Mit csinál pontosan egy entry fragger?

Mit csinál pontosan egy entry fragger?

A CS egyik leghálátlanabb szerepét járjuk kicsit körbe.

Ebben a cikkben belebújhattok egy entry fragger bőrébe, és végigmehettek ennek a szerepkörnek a feladatain. Előre leszögezzük: ez az egyik legnehezebb és legkevésbé örömteli szerep a csapatban. Ha nem csinálod jól, a csapatod kiabálni fog veled, mert rossz entry fragger vagy, ha jól csinálod, akkor meg -vagy senki sem köszöni meg, -vagy te halsz meg elsőnek a csapatból, miközben próbálod kitisztítani a lerakót. Úgy érzed magad, mint egy csali a boton. Néha tökéletes munkát fogsz végezni, de a minimális segítség miatt elvesztitek a kört, és ezért is te leszel a hibás. 

Előfordul az is, hogy megcsinálod, amit kell, szerzel két entry killt és minden információt átadsz a csapatodnak, de ők így is elvesztik a kört. Összességében talán ez az a szerep, ahol a legkönnyebb tiltelni és idegesnek lenni. Ugyanakkor tudjuk, hogy a harag nem segít a játékban, és a csapattársaidat is csak még idegesebbé teszed, ezzel egy olyan örvényt elindítva, ami sokszor nagyon rosszul sül el. Reméljük, az alábbi sorok segítenek majd ebben.

Kill Trading (Gyilkosság csere)

Entry fraggerként, mindig az kell lebegjen a szemed előtt, hogy legalább egy embert megölj, mielőtt meghalsz, vagy legyen mögötted valaki, aki tradelni tud egy killt. Ezen kívül, te vagy a csapat legfőbb informátora, hiszen te jutsz be előre és téged fognak valószínűleg elsőnek megölni. Ha egy szöget nem tisztítasz meg, akkor szólj a csapattársaidnak, hogy nézzenek oda. Nem csak a te feladatod mindenkit megölni és átnézni a lerakót. Te csak az a játékos vagy, aki először megy be, hogy értékes információkat és killeket szerezzen. Nagyon sok mindent kell tudj a lerakókról és az ellenfeled stílusáról, ezen kívül nagyon jól kell céloznod. Összefoglalva: neked kell biztosítani azt, hogy a bomba lekerüljön a lerakóra és minél több információt kell adnod a csapatodnak.

Maradj pozitív

Ez az egyik legfontosabb dolgod. Muszáj elkerülnöd a frusztrációt, különben egyre rosszabbul fogsz lőni, és nem tudod majd kinyitni a lerakót. Elronthatod az egész csapat időzítését és meccseket veszíthetsz miatta. Ha az idegesség miatt nem kommunikálsz a csapatoddal, csak ordibálsz velük, hogy miért nem követtek és lőtték le az ellenfelet, nem fogják tudni, hogy te pontosan hol haltál meg, és milyen irányból lőttek le, ezzel nem csak egy játékossal kevesebben lesznek, de hasznos információt se gyűjtöttek be. Ezért koncentrálnod kell és nyugodtan játszani az egész meccsen, akkor is, ha az eredményjelző nagyon rosszul fest.

Emellett általában te vagy az első, aki meghal, így te nézed a legtöbbet a csapattársaidat. Motiváld őket és dicsérj, ha valamit jól csinálnak. Ha valami rosszat csinálnak, próbáld meg minél nyugodtabban átbeszélni velük.

Tudd elfogadni az építő kritikákat

Ez nem csak ennek a szerepnek szól, hanem az összes játékosnak, talán ezzel állnak a legtöbben hadilábon. Ha valaki rosszul játszik, érthető a frusztráció, de ha tényleg fejlődést akarunk elérni, akkor nem a játék közben kell kioktatni vagy ordibálni csapattársainkkal, hanem a meccs után leülni és nyugodt hangnemben átbeszélni, hogy mit ront el az adott személy és ezen, hogy javíthat. Ha a játékos itt sem tudja elfogadni a hibáit, vagy agresszívan válaszol nem érdemli meg, hogy egy csapat tagja legyen. Nem muszáj jónak lenned egy szerepben, de akkor el kell tűrnöd, hogy nem ott játszol, ahol szeretnél. Entry fraggerként tűrnöd kell ezt, és neked is észre kell venned, ha valami nem stimmel, és nem megy olyan jól a játék ebben a szerepben. Ilyenkor kell váltani és engedni mást abban a szerepben tündökölni.

Kérj segítséget és vedd észre, mit hibázik a csapat

Szorosan kapcsolódik az előző ponthoz, ha már el tudjátok viselni az építő kritikát, akkor arról is tudtok beszélni, hogy mit csináltok rosszul csapatként. Beszélgess az irányítóval, hogy milyen taktikát akartok használni és mennyi gránátot tudnak csak a te segítségedre szentelni. Ha úgy érzed, hogy a semmiért halsz meg és a csapattársaid későn érkeznek, akkor beszélgess velük a körök elején. Sose kezdj bele egy vitába a kör közepén, de ne is hallgass az egész meccsen, mert megsértődtél. Ezek biztos, hogy nem fognak tetszeni a csapattársaidnak. Ne félj felhozni dolgokat, hiszen egy csapat vagytok, és el kell fogadnotok az építő jellegű kritikákat.

Kérj role cserét

Ha úgy érzed, hogy nem megy a játék és nem is tetszik a neked osztott szerep, akkor kérd, hogy valakivel hadd cserélhess. Teljesen elfogadható és érthető, ha más pozícióban jobban érzed magad. A legrosszabb esetben a csapatod azt mondja, hogy nem. Ebben az esetben változtatnod kell egy kicsit, vagy ott kell, hogy hagyd őket.  Ha igent mondanak, akkor pedig egy olyan szerepet válassz, ami tetszik és kényelmesnek gondolod. De legyen ez az utolsó mentsvárad, csak akkor kérj ilyet, ha tényleg nem látsz más kiutat.

Összegzés

Az entry fragelés egy hálátlan és mocskos munka. A statod sokszor nem fogja tükrözni azt, hogy mennyit segítettél a csapatodnak. Gondolj csak TACOra, Apexre, vagy Rush-ra. Nincs jó HLTV ratingjük, mint a szupersztár csapattársaiknak, mégis nagyon fontos szereplők. Mindig maradj a jó úton és legyél pozitív!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!