellenfeleinknek. Az is lehet, hogy egy elkapás pont ezen a nüansznyi információn fog múlni. Ha más nem, legalább a gyakorló módban próbáljátok ki ti is több karakterrel, és nézzétek meg, kivel milyen hatást tudtok elérni.

Jó tesztelést hozzá!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!