Így áll a mezőny az IEM Oakland PUBG Invitational 1. napja után

Így áll a mezőny az IEM Oakland PUBG Invitational 1. napja után

Ma folytatódik az IEM Oakland PUBG Invitational az utolsó 4 meccsel és magyar közvetítéssel!

Tegnap éjjel elindult az IEM Oakland PUBG versenye is, ahol az első négy mérkőzést láthattuk. Rendkívül feszült és kiélezett volt mindegyik meccs, és a vártnál is kaotikusabban alakultak a helyezések. Egyik csapat sem tudott eddig egynél több meccset megnyerni, sőt: a 2. győztes, a Cloud9 még a top 5-be sem fért be. Ebből egyébként levonhatjuk azt a következtetést is, hogy a killek mennyivel fontosabbak, mint a körgyőzelem. Két csapat, a FaZe és a *AAA*Gaming is ott van a legjobb öt csapat között úgy, hogy egyszer sem nyertek. De nézzük is, hogy áll a 20 csapatunk az első nap után!

Ahhoz, hogy tisztábban lássunk, érdemes megemlítenem azt is, hogy csak az első 8 squad kap pénzt, a többiek üres kézzel távoznak. A tegnapi nap után viszont még senki sincs biztonságban, hiszen nagyon kis különbség van a csapatok között, amit akár egyetlen szerencsés meccsel be lehet hozni. Éppen ezért az várható, hogy a 8. –és egyben utolsó– mérkőzésen dől majd el a helyezések sorsa. Viszont az erőviszonyokat már ez alapján is fel lehet térképezni.

A TSM iszonyat lassú játékának négy kör kellett, hogy működjön, és mára valószínű, hogy csiszolnak még ezen. A Method feltűnően csak a killekre játszik midgame-től, de azért egy kör így is landolt a zsebükben. A Digital Chaos viszont eléggé eltűnt az első meccs után, pedig azt elég simán nyerték. Míg a Cloud9 ultrapasszív stílusa egyelőre nem tól jövedelmező, hiába hozott nekik körgyőzelmet. Bár a helyezések nem mutatják feltétlen, az öt legstabilabb csapat (AAA, Tempo Storm, FaZe, NiP, EG) ma mégteljes egészében felforgathatja az élbolyt, hiszen inkább a pontok, mintsem a játékkép miatt vannak a pozíciójukon.

Azonban a Ninjaval induló Luminosity Gaming nem túl erős eddig, hiába várhattuk előzetesen azt, hogy kiemelkednek a mezőnyből. Jelenleg a 15. helyen tengődnek. Nem lehetetlen innen még feljönni az első helyre, de ahhoz nagyot kell alakítani. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy ennél azért többet vártunk a Gamescom győztes csapattól.

Természetesen a mai nap eseményeit is élőben, magyar nyelven követjük majd. Az alábbi csatornát keressétek a folytatásért 21:30-22:00 körül, ha becsatlakoznátok, és szóljatok minden PUBG rajongónak, hogy le ne maradjanak róla! Ma sem fekszünk korán egyébként, mivel nem csak a négy meccs, hanem egy díjátadó ceremónia is a menetrend része, így várhatóan hajnali 3-ig ott lesz a tegnapi kommentátor csapatunk most is; azaz Aioween, TheBeardedBeer és jómagam; tbr.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Ha szeretnél egy igazán jó PUBG közösségbe tartozni, akkor ezt a csoportot ajánljuk: PUBG - Hungary

Kövess Minket!