flash: „Úgy érzem, hogy valami csoda fog történni”

flash: „Úgy érzem, hogy valami csoda fog történni”

A GameAgents kapitányával beszélgettünk a barcelonai útja előtt. 

Függetlenül a hétvégi LAN eredményétől, már most büszkék lehetünk a GameAgents csapatára: a 2016-os PIXEL menetelés után ugyanis idén is lesz magyar ötös a WESG európai fináléjában! Csapatszinten ritkán mutathatjuk meg magunkat nemzetközi LAN-on, pláne nem olyan top10-es csapatok ellen, mint akikkel most a mieinknek szembe kell szállnia! A magyarok ugyanis a halálcsoportba kerültek, az ellenfelek pedig a lengyel Virtus.pro, akik nemrég ezüstérmesek lettek az EPICENTER versenyén, a francia EnVyUs, valamint az orosz nemzeti ötös, amelyet felstackeltek olyan nagyágyúkkal, mint flamie, electronic vagy seized. Flash-sel kicsit múltidéztünk, magyarok legutóbb 2015-ben, Helsinkiben játszottak a VP ellen, akkor három kört hoztak, úgyhogy most itt az alkalom a visszavágásra. A lengyelek mellett az orosz mix és az NV okozhat nagy fejtőrést flash-séknek, de nagyon bizakodóak még a késői csere ellenére is, és ha a sors is úgy akarja, akár tovább is mehetnek a csoportjukból, de nézzük, mit gondol erről flash, és szerinte mennyi esélyük van kijutni.

Kb. mennyi időt szántatok a WESG-s felkészülésre? Hogy érzed, összeállt a csapat?

„Amióta lejutottunk, azóta kb. másfél hónapot praccoltunk, csak ugye menet közben jött a barcode – ZEN csere, vele pedig olyan 10 napot tudtunk gyakorolni. Nem a legideálisabb helyzet ilyenkor egy csere, de bizakodó vagyok.”

Ha már ZEN. Miért pont őt hívtátok vissza aktív szolgálatba?

„Azért, mert nagyon gyorsan kellett egy olyan játékos, akinek nem kell megtanítani dolgokat. Hívhattunk volna valami jobb aimert, de ZENnel úgy éreztük, hogy gyorsan fel tudja venni a fonalat. Persze ez jelenleg inkább csak átmeneti állapot, meglátjuk, mi lesz A WESG után.”

Mustang mellett immáron alexrad is segíti a munkátokat elemzőként. Ez hogyan befolyásolta a csapat morálját és a felkészülést?

„alexrad munkája nagyon hasznos, szerintem messze a legokosabb játékos az országban. Nem is elemző, inkább egyfajta második coach, aki rengeteget segített nekünk a felkészülés alatt. A LAN-ra viszont sajnos nem tud lejönni, de szerencsére jön velünk Mustang, hogy a helyszínen segítse a munkánkat. 

Van esélyetek kijutni a csoportból szerinted a VP-NV-Russia trió mellett?

„Van valamennyi, úgy érzem, hogy valami csoda fog történni és nagyon bízom benne, hogy meglesz a kijutás. Aztán lehet, hogy végül pofára esünk, de én hiszek magamban és a csapatban.”

Sok jó csapat lesz Barcelonában, szerinted kik jutnak ki a WESG nagydöntőjére?

„A VP, ha jó napot fognak ki, rommá verik a mezőnyt, ez biztos, de ha bal lábbal kelnek, szerintem még mi is verhetjük őket. Mellettük az NV, a fnatic és a Space Soldiers erősek még, nekik van szerintem a legtöbb esélyük.”

Meghívást kaptatok a SEC-re is, attól mit vártok?

„Ágrajz alapján sikerülhet a lejutás, de pont aznap játszunk majd három meccset is, amikor utazunk haza repülővel. Ha nem leszünk fáradtak, szerintem meglesz az offline döntő.”

flash tehát bizakodó, reméljük, hogy sikerülni fog a csoda, és továbbmennek a csoportból. Mi mindenesetre szurkolunk nekik; hajrá srácok, mutassátok meg, hogy mire vagytok képesek.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!